Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 20:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 27 Αυγούστου 2016.

Σε εθνικό πένθος η Ιταλία . Σε κλίμα οδύνης διεξάγονται στο γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο οι πρώτες κηδείες, δημοσία δαπάνη, 35 θυμάτων του μεγάλου σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία. Σε εθνικό πένθος έχει βυθιστεί σήμερα η Ιταλία, η οποία «αποχαιρετάει» τους 290 νεκρούς που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην κεντρική χώρα. Άλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στο Αματρίτσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στη συγκεκριμένη πόλη, στους 230. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 388 άτομα, εκ των οποίων τα 40 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 2.500 άτομα έχουν μείνει δίχως εστία. Από την Τετάρτη τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.050 μετασεισμοί.
REUTERS / STRINGER

Σε κλίμα οδύνης διεξάγονται στο γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο οι πρώτες κηδείες, δημοσία δαπάνη, 35 θυμάτων του μεγάλου σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία. Σε εθνικό πένθος έχει βυθιστεί σήμερα η Ιταλία, η οποία «αποχαιρετάει» τους 290 νεκρούς που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην κεντρική χώρα. Άλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στο Αματρίτσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στη συγκεκριμένη πόλη, στους 230. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 388 άτομα, εκ των οποίων τα 40 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 2.500 άτομα έχουν μείνει δίχως εστία. Από την Τετάρτη τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.050 μετασεισμοί.

Ηλιοβασίλεμα στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα. Ένας άντρας στεγνώνει τα ρούχα του μέσα στη βάρκα του την ώρα που δύει ο ήλιος, στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα, στο Γκουαχάτι στην Ινδία.
EPA / HARISH TYAGI

Ένας άντρας στεγνώνει τα ρούχα του μέσα στη βάρκα του την ώρα που δύει ο ήλιος, στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα, στο Γκουαχάτι στην Ινδία.

Στο δρόμο προς την ειρήνη η Κολομβία. Ένα ζευγάρι από το 51 μέτωπο της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ποζάρει στο φωτογραφίκό φακό, σε ένα στρατόπεδο στο Κορντιγέρα Οριεντάλ, στις Κολομβιανές Άνδεις. Νέα εποχή ξημερώνει για την Κολομβία καθώς η κυβέρνηση και η μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών FARC κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων που διήρκεσαν πάνω από 50 χρόνια φέρνοντας την χώρα στο χείλος της κατάρρευσης. Η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (1984, 1991, 1999) προβλέπει την προώθηση μιας αγροτικής μεταρρύθμισης, εναλλακτικών καλλιεργειών για την αντικατάσταση των παράνομων καλλιεργειών, καθώς και τη συμμετοχή των αφοπλισμένων ανταρτών στην πολιτική ζωή, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών.
REUTERS / JOHN VIZCAINO

Ένα ζευγάρι από το 51 μέτωπο της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ποζάρει στο φωτογραφίκό φακό, σε ένα στρατόπεδο στο Κορντιγέρα Οριεντάλ, στις Κολομβιανές Άνδεις. Νέα εποχή ξημερώνει για την Κολομβία καθώς η κυβέρνηση και η μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών FARC κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων που διήρκεσαν πάνω από 50 χρόνια φέρνοντας την χώρα στο χείλος της κατάρρευσης. Η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (1984, 1991, 1999) προβλέπει την προώθηση μιας αγροτικής μεταρρύθμισης, εναλλακτικών καλλιεργειών για την αντικατάσταση των παράνομων καλλιεργειών, καθώς και τη συμμετοχή των αφοπλισμένων ανταρτών στην πολιτική ζωή, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών.

Γαλλία: Προσωρινή άρση της απαγόρευσης του μπουρκίνι αποφάσισε το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Μία γυναίκα κάνει μπάνιο, φορώντας μπουρκίνι, σε μία παραλία στη Μασσαλία. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης του ολόσωμου μαγιό μπουρκίνι, το οποίο φορούν πολλές μουσουλμάνες. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας εξέδωσε τη σχετική προσωρινή απόφαση μετά από αίτημα της Λίγκας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά σχετικής απόφασης στην μεσογειακή γαλλική πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζονται οι πολιτικές ελευθερίες.
REUTERS / STRINGER

Μία γυναίκα κάνει μπάνιο, φορώντας μπουρκίνι, σε μία παραλία στη Μασσαλία. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης του ολόσωμου μαγιό μπουρκίνι, το οποίο φορούν πολλές μουσουλμάνες. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας εξέδωσε τη σχετική προσωρινή απόφαση μετά από αίτημα της Λίγκας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά σχετικής απόφασης στην μεσογειακή γαλλική πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζονται οι πολιτικές ελευθερίες.

