Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 20:41

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.

Υπερήρωες στην Καλιφόρνια. Τρείς άντρες ντυμένοι ως υπερήρωες κόμικς διασχίζουν έναν δρόμο της Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 29 Αυγούστου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Τρείς άντρες ντυμένοι ως υπερήρωες κόμικς διασχίζουν έναν δρόμο της Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 29 Αυγούστου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Νεπάλ: Φεστιβάλ για τα πέντε καλοκαιρινά δώρα. Οπαδοί του Βουδισμού γιορτάζουν το φεστιβάλ Πάντσα Ντάαν στην πόλη Μπακταπούρ. Κατά τη διάρκεια του Πάντσα Ντάαν οι πιστοί κουβαλάνε αγάλματα του Βούδα, ηλικίας εκατοντάδων χρόνων και γιορτάζουν τα πέντε δώρα που προσφέρει το καλοκαίρι- το ρύζι, το σιτάρι, το αλάτι, τα λεφτά και τα φρούτα.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Οπαδοί του Βουδισμού γιορτάζουν το φεστιβάλ Πάντσα Ντάαν στην πόλη Μπακταπούρ. Κατά τη διάρκεια του Πάντσα Ντάαν οι πιστοί κουβαλάνε αγάλματα του Βούδα, ηλικίας εκατοντάδων χρόνων και γιορτάζουν τα πέντε δώρα που προσφέρει το καλοκαίρι- το ρύζι, το σιτάρι, το αλάτι, τα λεφτά και τα φρούτα.

Φεστιβάλ «Eye
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Προβολή βίντεο σε αγκυροβολημένα πλοία στο λιμάνι της Ελευσίνας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Eye's Walk Digital». Στη φωτογραφία το έργο «Europass».

Τρυφερό στιγμιότυπο από το Ισραήλ. Ο Γκάι Πηρς, φύλακας στο πάρκο για σαφάρι, Ραμάτ Γκαν δέχεται φιλί από καμηλοπάρδαλη που ζει εκει. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα στο Τελ Αβίβ.
REUTERS / BAZ RATNER

Ο Γκάι Πηρς, φύλακας στο πάρκο για σαφάρι, Ραμάτ Γκαν δέχεται φιλί από καμηλοπάρδαλη που ζει εκει. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα στο Τελ Αβίβ.

Πέθανε ο Αμερικανός κωμικός Τζιν Γουάιλντερ. Ο Τζιν Γουάιλντερ με τον Ρολφ Σάξον, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση του Νιλ Σάιμον «Laughter on the 23rd Floor», στη Νέα Υόρκη (2 Οκτωβρίου 1996). Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, σε ηλικία 83 ετών, ο διάσημος Αμερικανός κωμικός Τζιν Γουάιλντερ, από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, είχε επίσης διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin, το 1989.
REUTERS / SHAWN BALDWIN

Ο Τζιν Γουάιλντερ με τον Ρολφ Σάξον, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση του Νιλ Σάιμον «Laughter on the 23rd Floor», στη Νέα Υόρκη (2 Οκτωβρίου 1996). Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, σε ηλικία 83 ετών, ο διάσημος Αμερικανός κωμικός Τζιν Γουάιλντερ, από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, είχε επίσης διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin, το 1989.

