Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 20:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Ετήσιος διαγωνισμός Αφρικανικής μουσικής στο Ντέρμπαν. Μέλη ενός Αφρικανικού φωνητικού σχήματος ετοιμάζονται σε ένα δρόμο, κοντά στο θέατρο όπου πρόκειται να διαγωνιστούν, στον ετήσιο διαγωνισμό Isicathamiya, στο Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική. Το Isicathamiya είναι ένα είδος τραγουδιού χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, που προήλθε από τους Ζουλού της Νότιας Αφρικής. Οι διαγωνισμοί αυτού του είδους τραγουδιού διαρκούν όλη νύχτα, λόγω του μεγάλου αριθμού των χορωδιών που συμμετέχουν. Τα μέλη των φωνητικών σχημάτων ντύνονται με κοστούμια, λευκά γάντια και πουκάμισα, γυαλιστερά μαύρα παπούτσια και κόκκινες κάλτσες.
REUTERS / ROGAN WARD

Μέλη ενός Αφρικανικού φωνητικού σχήματος ετοιμάζονται σε ένα δρόμο, κοντά στο θέατρο όπου πρόκειται να διαγωνιστούν, στον ετήσιο διαγωνισμό Isicathamiya, στο Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική. Το Isicathamiya είναι ένα είδος τραγουδιού χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, που προήλθε από τους Ζουλού της Νότιας Αφρικής. Οι διαγωνισμοί αυτού του είδους τραγουδιού διαρκούν όλη νύχτα, λόγω του μεγάλου αριθμού των χορωδιών που συμμετέχουν. Τα μέλη των φωνητικών σχημάτων ντύνονται με κοστούμια, λευκά γάντια και πουκάμισα, γυαλιστερά μαύρα παπούτσια και κόκκινες κάλτσες.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του οίκου D&G για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, κατά τη διάρκεια επίδειξης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.
REUTERS / MAX ROSSI

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του οίκου D&G για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, κατά τη διάρκεια επίδειξης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Χορεύοντας σουίνγκ στην Ταϋλάνδη. Ταϊλανδοί και τουρίστες χορεύουν σουίνγκ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Diga Diga Doo - Μία βραδιά ρετρό» στη Μπανγκόκ. Εκατοντάδες λάτρεις του χορού ντύθηκαν με ρετρό κοστούμια και παρευρέθηκαν σε ένα χορευτικό πάρτυ σουίνγκ, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Ταϊλανδοί και τουρίστες χορεύουν σουίνγκ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Diga Diga Doo - Μία βραδιά ρετρό» στη Μπανγκόκ. Εκατοντάδες λάτρεις του χορού ντύθηκαν με ρετρό κοστούμια και παρευρέθηκαν σε ένα χορευτικό πάρτυ σουίνγκ, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930.

Μεσαιωνικό φεστιβάλ στο Σίδνεϊ. Ένας ιππότης ρίχνει ένα καλάθι με λουλούδια πάνω στο κράνος του αντιπάλου του, κατά τη διάρκεια μονομαχίας τους, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού φεστιβάλ Σεντ Άιβς στο Σίδνεϊ.
REUTERS / JASON REED

Ένας ιππότης ρίχνει ένα καλάθι με λουλούδια πάνω στο κράνος του αντιπάλου του, κατά τη διάρκεια μονομαχίας τους, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού φεστιβάλ Σεντ Άιβς στο Σίδνεϊ.

Αεροπορικές επιδείξεις στη Μάλτα. Το ακροβατικό σμήνος Pioneer από την Ιταλία, εκτελεί ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Αεροπορικού Σόου της Μάλτας, έξω από τη Βαλέτα.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Το ακροβατικό σμήνος Pioneer από την Ιταλία, εκτελεί ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Αεροπορικού Σόου της Μάλτας, έξω από τη Βαλέτα.

