Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 19:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Μια φιλία ζωής και τέχνης στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος . Κόσμος παρατηρεί τα έργα που παρουσιάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κόσμος παρατηρεί τα έργα που παρουσιάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης».

Πηγή έμπνευσης για τους διαφημιστές το διαζύγιο Τζολί - Πιτ. Μια γυναίκα κρατά νορβηγική εφημερίδα με διαφήμιση αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους με το παρακάτω μήνυμα: «Ο Μπραντ είναι ελεύθερος. Λος Ατζελες. Απευθείας πτήση χωρίς επιστροφή από Όσλο».
REUTERS / NTB SCANPIX

Μια γυναίκα κρατά νορβηγική εφημερίδα με διαφήμιση αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους με το παρακάτω μήνυμα: «Ο Μπραντ είναι ελεύθερος. Λος Ατζελες. Απευθείας πτήση χωρίς επιστροφή από Όσλο».

Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο debate. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο τους τετ α τετ την Δευτέρα. Το debate θα ξεκινήσει στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας/Κύπρου στο πανεπιστήμιο Χόφστρα, στο Χέμπστεντ της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία, εστιατόριο στην Ουάσινγκτον προσκαλεί τους πελάτες του να παρακολουθήσουν την προεκλογική αναμέτρηση στο κατάστημα. 
EPA / JIM LO SCALZO

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο τους τετ α τετ την Δευτέρα. Το debate θα ξεκινήσει στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας/Κύπρου στο πανεπιστήμιο Χόφστρα, στο Χέμπστεντ της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία, εστιατόριο στην Ουάσινγκτον προσκαλεί τους πελάτες του να παρακολουθήσουν την προεκλογική αναμέτρηση στο κατάστημα. 

Καθημερινή ζωή στο Θιβέτ. Προσκυνητές περπατούν  έξω από μοναστήρι στη Λάσα του Θιβέτ.
EPA / HOW HWEE YOUNG

Προσκυνητές περπατούν  έξω από μοναστήρι στη Λάσα του Θιβέτ.

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στην πόλη Σάρλοτ . Δύο γυναίκες αγκαλιάζονται υπό το βλέμμα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με αφορμή τον θάνατο ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά. Οι ταραχές συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα και ο κυβερνήτης της πολιτείας, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
REUTERS / JASON MICZEK

Δύο γυναίκες αγκαλιάζονται υπό το βλέμμα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με αφορμή τον θάνατο ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά. Οι ταραχές συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα και ο κυβερνήτης της πολιτείας, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνέντευξη με... θέα. Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει θετική ανάπτυξη φέτος και μερική επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters  H συνέντευξη έγινε σε σουίτα ξενοδοχείου στο Μανχάταν, που ενοικιάστηκε για το σκοπό αυτό και, όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πώς το δικό του δωμάτιο ήταν πολύ μικρότερο, χωρίς θέα. 
REUTERS / ANDREW KELLY

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει θετική ανάπτυξη φέτος και μερική επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters  H συνέντευξη έγινε σε σουίτα ξενοδοχείου στο Μανχάταν, που ενοικιάστηκε για το σκοπό αυτό και, όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πώς το δικό του δωμάτιο ήταν πολύ μικρότερο, χωρίς θέα. 

Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του σχεδιαστή Φίλιπ Πλέιν, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.
REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του σχεδιαστή Φίλιπ Πλέιν, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Οικογένεια πιγκουίνων σε ζωολογικό κήπο της Αυστρίας . Μικρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος στέκεται ανάμεσα στους γονείς του, στον ζωολογικό κήπο Σενμπρούν της Αυστρίας.
REUTERS / HANDOUT

Μικρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος στέκεται ανάμεσα στους γονείς του, στον ζωολογικό κήπο Σενμπρούν της Αυστρίας.

Θ. Τζάκρη: Καινοτομία και εξωστρέφεια η απάντηση στο πρόβλημα ρευστότητας. Στις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού λιανεμπορίου εστίασε η υφυπουργός Οικονομίας, Θεοδώρα Τζάκρη, από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» για τα Καταναλωτικά Αγαθά και το Λιανεμπόριο «Σκάκι με γρήγορες κινήσεις». Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πρόβλημα ρευστότητας παραγωγών και προμηθευτών, η κ. Τζάκρη προέκρινε τη λύση της καινοτομίας και του εξαγωγικού προσανατολισμού, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ενίσχυσης της καινοτομίας στις εμπορικές επιχειρήσεις και εξήρε τα ειδικά προγράμματα του υπουργείου Οικονομίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού λιανεμπορίου εστίασε η υφυπουργός Οικονομίας, Θεοδώρα Τζάκρη, από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» για τα Καταναλωτικά Αγαθά και το Λιανεμπόριο «Σκάκι με γρήγορες κινήσεις». Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πρόβλημα ρευστότητας παραγωγών και προμηθευτών, η κ. Τζάκρη προέκρινε τη λύση της καινοτομίας και του εξαγωγικού προσανατολισμού, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ενίσχυσης της καινοτομίας στις εμπορικές επιχειρήσεις και εξήρε τα ειδικά προγράμματα του υπουργείου Οικονομίας.

Ταραχές στην Κινσάσα. Μια γυναίκα κλαίει μπροστά από τα γραφεία του αντιπολιτευτικού κόμματος UDPS, στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της χώρας, έπειτα από πορεία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το UDPS.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Μια γυναίκα κλαίει μπροστά από τα γραφεία του αντιπολιτευτικού κόμματος UDPS, στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της χώρας, έπειτα από πορεία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το UDPS.

Στην κορυφή του βουνού. Ένας άντρας κάθεται στη κορυφή του όρους Alvier της Ελβετίας, σε υψόμετρο 2.343 μέτρων.
EPA / GIAN EHRENZELLER

Ένας άντρας κάθεται στη κορυφή του όρους Alvier της Ελβετίας, σε υψόμετρο 2.343 μέτρων.