Multimedia

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 11:36

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - καταδύσεις . Οι Βραζιλιάνοι Ζάκσον Ολιβέιρα και Ούγκο Παρίσι συμμετέχουν στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από από πλατφόρμα 10μ. 
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Οι Βραζιλιάνοι Ζάκσον Ολιβέιρα και Ούγκο Παρίσι συμμετέχουν στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από από πλατφόρμα 10μ. 

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Μπιτς Βόλεϊ. Φωτογραφία που συνοψίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις πολιτισμικές αντιθέσεις των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Αιγύπτια αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ Ντοά Ελγομπέσι αγωνίζεται φορώντας χιτζάμπ, έχοντας απέναντί της την Γερμανίδα αντίπαλό της Κίρα Βάλκενχορστ.
EPA / ANTONIO LACERDA

Φωτογραφία που συνοψίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις πολιτισμικές αντιθέσεις των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Αιγύπτια αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ Ντοά Ελγομπέσι αγωνίζεται φορώντας χιτζάμπ, έχοντας απέναντί της την Γερμανίδα αντίπαλό της Κίρα Βάλκενχορστ.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ραφαέλα Σίλβα. Η Βραζιλιάνα τζουντόκα Ραφαέλα Σίλβα πανηγυρίζει μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Σίλβα, η οποία μεγάλωσε σε μία από τις φαβέλες του Ρίο, την «Πόλη του θεού», επικράτησε στην κατηγορία των -57 κιλών με Waza-ari κόντρα στην Σουμιγιά Ντοργσουρέν από την Μογγολία (δεν απεικονίζεται).
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Βραζιλιάνα τζουντόκα Ραφαέλα Σίλβα πανηγυρίζει μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Σίλβα, η οποία μεγάλωσε σε μία από τις φαβέλες του Ρίο, την «Πόλη του θεού», επικράτησε στην κατηγορία των -57 κιλών με Waza-ari κόντρα στην Σουμιγιά Ντοργσουρέν από την Μογγολία (δεν απεικονίζεται).

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Γιουσρά Μαρντίνι. Η 18χρονη Γιουσρά Μαρντίνι πριν από ένα χρόνο κολυμπούσε στα νερά του Αιγαίου, έχοντας εγκαταλείψει την πατρίδα της, Συρία, αναζητώντας μια  καλύτερη τύχη στην Γερμανία. Φέτος αγωνίστηκε με την ομάδα των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμμετείχε μάλιστα στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδας.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Η 18χρονη Γιουσρά Μαρντίνι πριν από ένα χρόνο κολυμπούσε στα νερά του Αιγαίου, έχοντας εγκαταλείψει την πατρίδα της, Συρία, αναζητώντας μια  καλύτερη τύχη στην Γερμανία. Φέτος αγωνίστηκε με την ομάδα των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμμετείχε μάλιστα στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδας.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ράγκμπι . Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Κλάρο Σαντάνα Σίλβα με τεχνική... Σούπερμαν, σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ράγκμπι μεταξύ των διοργανωτών και των νησιών Φίτζι.
REUTERS / PHIL NOBLE

Ο Βραζιλιάνος Φελίπε Κλάρο Σαντάνα Σίλβα με τεχνική... Σούπερμαν, σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ράγκμπι μεταξύ των διοργανωτών και των νησιών Φίτζι.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Άννα Κορακάκη. Η Αννα Κορακάκη αγκαλιάζει τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη έχοντας μόλις κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μ. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ελληνίδα αθλήτρια είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.
INTIME SPORTS / INTIMEsports

