Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 19:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.

Καθημερινή ζωή στο Μεξικό. Ένας άνδρας περπατά μπροστά από γκράφιτι στην Πόλη του Μεξικού.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Ένας άνδρας περπατά μπροστά από γκράφιτι στην Πόλη του Μεξικού.

Τις πυραμίδες επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύντομη επίσκεψη στις πυραμίδες πραγματοποίησαν, στο περιθώριο της Συνόδου Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενοι από μέλη της ελληνικής πρεσβείας και κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου υπουργού Τουρισμού. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής επισκέφθηκαν τις πυραμίδες, ξεναγήθηκαν στην πυραμίδα του Χέοπα και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τη Σφίγγα.
INTIME NEWS / ΓτΠ ANDREA BONETTI

Σύντομη επίσκεψη στις πυραμίδες πραγματοποίησαν, στο περιθώριο της Συνόδου Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενοι από μέλη της ελληνικής πρεσβείας και κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου υπουργού Τουρισμού. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής επισκέφθηκαν τις πυραμίδες, ξεναγήθηκαν στην πυραμίδα του Χέοπα και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τη Σφίγγα.

Ποδηλασία χωρίς όρια. O επαγγελματίας trial rider, Danny MacAskill εκτελεί φιγούρα στην στην επαρχία του Εδινβούργου.
REUTERS / Dave Mackison / Red Bull Content

O επαγγελματίας trial rider, Danny MacAskill εκτελεί φιγούρα στην στην επαρχία του Εδινβούργου.

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στη Βόρεια Καρολίνα λόγω του τυφώνα Μάθιου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακήρυξε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την πολιτεία Βόρεια Καρολίνα, μετά από την καταστροφική διέλευση του τυφώνα Μάθιου το Σαββατοκύριακο. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κρατικά κονδύλια θα διατεθούν σε άτομα 10 διοικητικών διαμερισμάτων που επλήγησαν από τον τυφώνα. Τα νερά των ποταμών ξεχύθηκαν στις πόλεις μετά το πέρασμα του τυφώνα και εκατοντάδες άτομα χρειάστηκε να διασωθούν με βάρκες και ελικόπτερα καθώς ανέβηκε η στάθμη των νερών. Σύμφωνα με τις αρχές, οι πλημμύρες μπορεί να συνεχιστούν για μέρες.
REUTERS / CHRIS KEANE

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακήρυξε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την πολιτεία Βόρεια Καρολίνα, μετά από την καταστροφική διέλευση του τυφώνα Μάθιου το Σαββατοκύριακο. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κρατικά κονδύλια θα διατεθούν σε άτομα 10 διοικητικών διαμερισμάτων που επλήγησαν από τον τυφώνα. Τα νερά των ποταμών ξεχύθηκαν στις πόλεις μετά το πέρασμα του τυφώνα και εκατοντάδες άτομα χρειάστηκε να διασωθούν με βάρκες και ελικόπτερα καθώς ανέβηκε η στάθμη των νερών. Σύμφωνα με τις αρχές, οι πλημμύρες μπορεί να συνεχιστούν για μέρες.

Ανατολή ηλίου στο Σαν Σεμπαστιάν. Ο ήλιος ανατέλλει στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.
EPA / JAVIER ETXEZARRETA

Ο ήλιος ανατέλλει στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Συγκομιδή τσίλι στη Σιντζιάνγκ. Αεροφωτογραφία από αγροτική περιοχή της Σιντζιάνγκ, όπου πραγματοποιείται συγκομιδή τσίλι.
REUTERS / CHINA DAILY

Αεροφωτογραφία από αγροτική περιοχή της Σιντζιάνγκ, όπου πραγματοποιείται συγκομιδή τσίλι.

Ινδουιστικό φεστιβάλ στην Τσαντιγκάρ. Γυναίκες βάφουν τα πρόσωπά τους κατά την τελευταία ημέρα εορτασμών για το φετιβάλ Durga Puja στην Τσαντιγκάρ της Ινδίας.
REUTERS / AJAY VERMA

Γυναίκες βάφουν τα πρόσωπά τους κατά την τελευταία ημέρα εορτασμών για το φετιβάλ Durga Puja στην Τσαντιγκάρ της Ινδίας.

Παραδοσιακοί χοροί στο Μπαλί. Μια χορεύτρια συμμετέχει σε παραδοσιακές εκδηλώσεις στο Μπαλί, με αφορμή το World Culture Forum, που διεξάγεται στην περιοχή από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2016.
EPA / MADE NAGI

Μια χορεύτρια συμμετέχει σε παραδοσιακές εκδηλώσεις στο Μπαλί, με αφορμή το World Culture Forum, που διεξάγεται στην περιοχή από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2016.

Γενέθλια στον ζωολογικό κήπο του Μύνστερ. Η Rada και η Tefi, δυο θηλυκοί ελέφαντες που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο του Μύνστερ γιορτάζουν τα 50α γενέθλιά τους.
EPA / CAROLINE SEIDEL

Η Rada και η Tefi, δυο θηλυκοί ελέφαντες που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο του Μύνστερ γιορτάζουν τα 50α γενέθλιά τους.

Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου . Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ-Σίσι (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης του στο Κάιρο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Στο Κάιρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου υπό τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ-Σίσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ-Σίσι (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης του στο Κάιρο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Στο Κάιρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου υπό τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ-Σίσι.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία. Αντάρτες πανηγυρίζουν για την ανακατάληψη, όπως λένε, των πόλεων Baraghedeh και Kafr-Ghan, στη Συρία.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Αντάρτες πανηγυρίζουν για την ανακατάληψη, όπως λένε, των πόλεων Baraghedeh και Kafr-Ghan, στη Συρία.

Ποδηλασία στην Ισπανία. Ποδηλασία στο Monreal της Ισπανίας.
EPA / JESUS DIGES

Ποδηλασία στο Monreal της Ισπανίας.