Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 20:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.

Διαδήλωση με «εκατομμύρια μάσκες». Διαδηλωτές, φορώντας μάσκες του Guy Fawkes συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας Million Mask March που διοργανώνουν οι Anonymous στο κέντρο της Βουδαπέστης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις σε όλον τον κόσμο.
EPA / ZOLTAN BALOGH

Διαδηλωτές, φορώντας μάσκες του Guy Fawkes συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας Million Mask March που διοργανώνουν οι Anonymous στο κέντρο της Βουδαπέστης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση . Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη. Να διαλύσει μια διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη επιχείρησε η τουρκική αστυνομία νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό με πίεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί.
EPA / SEDAT SUNA

Να διαλύσει μια διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη επιχείρησε η τουρκική αστυνομία νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό με πίεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί.

ΗΠΑ: Beyonce και Jay Z στηρίζουν τη Χίλαρι Κλίντον . Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (κέντρο) μοιράζεται τη σκηνή του Wolstein Center στο Κλίβελαντ του Οχάιο με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce και τον ράπερ σύζυγό της Jay Z κατά τη διάρκεια συναυλίας. Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.
EPA / DAVID MAXWELL

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (κέντρο) μοιράζεται τη σκηνή του Wolstein Center στο Κλίβελαντ του Οχάιο με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce και τον ράπερ σύζυγό της Jay Z κατά τη διάρκεια συναυλίας. Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Διαμαρτυρία εναντίον της προέδρου της Ν. Κορέας στη Σεούλ. Στη φωτογραφία μακράς έκθεσης, απεικονίζονται Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές καθώς συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν ανάβοντας κεριά σε κεντρικό δρόμο της Σεούλ. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν-χε, μετά την αποκάλυψη ότι επέτρεψε σε μια φίλη της, να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.
EPA / JEON HEON-KYUN

Στη φωτογραφία μακράς έκθεσης, απεικονίζονται Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές καθώς συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν ανάβοντας κεριά σε κεντρικό δρόμο της Σεούλ. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν-χε, μετά την αποκάλυψη ότι επέτρεψε σε μια φίλη της, να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.

Ρετρό αγώνας ποδηλασίας στην Τσεχία. Στιγμιότυπο από τον ρετρό ποδηλατικό αγώνα «One Mile Race», στο πάρκο Letna Park της Πράγας.
EPA / FILIP SINGER

Στιγμιότυπο από τον ρετρό ποδηλατικό αγώνα «One Mile Race», στο πάρκο Letna Park της Πράγας.

Ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί. Κάτοικοι του Ν. Δελχί καλύπτουν τα πρόσωπά με τους με μαντήλια καθώς το νέφος «πνίγει» την πόλη. Οι πολίτες της ινδικής πρωτεύουσας βρίσκονται αντιμέτωποι με το νέφος, ως απόρροια του καπνού που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Diwali το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο μολυσμένος αέρας έγινε η αιτία να κλείσουν προσωρινά πολλά τοπικά σχολεία.
EPA / RAJAT GUPTA

Κάτοικοι του Ν. Δελχί καλύπτουν τα πρόσωπά με τους με μαντήλια καθώς το νέφος «πνίγει» την πόλη. Οι πολίτες της ινδικής πρωτεύουσας βρίσκονται αντιμέτωποι με το νέφος, ως απόρροια του καπνού που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Diwali το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο μολυσμένος αέρας έγινε η αιτία να κλείσουν προσωρινά πολλά τοπικά σχολεία.

Στιγμιότυπο από την Καλκούτα. Στιγμιότυπο από τη βροχερή Καλκούτα. Ξαφνική βροχή έπληξε την πόλη και διατάραξε την καθημερινότητα των πολιτών.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Στιγμιότυπο από τη βροχερή Καλκούτα. Ξαφνική βροχή έπληξε την πόλη και διατάραξε την καθημερινότητα των πολιτών.

Εβδομάδα μόδας στο Μινσκ . Μοντέλα παρουσιάζουν ενδυματολογικές δημιουργίες στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Μοντέλα παρουσιάζουν ενδυματολογικές δημιουργίες στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Διαμαρτυρία Κούρδων στο κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κούρδων που ζουν στην Ελλάδα και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές των ηγετών και βουλευτών του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κούρδων που ζουν στην Ελλάδα και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές των ηγετών και βουλευτών του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία.

Πεταλούδα vanessa atalanta στο Ναύπλιο. Μία πεταλούδα το Βανέσα (Vanessa atalanta) κάθεται πάνω σε λουλούδι, στην πόλη του Ναυπλίου. Η vanessa atalanta ανήκει στο γένος λεπιδόπτερων εντόμων της οικογένειας των νυμφαλιδών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μία πεταλούδα το Βανέσα (Vanessa atalanta) κάθεται πάνω σε λουλούδι, στην πόλη του Ναυπλίου. Η vanessa atalanta ανήκει στο γένος λεπιδόπτερων εντόμων της οικογένειας των νυμφαλιδών.