Η Αννα Κορακάκη αγκαλιάζει τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη έχοντας μόλις κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μ. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ελληνίδα αθλήτρια είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Λι Σιαοσιά. Η Κινέζα Λι Σιαοσιά σε στιγμιότυπο από την αναμέτρησή της στο πινγκ πονγκ με την αθλήτρια από την Κινεζική Ταϊπέι, Ι-Τσινγκ Τσενγκ.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Κινέζα Λι Σιαοσιά σε στιγμιότυπο από την αναμέτρησή της στο πινγκ πονγκ με την αθλήτρια από την Κινεζική Ταϊπέι, Ι-Τσινγκ Τσενγκ.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - ξίφος ασκήσεως . Στιγμιότυπο από τον αγώνα μεταξύ της Εντίνα Κνάπεκ από την Ουγγαρία και της Λιου Γιονγκσί από την Κίνα, για τον γύρο των 32 του ξίφους ασκήσεως.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Στιγμιότυπο από τον αγώνα μεταξύ της Εντίνα Κνάπεκ από την Ουγγαρία και της Λιου Γιονγκσί από την Κίνα, για τον γύρο των 32 του ξίφους ασκήσεως.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ρεμπέκα Ντάουνι. Η Βρετανίδα Ρεμπέκα Ντάουνι σε στιγμιότυπο από τον τελικό του σύνθετου ομαδικού γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, όπου η χώρα της κατέλαβε την πέμπτη θέση. 
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Η Βρετανίδα Ρεμπέκα Ντάουνι σε στιγμιότυπο από τον τελικό του σύνθετου ομαδικού γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, όπου η χώρα της κατέλαβε την πέμπτη θέση. 

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ράγκμπι . Στιγμιότυπο από τον αγώνα ράγκμπι μεταξύ Βραζιλίας και ΗΠΑ.
REUTERS / PHIL NOBLE

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ράγκμπι μεταξύ Βραζιλίας και ΗΠΑ.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Σέλφι Βόρεια - Νότια Κορέα . Η Νοτιοκορεάτισσα Λι Εουν-Τζου (δεξιά) και η Βορειοκορεάτισσα Χονγκ Ουν Τζονγκ βγάζουν σέλφι κατά τη διάρκεια προθέρμανσης των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής. 
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Η Νοτιοκορεάτισσα Λι Εουν-Τζου (δεξιά) και η Βορειοκορεάτισσα Χονγκ Ουν Τζονγκ βγάζουν σέλφι κατά τη διάρκεια προθέρμανσης των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής. 

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ράγκμπι . Ο Κινέζος Μα Λονγκ σηκώνει τη ρακέτα του, η οποία φέρει φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια των προημιτελικών του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο Κινέζος Μα Λονγκ σηκώνει τη ρακέτα του, η οποία φέρει φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια των προημιτελικών του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Πόλο. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο με την Ουγγαρία, η οποία έληξε ισόπαλη (8-8).
REUTERS / LASZLO BALOGH

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο με την Ουγγαρία, η οποία έληξε ισόπαλη (8-8).

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Πυγμαχία. Ο Αζέρος Αμπντουλκαντίρ Αμπντουλάγεφ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρησή του με τον Ουζμπέκο Ρούσταμ Τουλαγκάνοφ, στο πλαίσιο των προημιτελικών της πυγμαχίας (κατηγορία 91 κιλών).
REUTERS / ADREES LATIF

Ο Αζέρος Αμπντουλκαντίρ Αμπντουλάγεφ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρησή του με τον Ουζμπέκο Ρούσταμ Τουλαγκάνοφ, στο πλαίσιο των προημιτελικών της πυγμαχίας (κατηγορία 91 κιλών).

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Άντον Τσούπκοφ. Ο Ρώσος κολυμβητής Άντον Τσούπκοφ σε στιγμιότυπο από τους προκριματικούς των 200 μ. πρόσθιο.
REUTERS / DAVID GRAY

Ο Ρώσος κολυμβητής Άντον Τσούπκοφ σε στιγμιότυπο από τους προκριματικούς των 200 μ. πρόσθιο.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Τζούντο. Η Λάουρα Βάργκας Κοχ από τη Γερμανία διακρίνεται ανάμεσα από τα πόδια της Ισπανίδας αντιπάλου της, Μαρία Μπερναμπέου. Η Γερμανίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο (κατηγορία 70 κιλών).
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Η Λάουρα Βάργκας Κοχ από τη Γερμανία διακρίνεται ανάμεσα από τα πόδια της Ισπανίδας αντιπάλου της, Μαρία Μπερναμπέου. Η Γερμανίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο (κατηγορία 70 κιλών).

