Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 19:14
Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Fly me to the moon. Ο φωτογραφικός φακός «συλλαμβάνει» ένα αεροπλάνο να περνά μπροστά από τη Σελήνη καθώς διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό της Σαγκάης.
 
REUTERS / ALY SONG

Ο φωτογραφικός φακός «συλλαμβάνει» ένα αεροπλάνο να περνά μπροστά από τη Σελήνη καθώς διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό της Σαγκάης.

 

«Μετεωρίτης» στην πλατεία Συντάγματος. Στη πλατεία Συντάγματος η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διοργάνωσε καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης. Κέντρο της καμπάνιας ήταν μια ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή που προσομοιάζει τη μορφή ενός μετεωρίτη. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις».
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στη πλατεία Συντάγματος η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διοργάνωσε καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης. Κέντρο της καμπάνιας ήταν μια ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή που προσομοιάζει τη μορφή ενός μετεωρίτη. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις».

Το φεγγάρι πάνω από τον Βράχο του Γιβραλτάρ. Τρεις μέρες πριν την μεγαλύτερη σελήνη των τελευταίων 68 χρόνων, το φεγγάρι ξεπροβάλλει πάνω από τον Βράχο του Γιβραλτάρ.
REUTERS / JON NAZCA

Τρεις μέρες πριν την μεγαλύτερη σελήνη των τελευταίων 68 χρόνων, το φεγγάρι ξεπροβάλλει πάνω από τον Βράχο του Γιβραλτάρ.

Φάρμα στη Νότιο Αφρική. Βουβάλια τρέχουν σε φάρμα στην περιοχή Wolmaransstad δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ στην Νότιο Αφρική.
 
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Βουβάλια τρέχουν σε φάρμα στην περιοχή Wolmaransstad δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ στην Νότιο Αφρική.

 

Στο ρυθμό του καρναβαλιού η Γερμανία. Μασκαράδες ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους πολλών πόλεων της Γερμανίας για να γιορτάσουν την έναρξη της σεζόν του Καρναβαλιού! Η κεντρική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους. Η φωτογραφία είναι από την κεντρική αγορά της Βρέμης. 
EPA / INGO WAGNER

Μασκαράδες ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους πολλών πόλεων της Γερμανίας για να γιορτάσουν την έναρξη της σεζόν του Καρναβαλιού! Η κεντρική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους. Η φωτογραφία είναι από την κεντρική αγορά της Βρέμης. 

Στο Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος ο Ντ. Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κοιτά τις φωτογραφίες Εβραίων που δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασσέμ» στην Ιερουσαλήμ.
REUTERS / Gali Tibbon

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κοιτά τις φωτογραφίες Εβραίων που δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασσέμ» στην Ιερουσαλήμ.

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης!. Μια γάτα πηδά μέσα σε ένα καΐκι στο λιμάνι της Σκοπέλου ζητώντας «κέρασμα» από την ψαριά της ημέρας.
EUROKINISSI

Μια γάτα πηδά μέσα σε ένα καΐκι στο λιμάνι της Σκοπέλου ζητώντας «κέρασμα» από την ψαριά της ημέρας.

Στα... βουνά της Ανταρκτικής ο Τζον Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κάνει πεζοπορία στο όρος Έρεβος στην Ανταρκτική. Το όρος Έρεβος είναι το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο της Γης καθώς και η ψηλότερη κορυφή του νησιού Ρος, στην Ανταρκτική.
 
REUTERS / Mark Ralston

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κάνει πεζοπορία στο όρος Έρεβος στην Ανταρκτική. Το όρος Έρεβος είναι το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο της Γης καθώς και η ψηλότερη κορυφή του νησιού Ρος, στην Ανταρκτική.

 

Xιλιάδες παπαρούνες στο Λονδίνο για την Ημέρα Μνήμης. Παπαρούνες καλύπτουν τo συντριβάνι της πλατείας Τράφαλγκαρ στο Λονδίνο, όπως ορίζει το έθιμο της «Ημέρας μνήμης» για τον εορτασμό της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Παπαρούνες καλύπτουν τo συντριβάνι της πλατείας Τράφαλγκαρ στο Λονδίνο, όπως ορίζει το έθιμο της «Ημέρας μνήμης» για τον εορτασμό της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατμαντού: Ένα χρόνο μετά το σεισμό. Κτήρια που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό που έπληξε το Κατμαντού του Νεπάλ το 2015, παραμένουν ακόμα καλυμμένα ένα χρόνο μετά.
 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Κτήρια που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό που έπληξε το Κατμαντού του Νεπάλ το 2015, παραμένουν ακόμα καλυμμένα ένα χρόνο μετά.

 

Αφγανιστάν: Επίθεση στο γερμανικό προξενείο. Ένας Αφγανός στρατιώτης επιθεωρεί τη σημείο όπου εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν το βράδυ της Πέμπτης.  «Αρκετοί» πολίτες σκοτώθηκαν και «δεκάδες» τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
EPA / MUTALIB SULTANI

Ένας Αφγανός στρατιώτης επιθεωρεί τη σημείο όπου εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν το βράδυ της Πέμπτης.  «Αρκετοί» πολίτες σκοτώθηκαν και «δεκάδες» τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στιγμιότυπο από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Γενική άποψη του φράκτη της Τιχουάνα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
EPA / Alejandro Zepeda

Γενική άποψη του φράκτη της Τιχουάνα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ. Διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Ορλεάνη ενάντια στην εκλογή του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Στους δρόμους κατέβηκαν για δεύτερη ημέρα πολλοί Αμερικανοί, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Το θέμα των διαδηλώσεων συζητήθηκε και κατά το χθεσινό τετ α τετ του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ.
REUTERS / JONATHAN BACHMAN

Διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Ορλεάνη ενάντια στην εκλογή του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Στους δρόμους κατέβηκαν για δεύτερη ημέρα πολλοί Αμερικανοί, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Το θέμα των διαδηλώσεων συζητήθηκε και κατά το χθεσινό τετ α τετ του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνές φεστιβάλ Φωτός στο Μεξικό. Το Παλάτι των Καλών Τεχνών στην πόλη του Μεξικό έχει φωταγωγηθεί ενόψει της τελετής εγκαινίων του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ φωτός Filux 2016, όπου περισσότεροι από 15 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης θα παρουσιάσουν τα έργα τους.
EPA / MARIO GUZMAN

Το Παλάτι των Καλών Τεχνών στην πόλη του Μεξικό έχει φωταγωγηθεί ενόψει της τελετής εγκαινίων του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ φωτός Filux 2016, όπου περισσότεροι από 15 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τρεις αγνοούμενοι από κατολίσθηση στη Νορβηγία . Διασώστες πραγματοποιούν έρευνες σε σημείο κατολίσθησης στο Σόρουμ, 30 χλμ βόρεια του Όσλο. Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από την Πέμπτη λόγω κατολισθήσεων.
EPA / HEIKO JUNGE

Διασώστες πραγματοποιούν έρευνες σε σημείο κατολίσθησης στο Σόρουμ, 30 χλμ βόρεια του Όσλο. Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από την Πέμπτη λόγω κατολισθήσεων.

Ημέρα μνήμης στην Αυστραλία. Τα «πανιά» της Όπερας του Σίδνεϊ είναι φωταγωγημένα με παπαρούνες για τον εορτασμό της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
REUTERS / JASON REED

Τα «πανιά» της Όπερας του Σίδνεϊ είναι φωταγωγημένα με παπαρούνες για τον εορτασμό της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.