Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 21:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Συνέδριο των Φυλών στο Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φορά ένα παραδοσιακό καπέλο και μία μάλλινη κουβέρτα, κατά τη διάρκεια τιμητικής τελετής, στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Φυλών στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φορά ένα παραδοσιακό καπέλο και μία μάλλινη κουβέρτα, κατά τη διάρκεια τιμητικής τελετής, στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Φυλών στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον.

Το μεγαλύτερο μπλε τοπάζι του κόσμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Το πρόσωπο του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Μορίς Όστρο αντανακλάται στον πολύτιμο λίθο Όστρο, ενώ το κρατά κατά τη διάρκεια παρουσίασής του στα μέσα ενημέρωσης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Σε περίπου δύο εβδομάδες, οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο πολυεδρικό μπλε τοπάζι του κόσμου, το λεγόμενο «Ostro Stone». Ο πολύτιμος λίθος ζυγίζει 9.831 καράτια (1,97 κιλά) και ανακαλύφθηκε πριν από 30 χρόνια βαθιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, από τον εξερευνητή και επιζών του Ολοκαυτώματος Μαξ Όστρο.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Το πρόσωπο του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Μορίς Όστρο αντανακλάται στον πολύτιμο λίθο Όστρο, ενώ το κρατά κατά τη διάρκεια παρουσίασής του στα μέσα ενημέρωσης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Σε περίπου δύο εβδομάδες, οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο πολυεδρικό μπλε τοπάζι του κόσμου, το λεγόμενο «Ostro Stone». Ο πολύτιμος λίθος ζυγίζει 9.831 καράτια (1,97 κιλά) και ανακαλύφθηκε πριν από 30 χρόνια βαθιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, από τον εξερευνητή και επιζών του Ολοκαυτώματος Μαξ Όστρο.

Συλλαλητήριο κατα υπέρταμείου και ιδιωτικοποιήσεων. Συλλαλητήριο οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ κατά της δημιουργίας του Υπερταμείου και των ιδιωτικοποιήσεων με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ. Παρούσα στο συλλαλητήριο ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συλλαλητήριο οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ κατά της δημιουργίας του Υπερταμείου και των ιδιωτικοποιήσεων με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ. Παρούσα στο συλλαλητήριο ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

Σφοδρή αντιπαράθεση Κλίντον - Τραμπ στην πρώτη τους τηλεμαχία . Σφοδρή αντιπαράθεση εφ
REUTERS / BRIAN SNYDER

Σφοδρή αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης είχαν η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη τους, κρίσιμη τηλεμαχία, που -σύμφωνα με αναλυτές - θα έχει αποφασιστική σημασία για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας. Αφού αντάλλαξαν χειραψία χαμογελώντας, οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και ότι δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Τσίρκο στην Ανθούσα. Στιγμιότυπο από το τσίρκο Ρόμα στην Ανθούσα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το τσίρκο Ρόμα στην Ανθούσα.

Στρατιωτική παρέλαση στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιος μαχητής των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Παλαιστίνιος μαχητής των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Πέρασμα του τυφώνα Μέγκι από την Ταϊβάν. Κατεστραμμένες μοτοσυκλέτες στην άκρη ενός δρόμου, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μέγκι στο Χουαλιέν, στην ανατολική Ταϊβάν.
REUTERS / TYRONE SIU

Κατεστραμμένες μοτοσυκλέτες στην άκρη ενός δρόμου, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μέγκι στο Χουαλιέν, στην ανατολική Ταϊβάν.

Άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών στη Νικαράγουα. Μία γυναίκα που υποδύεται το θύμα, φωνάζει για βοήθεια, κατά τη διάρκεια άσκησης κινδύνου για την αντιμετώπιση καταστροφών, που διοργανώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Νικαράγουας, στη Μανάγουα.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Μία γυναίκα που υποδύεται το θύμα, φωνάζει για βοήθεια, κατά τη διάρκεια άσκησης κινδύνου για την αντιμετώπιση καταστροφών, που διοργανώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Νικαράγουας, στη Μανάγουα.