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Μάικλ Φελπς. Ο Μάικλ Φελπς ετοιμάζεται να βουτήξει στην πισίνα για τα προκριματικά των 200 μ. πεταλούδα. Ο Αμερικανός κολυμβητής έχει κατακτήσει 3 χρυσά μετάλλια στο Ρίο (σκυταλοδρομία 4x200μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα και σκυταλοδρομία 4x100μ. ελεύθερο).
EPA / PATRICK B. KRAEMER

Ο Μάικλ Φελπς ετοιμάζεται να βουτήξει στην πισίνα για τα προκριματικά των 200 μ. πεταλούδα. Ο Αμερικανός κολυμβητής έχει κατακτήσει 3 χρυσά μετάλλια στο Ρίο (σκυταλοδρομία 4x200μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα και σκυταλοδρομία 4x100μ. ελεύθερο).

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Πράσινη πισίνα. Τα νερά της πισίνας των καταδύσεων, καθώς και αυτή του πόλο, έγιναν πράσινα την Τρίτη προκαλώντας την ανησυχία των αθλητών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών η αλλαγή χρώματος αποδίδεται στην υψηλή θερμοκρασία και την απουσία ανέμου.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Τα νερά της πισίνας των καταδύσεων, καθώς και αυτή του πόλο, έγιναν πράσινα την Τρίτη προκαλώντας την ανησυχία των αθλητών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών η αλλαγή χρώματος αποδίδεται στην υψηλή θερμοκρασία και την απουσία ανέμου.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Λέιντι Σολίς. Η Κολομβιανή Λέιντι Σολίς αγωνίζεται στον τελικό της άρσης βαρών (κατηγορία 69 κιλών), όπου κατέκτησε την 4η θέση.
REUTERS / STOYAN NENOV

Η Κολομβιανή Λέιντι Σολίς αγωνίζεται στον τελικό της άρσης βαρών (κατηγορία 69 κιλών), όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Κοχέι Ουτσιμούρα. Ο Ιάπωνας Κοχέι Ουτσιμούρα αγωνίζεται στους παράλληλους ζυγούς, στο πλαίσιο του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής, όπου αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης. 
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο Ιάπωνας Κοχέι Ουτσιμούρα αγωνίζεται στους παράλληλους ζυγούς, στο πλαίσιο του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής, όπου αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης. 

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Τζιαγιού Σου. Κινέζοι φίλαθλοι πετούν ένα σημαιάκι στον κολυμβητή Τζιαγιού Σου, ο οποίος έχει μόλις κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.
REUTERS / DAVID GRAY

Κινέζοι φίλαθλοι πετούν ένα σημαιάκι στον κολυμβητή Τζιαγιού Σου, ο οποίος έχει μόλις κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Λευτέρης Πετρούνιας. Εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του και συγκεντρώνοντας 15.833 βαθμούς, ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε με άνεση στον τελικό των κρίκων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου. 
SOOC / Az Sports / Angelos Zymaras

Εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του και συγκεντρώνοντας 15.833 βαθμούς, ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε με άνεση στον τελικό των κρίκων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου. 

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Τσεν Πεϊνά. Η Κινέζα Τσεν Πεϊνά σε στιγμιότυπο από αγώνα ιστιοπλοΐας RS:X γυναικών.
EPA / NIC BOTHMA

Η Κινέζα Τσεν Πεϊνά σε στιγμιότυπο από αγώνα ιστιοπλοΐας RS:X γυναικών.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Ξιφασκία. Φωτογραφία μακράς έκθεσης από την αναμέτρηση μεταξύ του Ιταλού Τζόρτζιο Αβόλα και του Μεξικανού  Ντάνιελ Γκόμεζ, στο πλαίσιο του γύρου των 32 του ατομικού ανδρός στο ξίφος ασκήσεως.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Φωτογραφία μακράς έκθεσης από την αναμέτρηση μεταξύ του Ιταλού Τζόρτζιο Αβόλα και του Μεξικανού  Ντάνιελ Γκόμεζ, στο πλαίσιο του γύρου των 32 του ατομικού ανδρός στο ξίφος ασκήσεως.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Σάρα Σέστρομ. Η Σάρα Σέστρομ από τη Σουηδία, λίγο πριν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα.
EPA / BERND THISSEN

Η Σάρα Σέστρομ από τη Σουηδία, λίγο πριν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα.

Στιγμιότυπα από την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων - Τελετή έναρξης . Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης.