Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 20:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.

Φθινοπωρινές εικόνες από τη Λευκορωσία. Δύο γυναίκες απολαμβάνουν τον φθινοπωρινό ήλιο σε κεντρικό πάρκο του Μινσκ, στη Λευκορωσία.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Δύο γυναίκες απολαμβάνουν τον φθινοπωρινό ήλιο σε κεντρικό πάρκο του Μινσκ, στη Λευκορωσία.

Στον Μπομπ Ντύλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Μπομπ Ντύλαν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016. Πρόκειται για επιλογή - έκπληξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που το βραβείο δίνεται σε έναν καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτίστως τραγουδιστής, παρά πεζογράφος, ποιητής ή θεατρικογράφος. Όπως ανακοινώθηκε, ο 75χρονος Ντίλαν βραβεύθηκε για τη δημιουργία «νέων ποιητικών εκφράσεων στο πλαίσιο της σπουδαίας αμερικανικής παράδοσης τραγουδιών».
REUTERS / Reuters Photographer

Ο Μπομπ Ντύλαν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016. Πρόκειται για επιλογή - έκπληξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που το βραβείο δίνεται σε έναν καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτίστως τραγουδιστής, παρά πεζογράφος, ποιητής ή θεατρικογράφος. Όπως ανακοινώθηκε, ο 75χρονος Ντίλαν βραβεύθηκε για τη δημιουργία «νέων ποιητικών εκφράσεων στο πλαίσιο της σπουδαίας αμερικανικής παράδοσης τραγουδιών».

Πέθανε ο Ντάριο Φο. Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ντάριο Φο. Θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ζωγράφος και συνθέτης είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997. Τις τελευταίες 12 ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία. Ήταν γνωστός για την αιχμηρή πολιτική του σάτιρα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού». Τη θλίψη του εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Ο θάνατος του εμβληματικού ανθρώπου της τέχνης και των γραμμάτων βύθισε στο πένθος την Ιταλία και τον καλλιτεχνικό κόσμο. 
REUTERS / Alessandro Bianchi

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ντάριο Φο. Θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ζωγράφος και συνθέτης είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997. Τις τελευταίες 12 ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία. Ήταν γνωστός για την αιχμηρή πολιτική του σάτιρα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού». Τη θλίψη του εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Ο θάνατος του εμβληματικού ανθρώπου της τέχνης και των γραμμάτων βύθισε στο πένθος την Ιταλία και τον καλλιτεχνικό κόσμο. 

Εβδομάδα Μόδας στο Κίεβο. Στιγμιότυπο από την εβδομάδα μόδας στο Κίεβο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Στιγμιότυπο από την εβδομάδα μόδας στο Κίεβο.

Πυρκαγιά στην Ινδονησία. Καπνός έχει καλύψει δάσος στο χωριό Lembah Seulawah του Άτσε, στην Ινδονησία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή από ντόπιους, με σκοπό να δημιουργηθούν παράνομα νέες εκτάσεις για καλλιέργειες.
EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Καπνός έχει καλύψει δάσος στο χωριό Lembah Seulawah του Άτσε, στην Ινδονησία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή από ντόπιους, με σκοπό να δημιουργηθούν παράνομα νέες εκτάσεις για καλλιέργειες.

Εικαστική εγκατάσταση στη Λειψία. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζει μια εικαστική εγκατάσταση με βίντεο που είναι αφιερωμένη στον Αυστριακό αρχιτέκτονα και ζωγράφο Friedensreich Hundertwasser, στη Λειψία της Γερμανίας.
EPA / WALTRAUD GRUBITZSCH

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζει μια εικαστική εγκατάσταση με βίντεο που είναι αφιερωμένη στον Αυστριακό αρχιτέκτονα και ζωγράφο Friedensreich Hundertwasser, στη Λειψία της Γερμανίας.

Έκρηξη βόμβας στην Ιπποκράτους. Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I., με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I., με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο μικρόκοσμος του Ναυπλίου. Μια μικρή πεταλούδα στέκεται σε φύλλο, στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Μια μικρή πεταλούδα στέκεται σε φύλλο, στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.

Παραπληγικοί απέκλεισαν συμβολικά το Μαξίμου. Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν το πρωί μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας. Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν το πρωί μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας. Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.

Καθημερινή ζωή στην Κουάλα Λουμπούρ. Εργάτες σε οικοδομή της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.
EPA / FAZRY ISMAIL

Εργάτες σε οικοδομή της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Κόσμος θρηνεί για τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι της Ταϊλάνδης, του μακροβριότερου σε θητεία μονάρχη του πλανήτη, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι. Ο επικεφαλής του κράτους της νοτιοανατολικής Ασίας έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Κόσμος θρηνεί για τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι της Ταϊλάνδης, του μακροβριότερου σε θητεία μονάρχη του πλανήτη, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι. Ο επικεφαλής του κράτους της νοτιοανατολικής Ασίας έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια.

Παιχνίδια με το νερό. Η πολική αρκούδα που ακούει στο όνομα Vilma στον ζωολογικό κήπο του Ρόστοκ, στη Γερμανία.
EPA / JENS BUETTNER

Η πολική αρκούδα που ακούει στο όνομα Vilma στον ζωολογικό κήπο του Ρόστοκ, στη Γερμανία.

Πορεία για την αξιοπρέπεια. Ιθαγενείς από την Γουατεμάλα συμμετέχουν σε «Πορεία για την αξιοπρέπεια και την αντίσταση», ζητώντας την ψήφιση νόμου για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη ρύθμιση της χρήσης του νερού στη χώρα, στην Πόλη της Γουατεμάλας.
EPA / Esteban Biba

Ιθαγενείς από την Γουατεμάλα συμμετέχουν σε «Πορεία για την αξιοπρέπεια και την αντίσταση», ζητώντας την ψήφιση νόμου για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη ρύθμιση της χρήσης του νερού στη χώρα, στην Πόλη της Γουατεμάλας.