Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 21:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Μαχητής των δυνάμεων της κυβέρνησης της Λιβύης, την οποία υποστηρίζει ο ΟΗΕ, στοχεύει με το όπλο του από την ταράτσα ενός κτηρίου, κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Σίρτη.
REUTERS / ISMAIL ZETOUNY

Μαχητής των δυνάμεων της κυβέρνησης της Λιβύης, την οποία υποστηρίζει ο ΟΗΕ, στοχεύει με το όπλο του από την ταράτσα ενός κτηρίου, κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Σίρτη.

Έναστρος ουρανός στην Κίνα. Έναστρος ουρανός πάνω από κτήρια, κοντά στο Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Κανας στο Αλτάι, στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων Σιντζιάνγκ στην Κίνα.
REUTERS / JASON LEE

Έναστρος ουρανός πάνω από κτήρια, κοντά στο Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Κανας στο Αλτάι, στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων Σιντζιάνγκ στην Κίνα.

 ΗΠΑ: Εγκαίνια για το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού. H Πρώτη Κυρία ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αγκαλιάζει των πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το νεότερο, κατά την άφιξή της με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον. Το μουσείο βρίσκεται στο Εθνικό Εμπορικό Κέντρο της Ουάσιγκτον και περιέχει πάνω από 37.000 εκθέματα, από τα απομεινάρια ενός δουλεμπορικού πλοίου, μέχρι το φόρεμα της Ρόζα Παρκς και τα παπούτσια του Σακίλ Ο
REUTERS / JOSHUA ROBERTS

H Πρώτη Κυρία ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αγκαλιάζει των πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το νεότερο, κατά την άφιξή της με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον. Το μουσείο βρίσκεται στο Εθνικό Εμπορικό Κέντρο της Ουάσιγκτον και περιέχει πάνω από 37.000 εκθέματα, από τα απομεινάρια ενός δουλεμπορικού πλοίου, μέχρι το φόρεμα της Ρόζα Παρκς και τα παπούτσια του Σακίλ Ο' Νιλ.

Φεστιβάλ Αδρεναλίνης στη Λευκορωσία. Συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στον αγώνα «Adrenaline Fest 2016» κοντά στο χωριό Μπορόλ, στη Λευκορωσία.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στον αγώνα «Adrenaline Fest 2016» κοντά στο χωριό Μπορόλ, στη Λευκορωσία.

Παράθυρο στη θάλασσα. Τουρίστες κοιτούν τη θέα από το Γαλάζιο Παράθυρο (Azure Window), στο νησί Γκόζο, στη Μάλτα. Το Γαλάζιο Παράθυρο είναι μια εντυπωσιακή, φυσική αψίδα ύψους 50 μέτρων και βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος της Μάλτας, το Γκόζο. Είναι μια γιγάντια πύλη, στο τέλος ενός βράχου, μέσα από την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.Το Γαλάζιο Παράθυρο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όμως λόγω της φυσικής διάβρωσης κινδυνεύει με κατάρρευση.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Τουρίστες κοιτούν τη θέα από το Γαλάζιο Παράθυρο (Azure Window), στο νησί Γκόζο, στη Μάλτα. Το Γαλάζιο Παράθυρο είναι μια εντυπωσιακή, φυσική αψίδα ύψους 50 μέτρων και βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος της Μάλτας, το Γκόζο. Είναι μια γιγάντια πύλη, στο τέλος ενός βράχου, μέσα από την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.Το Γαλάζιο Παράθυρο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όμως λόγω της φυσικής διάβρωσης κινδυνεύει με κατάρρευση.

Παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρευρίσκεται στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων «World Chef
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρευρίσκεται στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων «World Chef's Congress & Expo» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο, συμμετέχουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου, διάσημοι βραβευμένοι αρχιμάγειρες, νέα ταλέντα στον χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, επικεφαλής εταιρειών τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, καθώς και επιχειρήσεις, εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού, απ’ όλο τον κόσμο. Το συνέδριο διαρκεί από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Νεογέννητα λευκά τιγράκια στην Πολωνία. Μία λευκή τίγρης της Βεγγάλης είναι ξαπλωμένη με τα τρία νεογέννητα μωρά της, σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, κοντά στην πόλη Λοτζ στην Πολωνία.
REUTERS / AGENCJA GAZETA

Μία λευκή τίγρης της Βεγγάλης είναι ξαπλωμένη με τα τρία νεογέννητα μωρά της, σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, κοντά στην πόλη Λοτζ στην Πολωνία.

Έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Συρία. Παιδιά παρακολουθούν το μάθημα, την πρώτη ημέρα του σχολείου, στην πόλη Μααρέτ Αλ Νουμάν η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στη Συρία.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Παιδιά παρακολουθούν το μάθημα, την πρώτη ημέρα του σχολείου, στην πόλη Μααρέτ Αλ Νουμάν η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στη Συρία.

Αγώνας κολύμβησης στην Κίνα. Κόσμος λαμβάνει μέρος σε αγώνα κολύμβησης στον ποταμό Τσιανγκτάνγκ στο Χανγκτσόου, στην Κίνα. Η φράση στην επιγραφή λέει: «Κολύμπι σε όλο τον κόσμο, το πιο αξιομνημόνευτο είναι στο Τσιανγκτάνγκ».
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος λαμβάνει μέρος σε αγώνα κολύμβησης στον ποταμό Τσιανγκτάνγκ στο Χανγκτσόου, στην Κίνα. Η φράση στην επιγραφή λέει: «Κολύμπι σε όλο τον κόσμο, το πιο αξιομνημόνευτο είναι στο Τσιανγκτάνγκ».

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του οίκου Versace για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.
REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του οίκου Versace για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι. Κόσμος κοιτά μία τρύπα γεμάτη νερό στο έδαφος, σε μία κατεστραμμένη από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς περιοχή, στη γειτονιά Τρικ Αλ Μπαμπ στο Χαλέπι. Συριακά και ρωσικά μαχητικά συνεχίζουν τους ανελέητους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 25 νεκρούς αμάχους από τα πλήγματα του Σαββάτου στις ανατολικές συνοικίες της μαρτυρικής πόλης. Οι διασώστες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Όσα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν είναι ασφυκτικά γεμάτα από τραυματίες.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Κόσμος κοιτά μία τρύπα γεμάτη νερό στο έδαφος, σε μία κατεστραμμένη από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς περιοχή, στη γειτονιά Τρικ Αλ Μπαμπ στο Χαλέπι. Συριακά και ρωσικά μαχητικά συνεχίζουν τους ανελέητους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 25 νεκρούς αμάχους από τα πλήγματα του Σαββάτου στις ανατολικές συνοικίες της μαρτυρικής πόλης. Οι διασώστες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Όσα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν είναι ασφυκτικά γεμάτα από τραυματίες.

Ουάσιγκτον: Πέντε νεκροί από τα πυρά ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον της πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Τα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο δράστης διέφυγε και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.  Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall, το οποίο εκκενώθηκε αμέσως.  Επί πολλές ώρες, έντεκα ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτήριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων. 
 
REUTERS / MATT MILLS MCKNIGHT

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον της πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Τα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο δράστης διέφυγε και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.  Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall, το οποίο εκκενώθηκε αμέσως.  Επί πολλές ώρες, έντεκα ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτήριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων.