Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 21:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.

Τοπίο στις Ελβετικές Άλπεις. Αντικατοπτρισμός σε λίμνη, κοντά στο Chalet Vieux, πάνω από το χωριό Λε Ντιαμπλερέ, στις Ελβετικές Άλπεις.
EPA / ANTHONY ANEX

Αντικατοπτρισμός σε λίμνη, κοντά στο Chalet Vieux, πάνω από το χωριό Λε Ντιαμπλερέ, στις Ελβετικές Άλπεις.

Αναμονή για το φαγητό. Γάτα κοιτάζει τελάρο με ψάρια στο λιμάνι της Κορίνθου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γάτα κοιτάζει τελάρο με ψάρια στο λιμάνι της Κορίνθου.

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Βενεζουέλα. Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στο Σαν Κριστομπάλ. Οι διαδηλωτές έκλεισαν κομβικά σημεία στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, απαιτώντας την παραίτηση του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η κυβέρνηση, εύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει μεταμορφωθεί σε δικτατορία. Τα τοπικά μέσα διέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τρένων. Στο Καράκας ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμό στη διάρκεια πορείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ. Ο ίδιος ανέφερε ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Demonstrators clash with members of Venezuelan National Guard during a rally demanding a referendum to remove Venezuela
REUTERS / CARLOS EDUARDO RAMIREZ

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στο Σαν Κριστομπάλ. Οι διαδηλωτές έκλεισαν κομβικά σημεία στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, απαιτώντας την παραίτηση του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η κυβέρνηση, εύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει μεταμορφωθεί σε δικτατορία. Τα τοπικά μέσα διέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τρένων. Στο Καράκας ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμό στη διάρκεια πορείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ. Ο ίδιος ανέφερε ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Demonstrators clash with members of Venezuelan National Guard during a rally demanding a referendum to remove Venezuela's President Nicolas Maduro in San Cristobal, Venezuela October 26, 2016. REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez TPX IMAGES OF THE DAY

Δύο ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία. Στιγμιότυπο από το χωριό Βίσο της περιφέρειας Ματσεράτα, στην Ιταλία. Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν την κεντρική Ιταλία σε διάστημα περίπου δύο ωρών. Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Ο δεύτερος ήταν ακόμη μεγαλύτερος 5,9 βαθμών. Και οι δύο ήταν επιφανειακοί με εστιακό βάθος μικρότερο των 10 χιλιομέτρων.
EPA / TOMMASO CROCCHIONI

Στιγμιότυπο από το χωριό Βίσο της περιφέρειας Ματσεράτα, στην Ιταλία. Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν την κεντρική Ιταλία σε διάστημα περίπου δύο ωρών. Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Ο δεύτερος ήταν ακόμη μεγαλύτερος 5,9 βαθμών. Και οι δύο ήταν επιφανειακοί με εστιακό βάθος μικρότερο των 10 χιλιομέτρων.

Εβδομάδα Μόδας στο Πεκίνο. Παιδιά ετοιμάζονται στα παρασκήνια πριν την έναρξη της επίδειξης παιδικής μόδας J.Queen & Little Queen του σχεδιαστή Xie Jiaqi, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Πεκίνο.
EPA / HOW HWEE YOUNG

Παιδιά ετοιμάζονται στα παρασκήνια πριν την έναρξη της επίδειξης παιδικής μόδας J.Queen & Little Queen του σχεδιαστή Xie Jiaqi, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Πεκίνο.

Δημιουργώντας έναν «ζωντανό» πίνακα ζωγραφικής. Η Ρωσίδα καλλιτέχνης Μαρία Γκασάνοβα ζωγραφίζει πάνω στο μοντέλο Ίνα Μαγκομέντοβα, για το έργο της «Ο ζωντανός πίνακας», κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ τέχνης, στο Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η Ρωσίδα καλλιτέχνης Μαρία Γκασάνοβα ζωγραφίζει πάνω στο μοντέλο Ίνα Μαγκομέντοβα, για το έργο της «Ο ζωντανός πίνακας», κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ τέχνης, στο Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία.

Ομίχλη στη λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη Πλαστήρα σκεπασμένη από ομίχλη, το πρωί της Πέμπτης.
EUROKINISSI / ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Η λίμνη Πλαστήρα σκεπασμένη από ομίχλη, το πρωί της Πέμπτης.

