Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 22:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή  30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ινδονησία: Οικογενειακές στιγμές στη θάλασσα. Μία γυναίκα με ένα μικρό κορίτσι κάνουν μπάνιο σε μία παραλία στο Μπάντα Άτσεχ στην Ινδονησία.
EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Μία γυναίκα με ένα μικρό κορίτσι κάνουν μπάνιο σε μία παραλία στο Μπάντα Άτσεχ στην Ινδονησία.

Ολοκλήρωση της 12ετούς Οδύσσειας του διαστημοπλοίου Rosetta. Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί θα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), για να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση της καθόδου του διαστημοπλοίου Rosetta κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της 12ετούς Οδύσσειας του Rosetta, με τη «βουτιά» του στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko που θα σημάνει το φινάλε της αποστολής του. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τον απαραίτητο ελιγμό, το σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας διαστήματος (ESA) βρίσκεται σε πορεία «συνάντησης» με τον κομήτη. Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου στις 13:40 ώρα Ελλάδας, το Rosetta θα βρίσκεται στην επιφάνεια του 67P, κάτι που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λειτουργίας του. Οι επιστήμονες έχουν φροντίσει ώστε η κάθοδός του να γίνει πολύ αργά, για να προλάβει η κάμερα του διαστημοπλοίου να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, αυτό το τελευταίο σκέλος της αποστολής θα μεταδοθεί ζωντανά από την ESA.
REUTERS / RALPH ORLOWSKI

Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί θα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), για να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση της καθόδου του διαστημοπλοίου Rosetta κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της 12ετούς Οδύσσειας του Rosetta, με τη «βουτιά» του στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko που θα σημάνει το φινάλε της αποστολής του. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τον απαραίτητο ελιγμό, το σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας διαστήματος (ESA) βρίσκεται σε πορεία «συνάντησης» με τον κομήτη. Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου στις 13:40 ώρα Ελλάδας, το Rosetta θα βρίσκεται στην επιφάνεια του 67P, κάτι που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λειτουργίας του. Οι επιστήμονες έχουν φροντίσει ώστε η κάθοδός του να γίνει πολύ αργά, για να προλάβει η κάμερα του διαστημοπλοίου να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, αυτό το τελευταίο σκέλος της αποστολής θα μεταδοθεί ζωντανά από την ESA.

Βόλτα με τελεφερίκ στην Τσεχία. Κόσμος κάνει βόλτα με τελεφερίκ, στο Λίμπερετς της Τσεχίας.
INTIME NEWS / Villa Costa

Κόσμος κάνει βόλτα με τελεφερίκ, στο Λίμπερετς της Τσεχίας.

Εντυπωσιακοί φωτισμοί στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας. Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος - μία αρχή» στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας με αφορμή την συμπλήρωση των 175 χρόνων λειτουργίας της.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος - μία αρχή» στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας με αφορμή την συμπλήρωση των 175 χρόνων λειτουργίας της.

Χειραψία Νετανιάχου - Αμπάς στην κηδεία του Σιμόν Πέρες. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανταλλάσσει χειραψία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν από την κηδεία του Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ. «Είμαι ευτυχής που σας βλέπω, έχει περάσει πολύς καιρός», δήλωσε στα αγγλικά ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πριν χαιρετήσει την σύζυγό του.  Οι δύο άνδρες δεν είχαν χαιρετηθεί από τη σύνοδο κορυφής για το Κλίμα στο Παρίσι πριν έναν χρόνο. Η ίδια η έλευση του Μαχμούντ Αμπάς στην Ιερουσαλήμ αποτελεί σπάνιο γεγονός, που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και χρόνια, καθώς χρειάζεται ειδική άδεια. Ο Αμπάς επικρίθηκε από τη Χαμάς για τη συμμετοχή του στην κηδεία ενός «εγκληματία».
REUTERS / HANDOUT

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανταλλάσσει χειραψία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν από την κηδεία του Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ. «Είμαι ευτυχής που σας βλέπω, έχει περάσει πολύς καιρός», δήλωσε στα αγγλικά ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πριν χαιρετήσει την σύζυγό του.  Οι δύο άνδρες δεν είχαν χαιρετηθεί από τη σύνοδο κορυφής για το Κλίμα στο Παρίσι πριν έναν χρόνο. Η ίδια η έλευση του Μαχμούντ Αμπάς στην Ιερουσαλήμ αποτελεί σπάνιο γεγονός, που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και χρόνια, καθώς χρειάζεται ειδική άδεια. Ο Αμπάς επικρίθηκε από τη Χαμάς για τη συμμετοχή του στην κηδεία ενός «εγκληματία».

Ανατολή ηλίου στην Αυστρία. Ένας άντρας κάνει mountian bike στο βουνό Έγκενμπεργκ, καθώς ο ήλιος ανατέλλει, στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Ένας άντρας κάνει mountian bike στο βουνό Έγκενμπεργκ, καθώς ο ήλιος ανατέλλει, στην Αυστρία.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του Ιάπωνα σχεδιαστή Yoshiyuki Miyamae, για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του οίκου Issey Miyake, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του Ιάπωνα σχεδιαστή Yoshiyuki Miyamae, για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του οίκου Issey Miyake, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Θεατρική παράσταση στη Σιγκαπούρη. Ηθοποιός ποζάρει για τους φωτογράφους, κατά τη διάρκεια πρόβας τζενεράλε του θεατρικού έργου «Wicked» στο ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.
EPA / WALLACE WOON

Ηθοποιός ποζάρει για τους φωτογράφους, κατά τη διάρκεια πρόβας τζενεράλε του θεατρικού έργου «Wicked» στο ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.

Σρι Λάνκα: Περιμένοντας να ανοίξουν τα μαγαζιά. Ένας άντρας περιμένει έξω από ένα κλειστό μαγαζί, νωρίς το πρωί στην κεντρική αγορά του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας άντρας περιμένει έξω από ένα κλειστό μαγαζί, νωρίς το πρωί στην κεντρική αγορά του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Υδραγωγείο στο Χαλέπι καταστράφηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Παιδιά παίζουν με το νερό από ένα σπασμένο αγωγό, ο οποίος καταστράφηκε μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στο ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου.Την Παρασκευή καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς ένα υδραγωγείο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες, σε ακόμη ένα πλήγμα στην υποδομή παροχής νερού στην πόλη από την έναρξη της εκστρατείας του καθεστώτος Άσαντ για κατάληψη της πόλης.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Παιδιά παίζουν με το νερό από ένα σπασμένο αγωγό, ο οποίος καταστράφηκε μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στο ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου.Την Παρασκευή καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς ένα υδραγωγείο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες, σε ακόμη ένα πλήγμα στην υποδομή παροχής νερού στην πόλη από την έναρξη της εκστρατείας του καθεστώτος Άσαντ για κατάληψη της πόλης.