Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 22:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του Γερμανού σχεδιαστή του οίκου Chanel, Karl Lagerfeld από τη συλλογή του για την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι 2017 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.
EPA / ETIENNE LAURENT

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του Γερμανού σχεδιαστή του οίκου Chanel, Karl Lagerfeld από τη συλλογή του για την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι 2017 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.

Συγκρούσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ. Βομβίδες κρότου - λάμψης, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία της Νότιας Αφρικής την Τρίτη για να διαλύσει διαδήλωση φοιτητών στο Γιοχάνσεμπουργκ. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Wits απάντησαν πετώντας πέτρες σε αστυνομικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Βομβίδες κρότου - λάμψης, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία της Νότιας Αφρικής την Τρίτη για να διαλύσει διαδήλωση φοιτητών στο Γιοχάνσεμπουργκ. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Wits απάντησαν πετώντας πέτρες σε αστυνομικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.

Στο σεισμόπληκτο Αματρίτσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Αιφνιδιαστική επίσκεψη στους κατοίκους της πόλης Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας που καταστράφηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, πραγματοποίησε ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Ο Πάπας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Αματρίτσε λίγες ημέρες μετά τον σεισμό που άφησε πίσω του 300 νεκρούς, αλλά δεν είχε προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.
EPA / GREG BURK / VATICAN PRESS ROOM / HANDOUT

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στους κατοίκους της πόλης Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας που καταστράφηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, πραγματοποίησε ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Ο Πάπας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Αματρίτσε λίγες ημέρες μετά τον σεισμό που άφησε πίσω του 300 νεκρούς, αλλά δεν είχε προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Νεαρά πάντα σε ζωολογικό κήπο της Αυστρίας . Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα ξαπλώνουν στο στήθος της μητέρας τους στον ζωολογικό κήπο Tiergarten Schoenbrunn της Βιέννης.
EPA / TIERGARTEN SCHOENBRUNN / HANDOUT

Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα ξαπλώνουν στο στήθος της μητέρας τους στον ζωολογικό κήπο Tiergarten Schoenbrunn της Βιέννης.

Παραδοσιακό ζωοπάζαρο στο Νεπάλ. Κατσίκες βρίσκονται σε όχημα σε ζωοπάζαρο του Κατμαντού. Το ζωοπάζαρο λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Dashain, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής για τους Ινδουιστές του Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Κατσίκες βρίσκονται σε όχημα σε ζωοπάζαρο του Κατμαντού. Το ζωοπάζαρο λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Dashain, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής για τους Ινδουιστές του Νεπάλ.

Ψαρεύοντας στις Φιλιππίνες. Ένας επαγγελματίας ψαράς ψαρεύει στη λίμνη Sampaloc κοντά στο όρος Banahaw, στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας Manny Pinol, η κυβέρνηση Ντουτέρτε έχει παράσχει συνολικά 90 εκατομμύρια πέσος (περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ) μέσω δανείων από συνεταιριστικές τράπεζες για την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής της χώρας στην κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει μικρά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω της υιοθέτησης πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον.  
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Ένας επαγγελματίας ψαράς ψαρεύει στη λίμνη Sampaloc κοντά στο όρος Banahaw, στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας Manny Pinol, η κυβέρνηση Ντουτέρτε έχει παράσχει συνολικά 90 εκατομμύρια πέσος (περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ) μέσω δανείων από συνεταιριστικές τράπεζες για την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής της χώρας στην κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει μικρά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω της υιοθέτησης πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον.  

Στιγμιότυπο από προεκλογική συγκέντρωση της Χίλαρι Κλίντον . Η εννιάχρονη Belle Shefrin κρατά στα χέρια της μία κούκλα που αναπαριστά την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στο Οχάιο.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Η εννιάχρονη Belle Shefrin κρατά στα χέρια της μία κούκλα που αναπαριστά την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στο Οχάιο.

Στην έκθεση «Οδύσσειες» o Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγείται στην έκθεση «Οδύσσειες» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα. Η έκθεση εγκαινιάστηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη θεμελίωση του μουσείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγείται στην έκθεση «Οδύσσειες» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα. Η έκθεση εγκαινιάστηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη θεμελίωση του μουσείου.

Αεροπορικές επιδρομές στη Ντούμα της Συρίας . Ένας άνδρας τρέχει κοντά σ’ ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο έπειτα από αεροπορικές επιδρομές συνοικία Ντούμα της Δαμασκού, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Ένας άνδρας τρέχει κοντά σ’ ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο έπειτα από αεροπορικές επιδρομές συνοικία Ντούμα της Δαμασκού, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.

Μετά το Oktoberfest . Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Οκτωβρίου, απεικονίζονται τα μέλη του προσωπικού του Oktoberfest να καθαρίζουν τραπέζια μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ στο Μόναχο. Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε φέτος για 183η φορά, προσέλκυσε περίπου 300.000 λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 10 με 20%.
EPA / FELIX HOERHAGER

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Οκτωβρίου, απεικονίζονται τα μέλη του προσωπικού του Oktoberfest να καθαρίζουν τραπέζια μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ στο Μόναχο. Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε φέτος για 183η φορά, προσέλκυσε περίπου 300.000 λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 10 με 20%.