Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 18:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Στους δρόμους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Κάτοικος των Ιωαννίνων κοιμάται στο αυτοκίνητό της, παρέα με το κατοικίδιό της. Ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά χθες βορειοδυτικά της πόλης, αλλά και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν. Οι κάτοικοι βγήκαν αναστατωμένοι από τα σπίτια τους λόγω της δόνησης, η οποία είχε είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Ραπακούσης

Κάτοικος των Ιωαννίνων κοιμάται στο αυτοκίνητό της, παρέα με το κατοικίδιό της. Ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά χθες βορειοδυτικά της πόλης, αλλά και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν. Οι κάτοικοι βγήκαν αναστατωμένοι από τα σπίτια τους λόγω της δόνησης, η οποία είχε είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο μικρόκοσμος του Ναυπλίου. Πεταλούδα στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πεταλούδα στο Ναύπλιο.

Τουρκία: Τρεις νεκροί από έκρηξη στο Γκαζιαντέπ. Αστυνομικός ερευνά διαμέρισμα στο Γκαζιαντέπ, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής σε κρησφύγετο υπόπτων για τρομοκρατία. Ο ένας από τους δύο υπόπτους βομβιστές, ανατινάχθηκε, όπως μεταδίδει το Haberturk.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Αστυνομικός ερευνά διαμέρισμα στο Γκαζιαντέπ, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής σε κρησφύγετο υπόπτων για τρομοκρατία. Ο ένας από τους δύο υπόπτους βομβιστές, ανατινάχθηκε, όπως μεταδίδει το Haberturk.

Φεστιβάλ φωτός στη Μιανμάρ. Γυναίκες ανάβουν θυμίαματα έξω από την Παγόδα Σβενταγκόν στη Γιανγκόν, στο πλαίσιο των εορτασμό του φεστιβάλ του φωτός (Thadingyut), υπό το φως της πανσελήνου.
REUTERS / SOE ZEYA TUN

Γυναίκες ανάβουν θυμίαματα έξω από την Παγόδα Σβενταγκόν στη Γιανγκόν, στο πλαίσιο των εορτασμό του φεστιβάλ του φωτός (Thadingyut), υπό το φως της πανσελήνου.

Στον δρόμο προς την κορυφή του Ολύμπου. Φωτογραφία από το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», που βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2697 μέτρων. 
SOOC / Emmanouil Papadopoulos

Φωτογραφία από το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», που βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2697 μέτρων. 

Μουσικό φεστιβάλ στο Ντοναουεσίνγκεν. Μια γυναίκα στέκεται μπροστά σε ηχητική εγκατάσταση του Γερμανού συνθέτη Γιοχάνες Σίστερμανς, κατά τη διάρκεια του Μουσικού Φεστιβάλ Ντοναουεσίνγκεν, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ομώνυμη πόλη, στη Γερμανία. 
EPA / PATRICK SEEGER

Μια γυναίκα στέκεται μπροστά σε ηχητική εγκατάσταση του Γερμανού συνθέτη Γιοχάνες Σίστερμανς, κατά τη διάρκεια του Μουσικού Φεστιβάλ Ντοναουεσίνγκεν, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ομώνυμη πόλη, στη Γερμανία. 

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 93,54% επί του συνόλου των έγκυρων (92,39% επί του συνόλου των ψηφισάντων), όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή του συνεδρίου του κόμματος. Ειδικότερα, σε σύνολο 2.926 συνέδρων ψήφισαν 2.758, με τον Πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 2.548 ψήφους. 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια και 34 τα άκυρα. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 93,54% επί του συνόλου των έγκυρων (92,39% επί του συνόλου των ψηφισάντων), όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή του συνεδρίου του κόμματος. Ειδικότερα, σε σύνολο 2.926 συνέδρων ψήφισαν 2.758, με τον Πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 2.548 ψήφους. 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια και 34 τα άκυρα. 

Έκθεση γατών στο Κιργιστάν . Γάτα Σκωτίας δείχνει τα δόντια της, κατά τη διάρκεια έκθεσης γατών στο Μπισκέκ του Κιργιστάν.
EPA / IGOR KOVALENKO

Γάτα Σκωτίας δείχνει τα δόντια της, κατά τη διάρκεια έκθεσης γατών στο Μπισκέκ του Κιργιστάν.

ΟΗΕ: «Απόλυτη καταστροφή» στην Αϊτή. Για «απόλυτη καταστροφή» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Αϊτή, που επλήγη από τον τυφώνα Μάθιου. Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα οι κάτοικοι του νησιού ήρθαν αντιμέτωποι και με το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας. Στη φωτογραφία, ένα κορίτσι νοσηλεύεται στο κέντρο θεραπείας χολέρας, στο Τζέρεμι.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Για «απόλυτη καταστροφή» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Αϊτή, που επλήγη από τον τυφώνα Μάθιου. Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα οι κάτοικοι του νησιού ήρθαν αντιμέτωποι και με το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας. Στη φωτογραφία, ένα κορίτσι νοσηλεύεται στο κέντρο θεραπείας χολέρας, στο Τζέρεμι.

Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία. Προσφυγόπουλα από τη Συρία παίζουν στις εγκαταστάσεις ενός παλιού καπνεργοστασίου, που χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας,
REUTERS / UMIT BEKTAS

Προσφυγόπουλα από τη Συρία παίζουν στις εγκαταστάσεις ενός παλιού καπνεργοστασίου, που χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας,

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών. Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών».
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών».