Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 20:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.

Προετοιμασίες για το θρησκευτικό φεστιβάλ Durga Puja στην Καλκούτα. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, απεικονίζεται μία εγκατάσταση από ξύλο, ύφασμα, μέταλλο και μπαμπού του ζωγράφου και γλύπτη Susanta Paul με θέμα την «Αναζήτηση της Ομορφιάς», ενόψει του θρησκευτικού φεστιβάλ Durga Puja στην Καλκούτα της Ινδίας. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη νίκη του καλού εναντίον του κακού και τον εορτασμό της γυναικείας δύναμης.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, απεικονίζεται μία εγκατάσταση από ξύλο, ύφασμα, μέταλλο και μπαμπού του ζωγράφου και γλύπτη Susanta Paul με θέμα την «Αναζήτηση της Ομορφιάς», ενόψει του θρησκευτικού φεστιβάλ Durga Puja στην Καλκούτα της Ινδίας. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη νίκη του καλού εναντίον του κακού και τον εορτασμό της γυναικείας δύναμης.

Τίγρη σε ζωολογικό κήπο της Ταϊλάνδης . Εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο Sriracha Tiger στην επαρχία Chonburi της Ταϊλάνδης ταΐζει μία νεαρή τίγρη.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο Sriracha Tiger στην επαρχία Chonburi της Ταϊλάνδης ταΐζει μία νεαρή τίγρη.

Έναρξη λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δοκιμάζει θερμικά κιάλια που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού άνδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στο συνοριακό φυλάκιο Καπιτάν Αντρέεβο, στη Βουλγαρία. Λιγότερο από ένα έτος μετά την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Πέμπτη τέθηκε επίσημα σε λειτουργία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δοκιμάζει θερμικά κιάλια που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού άνδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στο συνοριακό φυλάκιο Καπιτάν Αντρέεβο, στη Βουλγαρία. Λιγότερο από ένα έτος μετά την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Πέμπτη τέθηκε επίσημα σε λειτουργία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Αντιτρομοκρατική άσκηση στη Σεούλ . Κούκλες εκρήγνυνται κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής άσκησης στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας, Σεούλ.  
REUTERS / KIM HONG-JI

Κούκλες εκρήγνυνται κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής άσκησης στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας, Σεούλ.  

Νεαρός οπαδός της Formula 1. Ο μόλις ενός έτους Hisa, ντυμένος με τη στολή των οδηγών της Renault, γελά καθώς ο πατέρας του τον πετά ψηλά, στον περίβολο της πίστας στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Το Grand Prix της Formula 1 στην Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου.
EPA / DIEGO AZUBEL

Ο μόλις ενός έτους Hisa, ντυμένος με τη στολή των οδηγών της Renault, γελά καθώς ο πατέρας του τον πετά ψηλά, στον περίβολο της πίστας στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Το Grand Prix της Formula 1 στην Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Στιγμιότυπο από το Χαλέπι. Ηλιοβασίλεμα στο Χαλέπι της Συρίας, όπως διακρίνεται από το τμήμα της πόλης το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Ηλιοβασίλεμα στο Χαλέπι της Συρίας, όπως διακρίνεται από το τμήμα της πόλης το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες.

Τουρισμός στην Ελβετία. Τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα από το όρος Niederhorn κοντά στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα από το όρος Niederhorn κοντά στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας.

«Νεκροταφείο» σωσιβίων στη Λέσβο . Χιλιάδες σωσίβια που άφησαν πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συσσωρευτεί σε χώρο ρίψης απορριμμάτων στη Μήθυμνα της Λέσβου.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Χιλιάδες σωσίβια που άφησαν πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συσσωρευτεί σε χώρο ρίψης απορριμμάτων στη Μήθυμνα της Λέσβου.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται έξω από το κτήριο του υπουργείου Υγείας στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νωρίτερα την Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια «στη διάλυση του ΕΣΥ». Το «Καραβάνι της Υγείας», όπως λέγεται, ξεκίνησε το πρωί από το ΕΚΑΒ και πέρασε από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός».
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται έξω από το κτήριο του υπουργείου Υγείας στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νωρίτερα την Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια «στη διάλυση του ΕΣΥ». Το «Καραβάνι της Υγείας», όπως λέγεται, ξεκίνησε το πρωί από το ΕΚΑΒ και πέρασε από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός».

Καταστροφικό το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή. Κάτοικοι της πόλης Jeremie στην Αϊτή επιχειρούν να διασχίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην περιοχή. Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφεραν οι αρχές. Πέντε άνθρωποι καταπλακώθηκαν από δέντρα και άλλοι έξι παρασύρθηκαν από τα νερά. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λεογκάν, κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς, όταν κοκοφοίνικας έπεσε πάνω στο σπίτι τους.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Κάτοικοι της πόλης Jeremie στην Αϊτή επιχειρούν να διασχίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην περιοχή. Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφεραν οι αρχές. Πέντε άνθρωποι καταπλακώθηκαν από δέντρα και άλλοι έξι παρασύρθηκαν από τα νερά. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λεογκάν, κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς, όταν κοκοφοίνικας έπεσε πάνω στο σπίτι τους.