Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 20:42

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Ένας αστυνομικός κοιτά τους κουκουλοφόρους στην οδό Πατησίων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν μετά το πέρας συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από νωρίς το πρωί η καταμέτρηση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένας αστυνομικός κοιτά τους κουκουλοφόρους στην οδό Πατησίων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν μετά το πέρας συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από νωρίς το πρωί η καταμέτρηση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Δείπνο Μέρκελ - Ομπάμα στο Βερολίνο. Στιγμιότυπο από το δείπνο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο ιστορικό ξενοδοχείο Adlon, κοντά στην πύλη του Βραδενβούργου. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την κ. Μέρκελ ιδιαίτερα αξιόπιστη και σταθερή στις αξίες της.
EPA / GUIDO BERGMANN / BUNDESREGIERUNG / HANDOUT

Στιγμιότυπο από το δείπνο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο ιστορικό ξενοδοχείο Adlon, κοντά στην πύλη του Βραδενβούργου. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την κ. Μέρκελ ιδιαίτερα αξιόπιστη και σταθερή στις αξίες της.

Μπροστά στα συντρίμμια . Εθελοντής της Συριακής Πολιτικής Άμυνας κοιτά φλεγόμενο κτήριο, ύστερα από βομβαρδισμό στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν.
EPA / MOHAMMED BADRA

Εθελοντής της Συριακής Πολιτικής Άμυνας κοιτά φλεγόμενο κτήριο, ύστερα από βομβαρδισμό στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν.

Διπλό ουράνιο τόξο στη Ζυρίχη. Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό της Ζυρίχης.
EPA / PETRA OROSZ

Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό της Ζυρίχης.

Βουδιστικές προσευχές στο Κατμαντού. Βουδιστές μοναχοί προσεύχονται στο ναό Boudhanath λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Νοεμβρίου. Ο ναός ανακαινίστηκε μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το Κατμαντού το 2015.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Βουδιστές μοναχοί προσεύχονται στο ναό Boudhanath λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Νοεμβρίου. Ο ναός ανακαινίστηκε μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το Κατμαντού το 2015.

Απόγευμα στο Λονδίνο. Σέλφι με θέα την Γέφυρα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
REUTERS / HANNAH MCKAY

Σέλφι με θέα την Γέφυρα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο. Μια γυναίκα περπατά μπροστά από καρικατούρα του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο ανατολικό Λονδίνο.
REUTERS / ANDREW WINNING

Μια γυναίκα περπατά μπροστά από καρικατούρα του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Διαμαρτυρία κατά της προέδρου Παρκ στη Σεούλ. Διαδηλωτής κρατά επεξεργασμένη φωτογραφία που απεικονίζει την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ως κρατούμενη, στη Σεούλ. Η πρόεδρος της χώρας κατηγορείται ότι βρισκόταν υπό την επιρροή ύποπτης σκιώδους συμβούλου, της Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία επωφελήθηκε από τη θέση της για να υποχρεώσει εθνικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως η Samsung, να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε ύποπτα ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε η ίδια για προσωπικούς σκοπούς.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Διαδηλωτής κρατά επεξεργασμένη φωτογραφία που απεικονίζει την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ως κρατούμενη, στη Σεούλ. Η πρόεδρος της χώρας κατηγορείται ότι βρισκόταν υπό την επιρροή ύποπτης σκιώδους συμβούλου, της Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία επωφελήθηκε από τη θέση της για να υποχρεώσει εθνικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως η Samsung, να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε ύποπτα ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε η ίδια για προσωπικούς σκοπούς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Καταφύγιο πίστης και ελπίδας το Άγιο Όρος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016. Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε χθες στις Καρυές όπου τον υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, επισκέφθηκε τον ιερό ναό στο Πρωτάτο και τα γραφεία Ιεράς Κοινότητας και στη συνέχεια τις Μονές, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος στην οποία διανυκτέρευσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016. Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε χθες στις Καρυές όπου τον υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, επισκέφθηκε τον ιερό ναό στο Πρωτάτο και τα γραφεία Ιεράς Κοινότητας και στη συνέχεια τις Μονές, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος στην οποία διανυκτέρευσε.

Τουρκία: Κατολίσθηση σε ορυχείο χαλκού. Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ορυχείο χαλκού στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ενώ συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν άλλους 13 παγιδευμένους εργάτες. Η κατολίσθηση έγινε στην περιοχή Σιρβάν της επαρχίας Σιίρτ και προκλήθηκε λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων.
REUTERS / SERTAC KAYAR

Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ορυχείο χαλκού στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ενώ συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν άλλους 13 παγιδευμένους εργάτες. Η κατολίσθηση έγινε στην περιοχή Σιρβάν της επαρχίας Σιίρτ και προκλήθηκε λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων.

Έκθεση Βερμέερ στη Νάπολη. Η σκιά ενός μουσικού διακρίνεται δίπλα στο έργο του Γιοχάνες Βερμέερ «Γυναίκα με λαούτο», το οποίο παρουσιάζεται στο Μουσείο Καποντιμόντε της Νάπολης, στο πλαίσιο έκθεσης αφιερωμένης στον Ολλανδό ζωγράφο.
EPA / CESARE ABBATE

Η σκιά ενός μουσικού διακρίνεται δίπλα στο έργο του Γιοχάνες Βερμέερ «Γυναίκα με λαούτο», το οποίο παρουσιάζεται στο Μουσείο Καποντιμόντε της Νάπολης, στο πλαίσιο έκθεσης αφιερωμένης στον Ολλανδό ζωγράφο.

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στην Καντόνα. Επισκέπτης της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου, που πραγματοποιείται στην Καντόνα της Κίνας, δοκιμάζει την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας της Nissan.
REUTERS / BOBBY YIP

Επισκέπτης της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου, που πραγματοποιείται στην Καντόνα της Κίνας, δοκιμάζει την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας της Nissan.