Κολομβία: Υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης κυβέρνησης - FARC . Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος (αριστερά) και επικεφαλής των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, Ροντρίγκο Λοντόνιο, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο, σφίγγουν τα χέρια μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση FARC, στην Καρταχένα. Η συμφωνία ειρήνης σηματοδοτεί τον τερματισμό μιας ένοπλης σύρραξης που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Περίπου 2.500 άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά, ανάμεσά τους 250 θύματα της σύρραξης, παρίσταντο στην επίσημη τελετή στην Καρταχένα (στη βόρεια Κολομβία).
REUTERS / JOHN VIZCAINO

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος (αριστερά) και επικεφαλής των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, Ροντρίγκο Λοντόνιο, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο, σφίγγουν τα χέρια μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση FARC, στην Καρταχένα. Η συμφωνία ειρήνης σηματοδοτεί τον τερματισμό μιας ένοπλης σύρραξης που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Περίπου 2.500 άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά, ανάμεσά τους 250 θύματα της σύρραξης, παρίσταντο στην επίσημη τελετή στην Καρταχένα (στη βόρεια Κολομβία).

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Να ενεργήσει για την καταβολή των δεδουλευμένων Ιουλίου - Αυγούστου ώστε να σταματήσουν «μέσα σε πέντε λεπτά» τις κινητοποιήσεις τους ζητούν από τον υπουργό Υποδομών οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που πραγματοποιήσαν πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στο ΥΜΑΘ.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Να ενεργήσει για την καταβολή των δεδουλευμένων Ιουλίου - Αυγούστου ώστε να σταματήσουν «μέσα σε πέντε λεπτά» τις κινητοποιήσεις τους ζητούν από τον υπουργό Υποδομών οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που πραγματοποιήσαν πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στο ΥΜΑΘ.

Μαζική γαμήλια τελετή στο Πακιστάν. Γαμπρός και νύφη, φορώντας παραδοσιακές χειροποίητες στολές, περιμένουν την έναρξη της γαμήλιας τελετής, κατά τη διάρκεια μαζικού γάμου στο Καράτσι.
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Γαμπρός και νύφη, φορώντας παραδοσιακές χειροποίητες στολές, περιμένουν την έναρξη της γαμήλιας τελετής, κατά τη διάρκεια μαζικού γάμου στο Καράτσι.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της σχεδιάστριας Alithia Spuri-Zampetti της Paule Ka, για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της σχεδιάστριας Alithia Spuri-Zampetti της Paule Ka, για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Εικόνες καταστροφής στο Χαλέπι. Στιγμιότυπο από βίντεο που τραβήχτηκε με drone, απεικονίζει ανθρώπους να περπατούν ανάμεσα σε κρατήρες και κατεστραμμένα κτήρια, στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπίου. Tο καθεστώς Άσαντ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή, με τη βοήθεια συμμάχων του από τη Ρωσία, το Ιράν, τον Λίβανο και το Ιράκ, με επικεφαλής ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού. Την Τρίτη, οι δυνάμεις του καθεστώτος και οι συμμαχικές τους δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε τέσσερα μέτωπα, σύμφωνα με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
REUTERS / REUTERS TV

Στιγμιότυπο από βίντεο που τραβήχτηκε με drone, απεικονίζει ανθρώπους να περπατούν ανάμεσα σε κρατήρες και κατεστραμμένα κτήρια, στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπίου. Tο καθεστώς Άσαντ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή, με τη βοήθεια συμμάχων του από τη Ρωσία, το Ιράν, τον Λίβανο και το Ιράκ, με επικεφαλής ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού. Την Τρίτη, οι δυνάμεις του καθεστώτος και οι συμμαχικές τους δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε τέσσερα μέτωπα, σύμφωνα με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.