Συρία: Εκκενώνεται η Νταράγια . Αντάρτης μαχητής κουβαλά στην αγκαλιά του ένα μικρό αγόρι, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της πόλης Νταράγια. Οχήματα της αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου εισήλθαν στη συριακή πόλη Νταράγια σε εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την Πέμπτη για την εκκένωση από την πόλη τόσο των αμάχων όσο και των αντικαθεστωτικών, τελειώνοντας έτσι μια από τις πιο μακροχρόνιες αναμετρήσεις στα πέντε χρόνια του συριακού εμφυλίου.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Αντάρτης μαχητής κουβαλά στην αγκαλιά του ένα μικρό αγόρι, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της πόλης Νταράγια. Οχήματα της αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου εισήλθαν στη συριακή πόλη Νταράγια σε εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την Πέμπτη για την εκκένωση από την πόλη τόσο των αμάχων όσο και των αντικαθεστωτικών, τελειώνοντας έτσι μια από τις πιο μακροχρόνιες αναμετρήσεις στα πέντε χρόνια του συριακού εμφυλίου.

Αγώνας με βάρκες από κουτιά γάλακτος στη Λετονία. Διαγωνιζόμενοι κάνουν κουπί πάνω σε μία αυτοσχέδια βάρκα, κατά τη διάρκεια αγώνα με βάρκες κατασκευασμένες από χάρτινα κουτιά γάλακτος, στην πόλη Γιέλγκαβα, στη Λετονία.
REUTERS / INTS KALNINS

Διαγωνιζόμενοι κάνουν κουπί πάνω σε μία αυτοσχέδια βάρκα, κατά τη διάρκεια αγώνα με βάρκες κατασκευασμένες από χάρτινα κουτιά γάλακτος, στην πόλη Γιέλγκαβα, στη Λετονία.

17 νεκροί από φωτιά σε αποθήκη τυπογραφείου στη Μόσχα. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη τυπογραφείου στη Μόσχα. Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ανακάλυψαν ένα δωμάτιο, που το είχαν περικυκλώσει οι φλόγες. Αναγκάστηκαν να ρίξουν τον τοίχο του δωματίου και έτσι εντόπισαν τις σορούς 16 θυμάτων. Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όμως αργότερα ένας εξ
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη τυπογραφείου στη Μόσχα. Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ανακάλυψαν ένα δωμάτιο, που το είχαν περικυκλώσει οι φλόγες. Αναγκάστηκαν να ρίξουν τον τοίχο του δωματίου και έτσι εντόπισαν τις σορούς 16 θυμάτων. Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όμως αργότερα ένας εξ' αυτών εξέπνευσε. Διασώθηκαν 12 άνθρωποι.

Βουτιές στην Ελβετία. Ένα αγόρι κάνει βουτιά στη λίμνη Walensee, στην Ελβετία.
EPA / GIAN EHRENZELLER

Ένα αγόρι κάνει βουτιά στη λίμνη Walensee, στην Ελβετία.

Nεκροί τρεις εξτρεμιστές ισλαμιστές στο Μπαγκλαντές . Τρεις εξτρεμιστές ισλαμιστές σκότωσαν οι αστυνομικές αρχές του Μπαγκλαντές, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην πρωτεύουσα Ντάκα. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να συγκαταλέγεται ο κύριος ύποπτος για την προ ενός μηνός, επίθεση σε καφετέρια της πόλης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ηγούταν της τρομοκρατικής οργάνωσης JMB.
 
REUTERS / STRINGER

Τρεις εξτρεμιστές ισλαμιστές σκότωσαν οι αστυνομικές αρχές του Μπαγκλαντές, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην πρωτεύουσα Ντάκα. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να συγκαταλέγεται ο κύριος ύποπτος για την προ ενός μηνός, επίθεση σε καφετέρια της πόλης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ηγούταν της τρομοκρατικής οργάνωσης JMB.

 

 Διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ στη Μόσχα. Μέλη της Τιμητικής Φρουράς και της ορχήστρας των ενόπλων δυναμεων της Μογγολλίας συμμετέχουν στο Διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ "Spasskaya Tower", κατά τη διάρκεια της επίσημης πρόβας, στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Μέλη της Τιμητικής Φρουράς και της ορχήστρας των ενόπλων δυναμεων της Μογγολλίας συμμετέχουν στο Διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ "Spasskaya Tower", κατά τη διάρκεια της επίσημης πρόβας, στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

Τουρκία: Εγκαίνια για την τρίτη γέφυρα στα στενά του Βοσπόρου. O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Παρασκευή την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή η τρίτη κατά σειρά οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, μία από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο, στοχεύει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στους δρόμους κατά μήκος της Κωνσταντινούπολης και τη μείωση της κίνησης στις δύο πρώτες γέφυρες που εκτείνονται στον Βόσπορο. Η γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ θα δοθεί στην κυκλοφορία από το Σάββατο.
 
REUTERS / MURAD SEZER

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Παρασκευή την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή η τρίτη κατά σειρά οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, μία από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο, στοχεύει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στους δρόμους κατά μήκος της Κωνσταντινούπολης και τη μείωση της κίνησης στις δύο πρώτες γέφυρες που εκτείνονται στον Βόσπορο. Η γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ θα δοθεί στην κυκλοφορία από το Σάββατο.