Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 19:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Ανατολή ηλίου στη λίμνη Πλαστήρα. Ανατολή του ηλίου πάνω από τήν σκεπασμένη με ομίχλη λίμνη Πλαστήρα, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.
Eurokinissi / EUROKINISSI

Ανατολή του ηλίου πάνω από τήν σκεπασμένη με ομίχλη λίμνη Πλαστήρα, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Ιράκ: Πράσινο φως για την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης. Μέλη των δυνάμεων των Πεσμεργκά που μάχονται με τον Ιρακινό στρατό εναντίον των τχιζαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, προετοιμάζονται για την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης. Το πράσινο φως για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Μοσούλη άναψε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι. Στην μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συμμετέχουν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με τη συνδρομή των Κούρδων Πεσμεργκά και των δυνάμεων της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.
REUTERS / AZAD LASHKARI

Μέλη των δυνάμεων των Πεσμεργκά που μάχονται με τον Ιρακινό στρατό εναντίον των τχιζαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, προετοιμάζονται για την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης. Το πράσινο φως για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Μοσούλη άναψε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι. Στην μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συμμετέχουν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με τη συνδρομή των Κούρδων Πεσμεργκά και των δυνάμεων της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.

Εκτόξευση του Σενζού 11. Επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα έστειλε η Κίνα. Το διαστημικό σκάφος Σενζού 11 αναχώρησε με προορισμό πειραματικό διαστημικό εργαστήριο. Δυο αστροναύτες θα παραμείνουν σε τροχιά για 30 ημέρες, στο πλαίσιο προγράμματος με στόχο την δημιουργία ενός μόνιμα επανδρωμένου διαστημικού σταθμού. Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.
REUTERS / CHINA DAILY

Επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα έστειλε η Κίνα. Το διαστημικό σκάφος Σενζού 11 αναχώρησε με προορισμό πειραματικό διαστημικό εργαστήριο. Δυο αστροναύτες θα παραμείνουν σε τροχιά για 30 ημέρες, στο πλαίσιο προγράμματος με στόχο την δημιουργία ενός μόνιμα επανδρωμένου διαστημικού σταθμού. Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Φθινόπωρο στο Βερολίνο. Φθινοπωρινό τοπίο στο Βερολίνο.
EPA / SOPHIA KEMBOWSKI

Φθινοπωρινό τοπίο στο Βερολίνο.

Το «φεγγάρι του κυνηγού» στη Βραζιλία. Η πανσέληνος λάμπει στον ουρανό πάνω από μία παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου είναι γνωστή στη Βόρεια Αμερική και ως «φεγγάρι του κυνηγού». Σύμφωνα με το National Geographic, ενώ τους άλλους μήνες το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αυτό του Οκτωβρίου εμφανίζεται μόλις 30 λεπτά πιο μετά, «λούζοντας» τη Γη με περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Το φως αυτό διευκολύνει τους κυνηγούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς την εποχή αυτή περνούν περισσότερες ώρες στη φύση και τα δάση, εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει.
EPA / ANTONIO LACERDA

Η πανσέληνος λάμπει στον ουρανό πάνω από μία παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου είναι γνωστή στη Βόρεια Αμερική και ως «φεγγάρι του κυνηγού». Σύμφωνα με το National Geographic, ενώ τους άλλους μήνες το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αυτό του Οκτωβρίου εμφανίζεται μόλις 30 λεπτά πιο μετά, «λούζοντας» τη Γη με περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Το φως αυτό διευκολύνει τους κυνηγούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς την εποχή αυτή περνούν περισσότερες ώρες στη φύση και τα δάση, εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει.

Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η Ταϊλάνδη. Κόσμος ντυμένος με μαύρα, άσπρα και σκουρόχρωμα ρούχα, ως ένδειξη πένθους για το θάνατο του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, κατά τη διάρκεια ώρας αιχμής στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπανγκόκ.
REUTERS / ISSEI KATO

Κόσμος ντυμένος με μαύρα, άσπρα και σκουρόχρωμα ρούχα, ως ένδειξη πένθους για το θάνατο του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, κατά τη διάρκεια ώρας αιχμής στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπανγκόκ.

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο. Μία γυναίκα και το παιδί της, πρόσφυγες που διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας. Ο 76χρονος οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μία γυναίκα και το παιδί της, πρόσφυγες που διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας. Ο 76χρονος οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι στη Βρετανία. Ένα κορίτσι παίζει στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Ωκεανός από φώτα», κατά τη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι, στο Λέστερ, στη Βρετανία.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένα κορίτσι παίζει στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Ωκεανός από φώτα», κατά τη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι, στο Λέστερ, στη Βρετανία.

Βουτιές στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Δύο άντρες κάνουν βουτιά από ένα βράχο στη θάλασσα, στην παραλία Λέμε, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Δύο άντρες κάνουν βουτιά από ένα βράχο στη θάλασσα, στην παραλία Λέμε, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Με σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. H Ένωση Τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) έχει εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας προχωρά από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00, διαμαρτυρόμενη για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. H Ένωση Τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) έχει εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας προχωρά από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00, διαμαρτυρόμενη για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αϊτή: Περιμένοντας την ανθρωπιστική βοήθεια. Κόσμος περιμένει για την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοίο του Ολλανδικού ναυτικού, στο Τζέρεμι, στην Αϊτή. Αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλων διαστάσεων βρίσκεται η Αϊτή, μετά το φονικό πλήγμα του τυφώνα Μάθιου. Οι προσπάθειες για την πρόσβαση και διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας επικεντρώνονται στις περιοχές δυτικά της χώρας που επλήγησαν περισσότερο.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Κόσμος περιμένει για την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοίο του Ολλανδικού ναυτικού, στο Τζέρεμι, στην Αϊτή. Αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλων διαστάσεων βρίσκεται η Αϊτή, μετά το φονικό πλήγμα του τυφώνα Μάθιου. Οι προσπάθειες για την πρόσβαση και διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας επικεντρώνονται στις περιοχές δυτικά της χώρας που επλήγησαν περισσότερο.

Τόκιο: Απρόοπτα στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας. Μοντέλο σκοντάφτει καθώς του φεύγει το παπούτσι από το πόδι, κατά τη διάρκεια επίδειξης της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του σχεδιαστή Yoshiki, για την μάρκα YOSHIKIMONO, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Μοντέλο σκοντάφτει καθώς του φεύγει το παπούτσι από το πόδι, κατά τη διάρκεια επίδειξης της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του σχεδιαστή Yoshiki, για την μάρκα YOSHIKIMONO, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Τόκιο.