Βραζιλία: Απολογείται ενώπιον της Γερουσίας η Ντίλμα Ρουσέφ. Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη δίκη της Ντίλμα Ρούσεφ στην Βραζιλία. Η εκλεγμένη πρόεδρος, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της οριστικής καθαίρεσης, απολογείται ενώπιον της Γερουσίας. Η Ρούσεφ έχει τριάντα λεπτά στην διάθεσή της για να αντικρούσει τις κατηγορίες της παραποίησης του δημοσίου ελλείμματος πριν τις εκλογές του 2014. Για τους υποστηρικτές της καθαίρεσης της Ρουσέφ, η πρώτη γυναίκα η οποία εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας, το 2010, διέπραξε εγκλήματα που δικαιολογούν την καταδίκη της, καθώς παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και ενέκρινε με διατάγματα δαπάνες του δημοσίου χωρίς το πράσινο φως του Κογκρέσου. Οι συνήγοροί της αντιτείνουν πως όλοι οι προκάτοχοί της είχαν ακολουθήσει τις ίδιες πρακτικές και καταγγέλλουν ένα θεσμικό «πραξικόπημα» ενορχηστρωμένο από τον πρώην αντιπρόεδρό της και νυν σκληρότερο πολιτικό αντίπαλό της, τον Μισέλ Τέμερ, 75 ετών.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη δίκη της Ντίλμα Ρούσεφ στην Βραζιλία. Η εκλεγμένη πρόεδρος, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της οριστικής καθαίρεσης, απολογείται ενώπιον της Γερουσίας. Η Ρούσεφ έχει τριάντα λεπτά στην διάθεσή της για να αντικρούσει τις κατηγορίες της παραποίησης του δημοσίου ελλείμματος πριν τις εκλογές του 2014. Για τους υποστηρικτές της καθαίρεσης της Ρουσέφ, η πρώτη γυναίκα η οποία εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας, το 2010, διέπραξε εγκλήματα που δικαιολογούν την καταδίκη της, καθώς παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και ενέκρινε με διατάγματα δαπάνες του δημοσίου χωρίς το πράσινο φως του Κογκρέσου. Οι συνήγοροί της αντιτείνουν πως όλοι οι προκάτοχοί της είχαν ακολουθήσει τις ίδιες πρακτικές και καταγγέλλουν ένα θεσμικό «πραξικόπημα» ενορχηστρωμένο από τον πρώην αντιπρόεδρό της και νυν σκληρότερο πολιτικό αντίπαλό της, τον Μισέλ Τέμερ, 75 ετών.

Διασώσεις μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης. Σκάφος διάσωσης της Ισπανικής ΜΚΟ Proactiva, πλησιάζει ένα σκάφος με μετανάστες από την Ερυθραία, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών στη Μεσόγειο Θάλασσα. Περίπου 6.500 μετανάστες διασώθηκαν σε μια ημέρα από τα νερά της Μεσογείου. Στις 40 επιχειρήσεις που συντόνισαν οι ιταλικές αρχές ανοιχτά της Λιβύης συμμετείχαν σκάφη της Frontex, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, της ακτοφυλακής και ανθρωπιστικών οργανώσεων.
REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS

Σκάφος διάσωσης της Ισπανικής ΜΚΟ Proactiva, πλησιάζει ένα σκάφος με μετανάστες από την Ερυθραία, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών στη Μεσόγειο Θάλασσα. Περίπου 6.500 μετανάστες διασώθηκαν σε μια ημέρα από τα νερά της Μεσογείου. Στις 40 επιχειρήσεις που συντόνισαν οι ιταλικές αρχές ανοιχτά της Λιβύης συμμετείχαν σκάφη της Frontex, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, της ακτοφυλακής και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Λιβύη: Προσευχή πριν τη μάχη κατά του ΙΚ. Άντρες των Λιβυκών δυνάμεων προσεύχονται καθώς προετοιμάζονται για την επόμενη επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη Σύρτη. Υπό τον έλεγχό τους, εκδιώχνοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έθεσαν κεντρική γειτονιά της Σύρτης οι λιβυκές δυνάμεις τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους. Μετά από την εξέλιξη αυτή, μόλις μια περιοχή της πόλης παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
REUTERS / ISMAIL ZETOUNY

Άντρες των Λιβυκών δυνάμεων προσεύχονται καθώς προετοιμάζονται για την επόμενη επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη Σύρτη. Υπό τον έλεγχό τους, εκδιώχνοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έθεσαν κεντρική γειτονιά της Σύρτης οι λιβυκές δυνάμεις τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους. Μετά από την εξέλιξη αυτή, μόλις μια περιοχή της πόλης παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Δρόμος από... τσίλι στην Τουρκία. Αγρότης ελέγχει τις καυτερές πιπεριές που είναι απλωμένες σε ένα δρόμο για να στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο, πριν πωληθούν στο εργοστάσιο για την παρασκευή προϊόντων στην επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Αγρότης ελέγχει τις καυτερές πιπεριές που είναι απλωμένες σε ένα δρόμο για να στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο, πριν πωληθούν στο εργοστάσιο για την παρασκευή προϊόντων στην επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία.

