Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 19:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη. Η 20χρονη Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι. Η νεαρή Ελληνίδα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6 και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα και πρώτο χρυσό μετά την Αθήνα, το 2004.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι. Η νεαρή Ελληνίδα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6 και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα και πρώτο χρυσό μετά την Αθήνα, το 2004.

Κωπηλασία: Στον τελικό Νικολαΐδου - Ασουμανάκη . Επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για μια θέση στον τελικό οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, στο Ρίο. Το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά, την Πέμπτη (11/8), στις 16:10. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή/Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Οι Ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες στην 1η ημιτελική σειρά τους με χρόνο 6:51.99.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για μια θέση στον τελικό οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, στο Ρίο. Το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά, την Πέμπτη (11/8), στις 16:10. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή/Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Οι Ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες στην 1η ημιτελική σειρά τους με χρόνο 6:51.99.

ΡΙΟ 2016 - Κωπηλασία: Στον τελικό η Ελλάδα. Οι νεαροί Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου μαζί με τον έμπειρο Παναγιώτη Μαγδανή έκαναν το για πολλούς ακατόρθωτο και προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου (16:44). Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε τρίτο τη (νοητή) γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 6:23.95, με πρώτους τους πρωταθλητές Ευρώπης Ελβετούς και δεύτερους τους Δανούς. Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών είχε καλή τακτική, πέρασε τρίτη τα 500, 1000 και 1500 μέτρα και δεν απειλήθηκε. Να σημειωθεί ότι οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου και Μαγδανής ειδοποιήθηκαν ότι θα ταξιδέψουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο μόλις στις 26 Ιουλίου, όταν αποκλείστηκε η ρωσική τετράκωπος λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ!
REUTERS / GONZALO FUENTES

Οι νεαροί Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου μαζί με τον έμπειρο Παναγιώτη Μαγδανή έκαναν το για πολλούς ακατόρθωτο και προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου (16:44). Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε τρίτο τη (νοητή) γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 6:23.95, με πρώτους τους πρωταθλητές Ευρώπης Ελβετούς και δεύτερους τους Δανούς. Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών είχε καλή τακτική, πέρασε τρίτη τα 500, 1000 και 1500 μέτρα και δεν απειλήθηκε. Να σημειωθεί ότι οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου και Μαγδανής ειδοποιήθηκαν ότι θα ταξιδέψουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο μόλις στις 26 Ιουλίου, όταν αποκλείστηκε η ρωσική τετράκωπος λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ!

Έσπασε την απεργία πείνας μετά από 16 χρόνια. Η Ινδή ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Ιρόμ Σαρμίλα, έβαλε τέλος στην απεργία πείνας που διεξάγει εδώ και 16 χρόνια και η οποία θεωρείται η πιο μακροχρόνια στον κόσμο, δηλώνοντας ότι αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη της κατεβαίνοντας στις τοπικές εκλογές. Η 44χρονη βρισκόταν υπό δικαστικό έλεγχο από την αρχή της απεργίας πείνας, την οποία ξεκίνησε το 2000, ζητώντας να τερματιστούν οι ειδικές εξουσίες που έχουν χορηγηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή  Μανιπούρ, όπου διεξάγεται αυτονομιστική εξέγερση. Ήταν περιορισμένη σ
REUTERS / STRINGER

Η Ινδή ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Ιρόμ Σαρμίλα, έβαλε τέλος στην απεργία πείνας που διεξάγει εδώ και 16 χρόνια και η οποία θεωρείται η πιο μακροχρόνια στον κόσμο, δηλώνοντας ότι αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη της κατεβαίνοντας στις τοπικές εκλογές. Η 44χρονη βρισκόταν υπό δικαστικό έλεγχο από την αρχή της απεργίας πείνας, την οποία ξεκίνησε το 2000, ζητώντας να τερματιστούν οι ειδικές εξουσίες που έχουν χορηγηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή  Μανιπούρ, όπου διεξάγεται αυτονομιστική εξέγερση. Ήταν περιορισμένη σ' ένα δωμάτιο νοσοκομείου με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας - που εξακολουθεί να τιμωρείται από τον νόμο στην Ινδία - και τρεφόταν δια της βίας πολλές φορές την ημέρα μέσω ρινικού σωλήνα.

