Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 20:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Έκθεση Comic Con στη Νέα Υόρκη. Μία κοπέλα που φορά τη στολή του φανταστικού χαρακτήρα «Eridan Ampora» από το κόμικ «Home Stuck», ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, στο συνέδριο Comic Con που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ένα από τα δύο μεγαλύτερα συνέδρια για το κόμικ στην Αμερική.
EPA / JUSTIN LANE

Μία κοπέλα που φορά τη στολή του φανταστικού χαρακτήρα «Eridan Ampora» από το κόμικ «Home Stuck», ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, στο συνέδριο Comic Con που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ένα από τα δύο μεγαλύτερα συνέδρια για το κόμικ στην Αμερική.

Εποχή αποξήρανσης πιπεριάς. Κλαδιά αποξηραμένης πιπεριάς κρέμονται στον τοίχο σπιτιού σε χωριό της Σερβίας, με σκοπό να και να πωληθούν στο εμπόριο.
REUTERS / MARKO DJURICA

Κλαδιά αποξηραμένης πιπεριάς κρέμονται στον τοίχο σπιτιού σε χωριό της Σερβίας, με σκοπό να και να πωληθούν στο εμπόριο.

Ανθοκομική έκθεση στο Κίεβο. Κόσμος θαυμάζει μία σύνθεση από χρυσάνθεμα σε ανθοκομική έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στην ουκρανική πρωτεύουσα.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Κόσμος θαυμάζει μία σύνθεση από χρυσάνθεμα σε ανθοκομική έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Στη Βουλή τα μέλη της εθνικής αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζει τα μέλη της ελληνικής εθνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης απόδοσης τιμής στα μέλη της εθνικής αποστολής.
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζει τα μέλη της ελληνικής εθνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης απόδοσης τιμής στα μέλη της εθνικής αποστολής.

Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες στα βουλγαροτουρκικά σύνορα . Ένας Ολλανδός (δεξιά) και ένας Βούλγαρος συνοριοφύλακας  ελέγχουν την περιοχή κοντά στον μεθοριακό σταθμό ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία. Την Πέμπτη τέθηκε επίσημα σε λειτουργία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ένας Ολλανδός (δεξιά) και ένας Βούλγαρος συνοριοφύλακας  ελέγχουν την περιοχή κοντά στον μεθοριακό σταθμό ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία. Την Πέμπτη τέθηκε επίσημα σε λειτουργία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Μπαράκ Ομπάμα και Αλόνζο Μούρνινγκ στον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (αριστερά) χαιρετά τον πρώην σταρ του NBA Αλόνζο Μούρνινγκ στον κήπο του Λευκού Οίκου. Ο Μούρνινγκ συμμετέχει στη συγκομιδή των λαχανικών από τον κήπο του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της παχυσαρκίας που ξεκίνησε το 2009 η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Μισέλ Ομπάμα.
REUTERS / MIKE THEILER

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (αριστερά) χαιρετά τον πρώην σταρ του NBA Αλόνζο Μούρνινγκ στον κήπο του Λευκού Οίκου. Ο Μούρνινγκ συμμετέχει στη συγκομιδή των λαχανικών από τον κήπο του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της παχυσαρκίας που ξεκίνησε το 2009 η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Μισέλ Ομπάμα.

Ισχυρός τυφώνας πλήττει τη Νότια Κορέα. Μέλος του πληρώματος ενός επιβατηγού πλοίου διασώζεται από λιμενικούς, καθώς ο τυφώνας Τσάμπα πλήττει την περιοχή, στο Γεοσού, στη Νότια Κορέα.
REUTERS / YONHAP

Μέλος του πληρώματος ενός επιβατηγού πλοίου διασώζεται από λιμενικούς, καθώς ο τυφώνας Τσάμπα πλήττει την περιοχή, στο Γεοσού, στη Νότια Κορέα.