Διασκεδάζοντας στο Νότινγκ Χιλ. Χορεύτρια πλησιάζει έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του Νότινγκ Χιλ, στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Χορεύτρια πλησιάζει έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του Νότινγκ Χιλ, στο Λονδίνο.

Ο τυφώνας Λάιονροκ χτυπά τις ακτές της Ιαπωνίας. Τεράστια κύματα πλήττουν την ακτή της πόλης Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι, κατά το πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ στην Ιαπωνία.
REUTERS / KYODO

Τεράστια κύματα πλήττουν την ακτή της πόλης Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι, κατά το πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ στην Ιαπωνία.

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από τη Μήλο. Στιγμιότυπο από την Πλάκα, στη Μήλο.
INTIME NEWS / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την Πλάκα, στη Μήλο.

Υπαίθριο καθαριστήριο στην Ινδία. Ένας άντρας απλώνει πουκάμισα να στεγνώσουν, σε ένα υπαίθριο καθαριστήριο στη Μουμπάι.
REUTERS / SHAILESH ANDRADE

Ένας άντρας απλώνει πουκάμισα να στεγνώσουν, σε ένα υπαίθριο καθαριστήριο στη Μουμπάι.

Φεστιβάλ με ταυροδρομίες στην Ισπανία. Ιππέις με λόγχες οδηγούν ένα κοπάδι ταύρων από το ράντσο Condessa del Sobral προς την πόλη μέσα από χωράφια, στο πλαίσιο της γιορτής του Κουέγιαρ, στην κοινότητα Καστίλλη και Λεόν, στην Ισπανία. Η γιορτή αυτή είναι από τις παλαιότερες στην Ισπανία και χρονολογείται από το 1499. Οι ταύροι οδηγούνται από εκατοντάδες ιππείς σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από δάσος και λόφους έως την πόλη, όπου εκεί ξεκινά η ταυροδρομία, με δρομείς να δοκιμάζουν την τύχη και τις δεξιότητές τους τρέχοντας με τους ταύρους.
EPA / JIM HOLLANDER

Ιππέις με λόγχες οδηγούν ένα κοπάδι ταύρων από το ράντσο Condessa del Sobral προς την πόλη μέσα από χωράφια, στο πλαίσιο της γιορτής του Κουέγιαρ, στην κοινότητα Καστίλλη και Λεόν, στην Ισπανία. Η γιορτή αυτή είναι από τις παλαιότερες στην Ισπανία και χρονολογείται από το 1499. Οι ταύροι οδηγούνται από εκατοντάδες ιππείς σε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα από δάσος και λόφους έως την πόλη, όπου εκεί ξεκινά η ταυροδρομία, με δρομείς να δοκιμάζουν την τύχη και τις δεξιότητές τους τρέχοντας με τους ταύρους.

Διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής στο Σύνταγμα. Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής Earthdancers, ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής Earthdancers, ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Φεστιβάλ του «Φλεγόμενου Ανθρώπου» στη Νεβάδα. Κόσμος παρακολουθεί τις φλόγες από την εγκατάσταση Spire of Fire, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του «Φλεγόμενου Ανθρώπου» στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Περίπου 70.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναμένονται να συγκεντρωθούν και φέτος για το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος), στην έρημο της Νεβάδα.
REUTERS / JIM URQUHART

Κόσμος παρακολουθεί τις φλόγες από την εγκατάσταση Spire of Fire, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του «Φλεγόμενου Ανθρώπου» στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Περίπου 70.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναμένονται να συγκεντρωθούν και φέτος για το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος), στην έρημο της Νεβάδα.