Λίμνη στην κορυφή του Βελουχίου  . Η αλπικού τύπου μικρή λίμνη στο όρος Βελούχι (Τυμφρηστός).
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η αλπικού τύπου μικρή λίμνη στο όρος Βελούχι (Τυμφρηστός).

Από τις φαβέλες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η Βραζιλιάνα τζουντόκα Ραφαέλα Σίλβα πανηγυρίζει μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Σίλβα, η οποία μεγάλωσε σε μία από τις φαβέλες του Ρίο, την «Πόλη του θεού», επικράτησε στην κατηγορία των -57 κιλών με Waza-ari κόντρα στην Σουμιγιά Ντοργσουρέν από την Μογγολία (δεν απεικονίζεται).
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Βραζιλιάνα τζουντόκα Ραφαέλα Σίλβα πανηγυρίζει μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Σίλβα, η οποία μεγάλωσε σε μία από τις φαβέλες του Ρίο, την «Πόλη του θεού», επικράτησε στην κατηγορία των -57 κιλών με Waza-ari κόντρα στην Σουμιγιά Ντοργσουρέν από την Μογγολία (δεν απεικονίζεται).

Προπόνηση πυγμαχίας στο Πορτ-ο-Πρενς. Παιδιά προπονούνται στην πυγμαχία, σε γειτονιά της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς.
REUTERS / ANDRES MARTINEZ CASARES

Παιδιά προπονούνται στην πυγμαχία, σε γειτονιά της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς.

Καθημερινή ζωή στη Μογγολία . Μια παρέα παιδιών παίζει στα περίχωρα του Ουλάν Μπατόρ, στη Μογγολία.
EPA / WU HONG

Μια παρέα παιδιών παίζει στα περίχωρα του Ουλάν Μπατόρ, στη Μογγολία.

Μια τεράστια «μπουγάδα» στην Ελβετία. Μια τεράστια «μπουγάδα» έχει απλωθεί πάνω από την κοιλάδα Safien στην Ελβετία, στο πλαίσιο υπαίθριας εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην περιοχή έως τις 16 Οκτωβρίου.
EPA / GIAN EHRENZELLER

Μια τεράστια «μπουγάδα» έχει απλωθεί πάνω από την κοιλάδα Safien στην Ελβετία, στο πλαίσιο υπαίθριας εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην περιοχή έως τις 16 Οκτωβρίου.

Μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία. Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βιζέου της Πορτογαλίας. Σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της χώρας, περισσότεροι από 2.000 άνδρες μάχονται για την κατάσβεση περίπου εκατό πυρκαγιών, έξι από τις οποίες χαρακτηρίζονται «σημαντικές».
EPA / NUNO ANDRE FERREIRA

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βιζέου της Πορτογαλίας. Σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της χώρας, περισσότεροι από 2.000 άνδρες μάχονται για την κατάσβεση περίπου εκατό πυρκαγιών, έξι από τις οποίες χαρακτηρίζονται «σημαντικές».

Κατεδάφιση κτηρίων στην κινεζική πόλη Ντατόνγκ . Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση κτηρίων με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών, με σκοπό την καλύτερη προστασία του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου, στην πόλη Ντατόνγκ της Κίνας.
REUTERS / CHINA DAILY

Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση κτηρίων με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών, με σκοπό την καλύτερη προστασία του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου, στην πόλη Ντατόνγκ της Κίνας.

Θερμή χειραψία Πούτιν - Ερντογάν στην Αγ. Πετρούπολη. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη με μια θερμή χειραψία, συναντώντας τον για πρώτη φορά μετά την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας είχαν φθάσει στο ναδίρ τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προερχόμενο από τη Συρία.
EPA / ANATOLY MALTSEV

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη με μια θερμή χειραψία, συναντώντας τον για πρώτη φορά μετά την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας είχαν φθάσει στο ναδίρ τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προερχόμενο από τη Συρία.

Στιγμιότυπο από το οροπέδιο Ζήρειας. Κριάρι «ποζάρει» στον φωτογραφικό φακό, στο οροπέδιο Ζήρειας, στον νομό Κορινθίας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κριάρι «ποζάρει» στον φωτογραφικό φακό, στο οροπέδιο Ζήρειας, στον νομό Κορινθίας.

Πρωινή ομίχλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Η πρωινή ομίχλη καλύπτει το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Η πρωινή ομίχλη καλύπτει το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.