Αγώνας δρόμου «μετ
EPA / JAN WOITAS

Αθλητής σε δράση, κατά τη διάρκεια του αγώνα «Cross De Luxe» στην τεχνητή λίμνη Markkleeberger See, κοντά στη Λειψία. Πάνω από 3.000 αθλητές έλαβαν μέρος στον διήμερο αγώνα στα 8 και στα 16 χιλιόμετρα, μέσα από πισίνες, σωλήνες και εμπόδια με λάσπη.

Σάρλοτ: Δεν προκύπτουν απαντήσεις από τα βίντεο του πυροβολισμού. Στιγμιότυπο από βίντεο, από το επεισόδιο στο οποίο σκοτώθηκε ο 43χρονος αφροαμερικανός Κιθ Λαμόντ Σκοτ, το οποίο δώθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Σάρλοτ. Η αστυνομία έδωσε τελικά στη δημοσιότητα δύο βίντεο από το περιστατικό, τα οποία όμως δεν έλυσαν το μυστήριο για το αν ο Σκοτ κρατούσε ή όχι όπλο όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Ο αρχηγός της αστυνομίας Κερ Πάτνεϊ παραδέχτηκε ότι οι εικόνες αυτές είναι ανεπαρκείς και δεν αποδεικνύουν ότι το θύμα οπλοφορούσε, όμως υποστήριξε ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους άλλα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση τους. Στο ένα βίντεο, τραβηγμένο από την κάμερα ενός περιπολικού, φαίνεται ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να απομακρύνεται από αυτό. Οι αστυνομικοί του φωνάζουν να πετάξει το όπλο, όμως δεν διακρίνεται καθαρά αν κρατάει κάτι στα χέρια του. Ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί και ο Σκοτ πέφτει στο έδαφος. Στο δεύτερο, που γυρίστηκε από την κάμερα που είχε επάνω του ένας αστυνομικός, δεν φαίνεται η στιγμή του πυροβολισμού, μόνο ο Σκοτ που στέκεται έξω από το αυτοκίνητό του, χωρίς και πάλι να είναι ξεκάθαρο αν κρατάει όπλο.
REUTERS / HANDOUT

Στιγμιότυπο από βίντεο, από το επεισόδιο στο οποίο σκοτώθηκε ο 43χρονος αφροαμερικανός Κιθ Λαμόντ Σκοτ, το οποίο δώθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Σάρλοτ. Η αστυνομία έδωσε τελικά στη δημοσιότητα δύο βίντεο από το περιστατικό, τα οποία όμως δεν έλυσαν το μυστήριο για το αν ο Σκοτ κρατούσε ή όχι όπλο όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Ο αρχηγός της αστυνομίας Κερ Πάτνεϊ παραδέχτηκε ότι οι εικόνες αυτές είναι ανεπαρκείς και δεν αποδεικνύουν ότι το θύμα οπλοφορούσε, όμως υποστήριξε ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους άλλα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση τους. Στο ένα βίντεο, τραβηγμένο από την κάμερα ενός περιπολικού, φαίνεται ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να απομακρύνεται από αυτό. Οι αστυνομικοί του φωνάζουν να πετάξει το όπλο, όμως δεν διακρίνεται καθαρά αν κρατάει κάτι στα χέρια του. Ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί και ο Σκοτ πέφτει στο έδαφος. Στο δεύτερο, που γυρίστηκε από την κάμερα που είχε επάνω του ένας αστυνομικός, δεν φαίνεται η στιγμή του πυροβολισμού, μόνο ο Σκοτ που στέκεται έξω από το αυτοκίνητό του, χωρίς και πάλι να είναι ξεκάθαρο αν κρατάει όπλο.

