Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 19:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.

Καταστροφικό το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από τη Β. Καρολίνα. Κτήριο στο Lumberton της Β. Καρολίνα έχει πλημμυρίσει μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην περιοχή. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν λόγω του κυκλώνα «Μάθιου» εξακολουθούν να απειλούν μεγάλο τμήμα της πολιτείας.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Κτήριο στο Lumberton της Β. Καρολίνα έχει πλημμυρίσει μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην περιοχή. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν λόγω του κυκλώνα «Μάθιου» εξακολουθούν να απειλούν μεγάλο τμήμα της πολιτείας.

Το «Τέμπλο της Γάνδης» αποκαλύπτεται. Το διάσημο «Τέμπλο της Γάνδης» το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως «η λατρεία του μυστικού αμνού», παρουσιάζεται μετά την μερική αποκατάστασή του στον Καθεδρικό Ναό St. Bavo στο Βέλγιο. Το έργο θεωρειται ότι έχει δημιουργηθεί από τον Φλαμανδό ζωγράφο Γιαν βαν Άικ και τον αδερφό του Χούμπερτ.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Το διάσημο «Τέμπλο της Γάνδης» το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως «η λατρεία του μυστικού αμνού», παρουσιάζεται μετά την μερική αποκατάστασή του στον Καθεδρικό Ναό St. Bavo στο Βέλγιο. Το έργο θεωρειται ότι έχει δημιουργηθεί από τον Φλαμανδό ζωγράφο Γιαν βαν Άικ και τον αδερφό του Χούμπερτ.

Κίτρινη ομπρέλα στο Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ. Ο βουλευτής της Κοινωνίας των Σοσιαλδημοκρατικών, γνωστός και ως «Μακριά Μαλλιά», κρατά μία κίτρινη ομπρέλα, σύμβολο του κινήματος του 2014 υπέρ της δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των μελών του Νομοθετικού Συμβουλίου στο Χονγκ Κονγκ. Δύο από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία για την πόλη, ήταν ανάμεσα στους τρεις ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ορκιστούν στο νέο Νομοθετικό Συμβούλιο, καθώς οι όρκοι τους χαρακτηρίστηκαν άκυροι.
REUTERS / BOBBY YIP

Ο βουλευτής της Κοινωνίας των Σοσιαλδημοκρατικών, γνωστός και ως «Μακριά Μαλλιά», κρατά μία κίτρινη ομπρέλα, σύμβολο του κινήματος του 2014 υπέρ της δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των μελών του Νομοθετικού Συμβουλίου στο Χονγκ Κονγκ. Δύο από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία για την πόλη, ήταν ανάμεσα στους τρεις ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ορκιστούν στο νέο Νομοθετικό Συμβούλιο, καθώς οι όρκοι τους χαρακτηρίστηκαν άκυροι.

Ονόματα γραμμένα με στάχτη . Κόσμος συμμετέχει σε μία καλλιτεχνική παρέμβαση του Κολομβιανού καλλιτέχνη Doris Salcedo στην πλατεία Bolivar της Μπογκοτά. Περίπου 2.000 ονόματα των θυμάτων του εμφυλίου είναι γραμμένα με στάχτη σε 7 χιλιόμετρα λευκού υφάσματος, ως μέρος της πρωτοβουλίας «Sumando Ausencias» (προσθέτοντας απουσία).
EPA / Leonardo Muρoz

Κόσμος συμμετέχει σε μία καλλιτεχνική παρέμβαση του Κολομβιανού καλλιτέχνη Doris Salcedo στην πλατεία Bolivar της Μπογκοτά. Περίπου 2.000 ονόματα των θυμάτων του εμφυλίου είναι γραμμένα με στάχτη σε 7 χιλιόμετρα λευκού υφάσματος, ως μέρος της πρωτοβουλίας «Sumando Ausencias» (προσθέτοντας απουσία).

Πτήση προς τον Λευκό Οίκο;. Το αεροπλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον πετά πάνω από το Μανχάταν της Ν. Υόρκης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η υποψήφια των Δημοκρατικών αύξησε το προβάδισμά της σε 11 μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Το αεροπλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον πετά πάνω από το Μανχάταν της Ν. Υόρκης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η υποψήφια των Δημοκρατικών αύξησε το προβάδισμά της σε 11 μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Κόσμος βγάζει φωτογραφίες μπροστά από τον μολυσμένο και καλυμμένο με αφρό ποταμό Yamuna στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Κόσμος βγάζει φωτογραφίες μπροστά από τον μολυσμένο και καλυμμένο με αφρό ποταμό Yamuna στο Νέο Δελχί.

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή είναι η άνοδος της Βασ. Σοφίας λόγω κινητοποίησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από το υπουργείο Τουρισμού με σκοπό να φθάσουν στο Μαξίμου, αλλά σταμάτησαν στο αστυνομικό μπλόκο της Ηρώδου Αττικού. 
SOOC / Nick Paleologos

Κλειστή είναι η άνοδος της Βασ. Σοφίας λόγω κινητοποίησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από το υπουργείο Τουρισμού με σκοπό να φθάσουν στο Μαξίμου, αλλά σταμάτησαν στο αστυνομικό μπλόκο της Ηρώδου Αττικού. 

Ανατολή του ήλιου στην Καρδίτσα. Ανατολή του ηλίου στο Ρούσσο της Καρδίτσας.
EUROKINISSI / ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Ανατολή του ηλίου στο Ρούσσο της Καρδίτσας.

Επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ακρόπολη.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ακρόπολη.

Θυελλώδεις άνεμοι στο Ναύπλιο . Κύματα στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Κύματα στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.