Συνεχίζονται οι μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη. Ιρακινός στρατιώτης στέκεται δίπλα σε φερόμενο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε κατά τις μάχες για την ανακατάληψη της Μουσουλης, σε ένα σημείο ελέγχου στην Καγιάρα.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ιρακινός στρατιώτης στέκεται δίπλα σε φερόμενο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε κατά τις μάχες για την ανακατάληψη της Μουσουλης, σε ένα σημείο ελέγχου στην Καγιάρα.

Ανακύκλωση στο Μπανγκλαντές. Εργάτριες με τα μωρά στην αγκαλιά τους, ξεχωρίζουν μπουκάλια από πλαστικό ΡΕΤ (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο), σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μοχαμαντπούρ στη Ντάκα. Η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο Μπανγκλαντές, βοηθώντας ταυτόχρονα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Μπαγκλαντές εξάγει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 τόνους νιφάδες πλαστικού ΡΕΤ κυρίως στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, αξίας 14 εκατομμύριων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Νιφάδων PET της χώρας (BPFMEA).
EPA / ABIR ABDULLAH

Εργάτριες με τα μωρά στην αγκαλιά τους, ξεχωρίζουν μπουκάλια από πλαστικό ΡΕΤ (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο), σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μοχαμαντπούρ στη Ντάκα. Η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο Μπανγκλαντές, βοηθώντας ταυτόχρονα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Μπαγκλαντές εξάγει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 τόνους νιφάδες πλαστικού ΡΕΤ κυρίως στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, αξίας 14 εκατομμύριων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Νιφάδων PET της χώρας (BPFMEA).

Αγώνας πάλης σε δρόμο της Καλκούτας. Δύο άντρες παλεύουν κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού αγώνα πάλης, που οργανώθηκε από ντόπιους κατοίκους, σε ένα αυτοσχέδιο ρινγκ σε ένα δρόμο της Καλκούτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για το ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ Ντιβάλι.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Δύο άντρες παλεύουν κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού αγώνα πάλης, που οργανώθηκε από ντόπιους κατοίκους, σε ένα αυτοσχέδιο ρινγκ σε ένα δρόμο της Καλκούτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για το ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ Ντιβάλι.

Τα 69α γενέθλιά της γιόρτασε η Χίλαρι Κλίντον. Τα 69α γενέθλιά της γιόρτασε την Τετάρτη η Χίλαρι Κλίντον. Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής προς τη Νέα Υόρκη πρόσφερε γλυκά στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που την ακολουθούν στην περιοδεία της. 13 ημέρες πριν την διεξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες των προεδρικών εκλογών, η υποψήφια των Δημοκρατικών βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, στην οποία κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν οριακό προβάδισμα στον Τραμπ.
 
REUTERS / CARLOS BARRIA

Τα 69α γενέθλιά της γιόρτασε την Τετάρτη η Χίλαρι Κλίντον. Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής προς τη Νέα Υόρκη πρόσφερε γλυκά στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που την ακολουθούν στην περιοδεία της. 13 ημέρες πριν την διεξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες των προεδρικών εκλογών, η υποψήφια των Δημοκρατικών βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, στην οποία κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν οριακό προβάδισμα στον Τραμπ.

 

Χειμωνιάτικη μέρα στην Νέα Υόρκη. Ομίχλη έχει σκεπάσει τον ποταμό Χάντσον ενώ χιόνι πέφτει στο χωριό Κίνγκστον, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / MIKE SEGAR

Ομίχλη έχει σκεπάσει τον ποταμό Χάντσον ενώ χιόνι πέφτει στο χωριό Κίνγκστον, στη Νέα Υόρκη.

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά. Δημοσιογράφοι μεταδίδουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, έξω από το κτήριο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Το βράδυ της Τετάρτης μετά από διάσκεψη 5,5 ωρών και με ψήφους 14-11, οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι ο εν λόγω νόμος προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος, που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δημοσιογράφοι μεταδίδουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, έξω από το κτήριο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Το βράδυ της Τετάρτης μετά από διάσκεψη 5,5 ωρών και με ψήφους 14-11, οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι ο εν λόγω νόμος προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος, που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.