Στολισμοί για το ινδουιστικό φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα στην Ινδία. Ένας τεχνίτης κρεμά διακοσμητικά κομμάτια σε μια προσωρινή πλατφόρμα, ενόψει του επερχόμενου ινδουιστικού φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα, στην Καλκούτα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό γεγονός για τους ινδουιστές στη Βεγγάλη. Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι η θεά Ντούργκα συμβολίζει τη δύναμη και τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένας τεχνίτης κρεμά διακοσμητικά κομμάτια σε μια προσωρινή πλατφόρμα, ενόψει του επερχόμενου ινδουιστικού φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα, στην Καλκούτα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό γεγονός για τους ινδουιστές στη Βεγγάλη. Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι η θεά Ντούργκα συμβολίζει τη δύναμη και τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.

Διασκεδάζοντας στο Oktoberfest . Κόσμος διασκεδάζει σε ένα ρόλερ κόστερ κατά τη διάρκεια του 183ου φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Κόσμος διασκεδάζει σε ένα ρόλερ κόστερ κατά τη διάρκεια του 183ου φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.

Μαραθώνιος στο Βερολίνο. Στιγμιότυπο από το μαραθώνιο του Βερολίνου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Στιγμιότυπο από το μαραθώνιο του Βερολίνου.

Στις φλόγες δεξαμενόπλοιο στον κόλπο του Μεξικού. Ένα δεξαμενόπλοιο της μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Πεμέξ που μετέφερε 150.000 βαρέλια καυσίμων βρίσκεται στις φλόγες στον κόλπο του Μεξικού. Το πλήρωμα διασώθηκε από το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό και κανένα από τα μέλη του δεν τραυματίστηκε. Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στα ανοικτά της Μπόκα δελ Ρίο, στη μεξικανική πολιτεία Βερακρούς. Το συμβάν ακολουθεί μια σειρά πολύνεκρων δυστυχημάτων που έχουν πλήξει βαριά την Πεμέξ—η οποία ήδη ήταν αντιμέτωπη με μεγάλες ζημίες, αύξηση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, μειώσεις στον προϋπολογισμό της και συρρίκνωση των εσόδων της εξαιτίας της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
REUTERS / STRINGER

Ένα δεξαμενόπλοιο της μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Πεμέξ που μετέφερε 150.000 βαρέλια καυσίμων βρίσκεται στις φλόγες στον κόλπο του Μεξικού. Το πλήρωμα διασώθηκε από το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό και κανένα από τα μέλη του δεν τραυματίστηκε. Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στα ανοικτά της Μπόκα δελ Ρίο, στη μεξικανική πολιτεία Βερακρούς. Το συμβάν ακολουθεί μια σειρά πολύνεκρων δυστυχημάτων που έχουν πλήξει βαριά την Πεμέξ—η οποία ήδη ήταν αντιμέτωπη με μεγάλες ζημίες, αύξηση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, μειώσεις στον προϋπολογισμό της και συρρίκνωση των εσόδων της εξαιτίας της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι. Ένας άντρας περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια κατεστραμμένων κτηρίων, μετά από αεροπορική επιδρομή, στον  ανταρτοκρατούμενο τομέα του Χαλεπίου, στη Συρία. Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν και πάλι σήμερα έναν καταυλισμό στο βόρειο Χαλέπι, καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχό του. Τα αεροπλάνα σφυροκοπούν συνοικίες της πόλης, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτήρια, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και πηγές των ανταρτών. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον πολιορκημένο, ανταρτοκρατούμενο τομέα και εντείνονται οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της βίας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Ένας άντρας περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια κατεστραμμένων κτηρίων, μετά από αεροπορική επιδρομή, στον  ανταρτοκρατούμενο τομέα του Χαλεπίου, στη Συρία. Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν και πάλι σήμερα έναν καταυλισμό στο βόρειο Χαλέπι, καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχό του. Τα αεροπλάνα σφυροκοπούν συνοικίες της πόλης, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτήρια, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και πηγές των ανταρτών. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον πολιορκημένο, ανταρτοκρατούμενο τομέα και εντείνονται οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της βίας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.

42ο φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στιγμιότυπο από το 42ο φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από το 42ο φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον.