Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 20:41

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016.

Απομάκρυνση των άγριων ζώων από το ζωολογικό κήπο της Γάζας. Μία τίγρης που ακούει στο όνομα Λαζίζ, στέκεται στο κλουβί της στο ζωολογικό κήπο της Χαν Γιουνίς στη Γάζα, πριν την μεταφορά της από την οργάνωση Four Paws International. Έκλεισε ο ζωολογικός κήπος της Χαν Γιουνίς στη Γάζα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος στον κόσμο, μετά τις αμέτρητες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας που έδειχναν υποσιτισμένα ζώα, αλλά και κουφάρια νεκρών ζώων να έχουν τοποθετηθεί επιμελώς μέσα σε κλουβιά. Σύμφωνα με την οργάνωση Four Paws, ο κήπος έκλεισε οριστικά τις πύλες του και τα ζώα έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται σε διάφορα μέρη, από άλλους κήπους μέχρι και καταφύγια.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Μία τίγρης που ακούει στο όνομα Λαζίζ, στέκεται στο κλουβί της στο ζωολογικό κήπο της Χαν Γιουνίς στη Γάζα, πριν την μεταφορά της από την οργάνωση Four Paws International. Έκλεισε ο ζωολογικός κήπος της Χαν Γιουνίς στη Γάζα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος στον κόσμο, μετά τις αμέτρητες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας που έδειχναν υποσιτισμένα ζώα, αλλά και κουφάρια νεκρών ζώων να έχουν τοποθετηθεί επιμελώς μέσα σε κλουβιά. Σύμφωνα με την οργάνωση Four Paws, ο κήπος έκλεισε οριστικά τις πύλες του και τα ζώα έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται σε διάφορα μέρη, από άλλους κήπους μέχρι και καταφύγια.

Περιμένοντας για βοήθεια. Μετά τις μεγάλες πλημμύρες στη πόλη Αλαχαμπάντ της Ινδίας πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι και αβοήθητοι. Στη φωτογραφία, κάτοικοι της πόλης στέκονται στην στέγη του βυθισμένου σπιτιού τους, περιμένοντας τα δέματα φαγητού που μοιράζουν οι ινδικές ειδικές δυνάμεις.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Μετά τις μεγάλες πλημμύρες στη πόλη Αλαχαμπάντ της Ινδίας πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι και αβοήθητοι. Στη φωτογραφία, κάτοικοι της πόλης στέκονται στην στέγη του βυθισμένου σπιτιού τους, περιμένοντας τα δέματα φαγητού που μοιράζουν οι ινδικές ειδικές δυνάμεις.

UEFA: Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Ρονάλντο. Κορυφαίος παίκτης της UEFA για τη σεζόν 2015/2016 αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γαλλίας και μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League πήρε τις περισσότερες ψήφους από τους 54 αθλητικούς συντάκτες που συμμετείχαν από ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA.
 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Κορυφαίος παίκτης της UEFA για τη σεζόν 2015/2016 αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γαλλίας και μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League πήρε τις περισσότερες ψήφους από τους 54 αθλητικούς συντάκτες που συμμετείχαν από ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA.

 

Επικίνδυνη ισορροπία. Άνδρας ισορροπεί σε ρόδα του λούνα παρκ στη προσπάθεια του να επιθεωρήσει τη λειτουργία της. Το λούνα παρκ βρίσκεται στα προάστια της πόλη Πεσαβάρ, στο Πακιστάν.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Άνδρας ισορροπεί σε ρόδα του λούνα παρκ στη προσπάθεια του να επιθεωρήσει τη λειτουργία της. Το λούνα παρκ βρίσκεται στα προάστια της πόλη Πεσαβάρ, στο Πακιστάν.

Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ στο κέντρο προσφύγων στα Λαγκαδίκια. Στιγμιότυπο από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι. Ερωτηθείς για τις κακές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθούν 40.000 θέσεις μέσα σε δύο μήνες.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι. Ερωτηθείς για τις κακές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθούν 40.000 θέσεις μέσα σε δύο μήνες.

Μαθήματα αυτοάμυνας στην Κίνα. Παραστρατιωτικός αστυνομικός μαθαίνει σε παιδιά τεχνικές αυτοάμυνας στο Τσινχουανγκντάο, στην επαρχία Χεμπέι στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Παραστρατιωτικός αστυνομικός μαθαίνει σε παιδιά τεχνικές αυτοάμυνας στο Τσινχουανγκντάο, στην επαρχία Χεμπέι στην Κίνα.

H λίμνη Κοατεπέκ στο Ελ Σαλβαδόρ. H λίμνη Κοατεπέκ όπως φαίνεται από το εθνικό πάρκο Σέρο Βέρντε, στο Ελ Σαλβαδόρ. Πρόκειται για λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, με πλάτος 6 χλμ. και βάθος 120 μέτρων, και πολύ έντονη βλάστηση περιμετρικά. Το Σέρο Βέρντε που εκτείνεται πάνω από τη λίμνη Κοατεπέκ και το παλιό ηφαίστειο είναι εθνικό πάρκο και προσφέρει εξαιρετική θέα της λίμνης και του ηφαιστείου Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, είναι το καταφύγιο πολλών από τα 400 είδη πουλιών που ζουν σε όλη τη χώρα.
REUTERS / JOSE CABEZAS

H λίμνη Κοατεπέκ όπως φαίνεται από το εθνικό πάρκο Σέρο Βέρντε, στο Ελ Σαλβαδόρ. Πρόκειται για λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, με πλάτος 6 χλμ. και βάθος 120 μέτρων, και πολύ έντονη βλάστηση περιμετρικά. Το Σέρο Βέρντε που εκτείνεται πάνω από τη λίμνη Κοατεπέκ και το παλιό ηφαίστειο είναι εθνικό πάρκο και προσφέρει εξαιρετική θέα της λίμνης και του ηφαιστείου Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, είναι το καταφύγιο πολλών από τα 400 είδη πουλιών που ζουν σε όλη τη χώρα.

Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο. Σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, τις οποίες επικαλείται το Yonhap, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το πρωί τοπική ώρα, στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας πόλης Σίνπο της Βόρειας Κορέας, όπου δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει την ύπαρξη βάσης υποβρυχίων.
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο. Σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, τις οποίες επικαλείται το Yonhap, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το πρωί τοπική ώρα, στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας πόλης Σίνπο της Βόρειας Κορέας, όπου δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει την ύπαρξη βάσης υποβρυχίων.

Κολομβία: Ιστορική συμφωνία ειρήνης μεταξύ κυβέρνησης και FARC. Ο επικεφαλής των διαπραγματέυσεων της FARC, Ιβάν Μάρκες (αριστερά) και ο επικεφαλής των κυβερνητικών διαπραγματευτών της Κολομβίας Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε σφίγγουν τα χέρια μπροστά από τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνευσης, στην Αβάνα. Μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες FARC ανακοίνωσαν ότι ετοίμασαν το πλήρες σχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας, που θα βάλει τέλος στον εμφύλιο που διήρκεσε 52 χρόνια. Όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Σάντος η συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου. Η ένοπλη σύγκρουση μισού αιώνα κόστισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους και ανάγκασε εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Ο επικεφαλής των διαπραγματέυσεων της FARC, Ιβάν Μάρκες (αριστερά) και ο επικεφαλής των κυβερνητικών διαπραγματευτών της Κολομβίας Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε σφίγγουν τα χέρια μπροστά από τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνευσης, στην Αβάνα. Μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες FARC ανακοίνωσαν ότι ετοίμασαν το πλήρες σχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας, που θα βάλει τέλος στον εμφύλιο που διήρκεσε 52 χρόνια. Όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Σάντος η συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου. Η ένοπλη σύγκρουση μισού αιώνα κόστισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους και ανάγκασε εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Υψηλές θερμοκρασίες στη Γαλλία. Κόσμος δροσίζεται σε συντριβάνια σε ένα πάρκο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Κόσμος δροσίζεται σε συντριβάνια σε ένα πάρκο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας.

Κονγκό: Διαδήλωση ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες. Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν άνδρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες, στο Μπουτέμπο, στο Κονγκό. Οι εντάσεις μεταξύ μελών εθνοτικών ομάδων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν κλιμακωθεί έπειτα από σφαγές με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς. Οι εθνοτικές αντιπαλότητες, οι εισβολές της Ρουάντας και της Ουγκάντας και ο ανταγωνισμός για κομμάτια γης και μεταλλεύματα ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες ανταρτών σε ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν τροφοδοτήσει συγκρούσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η κυβέρνηση κατηγορεί για τις σφαγές των τελευταίων δύο ετών, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 αμάχων, τους ισλαμιστές αντάρτες της Ουγκάντας.
REUTERS / KENNY KATOMBE

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν άνδρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες, στο Μπουτέμπο, στο Κονγκό. Οι εντάσεις μεταξύ μελών εθνοτικών ομάδων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν κλιμακωθεί έπειτα από σφαγές με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς. Οι εθνοτικές αντιπαλότητες, οι εισβολές της Ρουάντας και της Ουγκάντας και ο ανταγωνισμός για κομμάτια γης και μεταλλεύματα ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες ανταρτών σε ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν τροφοδοτήσει συγκρούσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η κυβέρνηση κατηγορεί για τις σφαγές των τελευταίων δύο ετών, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 αμάχων, τους ισλαμιστές αντάρτες της Ουγκάντας.

Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ . Αφγανοί αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή γύρω από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ. Δώδεκα είναι οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι κατά του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επτά σπουδαστές, τρεις αστυνομικοί και δύο φρουροί ασφάλειας. Από την επίθεση, τραυματίστηκαν ακόμη 44 άνθρωποι εκ των οποίων, οι 35 είναι σπουδαστές.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή γύρω από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ. Δώδεκα είναι οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι κατά του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επτά σπουδαστές, τρεις αστυνομικοί και δύο φρουροί ασφάλειας. Από την επίθεση, τραυματίστηκαν ακόμη 44 άνθρωποι εκ των οποίων, οι 35 είναι σπουδαστές.

Ιταλία: Τους 247 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό . Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, βασιζόμενη σε αναφορές τοπικών αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Οι τραυματίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 400. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
REUTERS / REMO CASILLI

Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, βασιζόμενη σε αναφορές τοπικών αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Οι τραυματίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 400. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.