Στον πρόεδρο της Κολομβίας το Νόμπελ Ειρήνης. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αγκαλιάζει τη γυναίκα του, μετά από συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο προεδρικό Μέγαρο, στη Μπογκοτά. Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον Κολομβιανό πρόεδρο, μετά την ιστορικής σημασίας συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με την οργάνωση FARC στις 27 Σεπτεμβρίου, για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Η Κολομβία είναι «πολύ, πολύ κοντά» στην ειρήνη, ωστόσο ο κίνδυνος να αρχίσει εκ νέου ο εμφύλιος πόλεμος δεν έχει εξαλειφθεί, τόνισε ο Χουάν Μανουέλ Σάντος, σχολιάζοντας τη βράβευσή του. Ο κ. Σάντος σημείωσε ότι αποδέχεται το βραβείο «στο όνομα του λαού της Κολομβίας».
REUTERS / JOHN VIZCAINO

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αγκαλιάζει τη γυναίκα του, μετά από συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο προεδρικό Μέγαρο, στη Μπογκοτά. Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον Κολομβιανό πρόεδρο, μετά την ιστορικής σημασίας συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με την οργάνωση FARC στις 27 Σεπτεμβρίου, για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Η Κολομβία είναι «πολύ, πολύ κοντά» στην ειρήνη, ωστόσο ο κίνδυνος να αρχίσει εκ νέου ο εμφύλιος πόλεμος δεν έχει εξαλειφθεί, τόνισε ο Χουάν Μανουέλ Σάντος, σχολιάζοντας τη βράβευσή του. Ο κ. Σάντος σημείωσε ότι αποδέχεται το βραβείο «στο όνομα του λαού της Κολομβίας».

Το βόρειο Σέλας στον Καναδά. Το βόρειο Σέλας πάνω από τη Μεγάλη Λίμνη των Άρκτων (ή Μεγάλη Λίμνη της Αρκούδας), στο Ντελάιν στον Καναδά.
REUTERS / PAT KANE

Το βόρειο Σέλας πάνω από τη Μεγάλη Λίμνη των Άρκτων (ή Μεγάλη Λίμνη της Αρκούδας), στο Ντελάιν στον Καναδά.

Προεκλογική συγκέντρωση του Ντοναλντ Τραμπ στη Νεβάδα. Υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, παρευρίσκεται σε προεκλογική συγκέντρωση του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στο Ρένο, στη Νεβάδα.
REUTERS / MIKE SEGAR

Υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, παρευρίσκεται σε προεκλογική συγκέντρωση του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στο Ρένο, στη Νεβάδα.

Πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από τις Μπαχάμες. Στιγμιότυπο από δρόμο στο Νασσάου, στις Μπαχάμες, καθώς ο τυφώνας Μάθιου χτυπά το νησί. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τα νερά και τους ανέμους ενώ σχεδόν όλο το τουριστικό αρχιπέλαγος έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο νησί Νιου Πρόβιντενς, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Νασάου, πολλοί κάτοικοι είπαν ότι οι στέγες των σπιτιών τους ξεριζώθηκαν από τον αέρα. Οι δρόμοι του νησιού είναι γεμάτοι με πεσμένα δέντρα ενώ πολλοί τοίχοι και φράχτες έχουν καταστραφεί.
REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο από δρόμο στο Νασσάου, στις Μπαχάμες, καθώς ο τυφώνας Μάθιου χτυπά το νησί. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τα νερά και τους ανέμους ενώ σχεδόν όλο το τουριστικό αρχιπέλαγος έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο νησί Νιου Πρόβιντενς, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Νασάου, πολλοί κάτοικοι είπαν ότι οι στέγες των σπιτιών τους ξεριζώθηκαν από τον αέρα. Οι δρόμοι του νησιού είναι γεμάτοι με πεσμένα δέντρα ενώ πολλοί τοίχοι και φράχτες έχουν καταστραφεί.