Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 19:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016.

Απόγευμα στο Ισλαμαμπάντ. Κορίτσι κάνει κούνια σε παιδική χαρά του Ισλαμαμπάντ.
REUTERS / FAISAL MAHMOOD

Κορίτσι κάνει κούνια σε παιδική χαρά του Ισλαμαμπάντ.

Νεογέννητο πιγκουινάκι στο Μπρονξ . Φωτογραφία του νεογέννητου πιγκουίνου του είδους «fairy penguin» από το ζωολογικό πάρκο του Μπρονξ στην Νέα Υόρκη. Πρώτη φορά στα 120 έτη λειτουργίας του πάρκου γεννιέται το συγκεκριμένο είδος, σύμφωνα με τον οργανισμό Wildlife Conservation Society.
EPA / JULIE LARSEN MAHER / WILDLIFE CONSERVATION SOCIETY / HANDOUT

Φωτογραφία του νεογέννητου πιγκουίνου του είδους «fairy penguin» από το ζωολογικό πάρκο του Μπρονξ στην Νέα Υόρκη. Πρώτη φορά στα 120 έτη λειτουργίας του πάρκου γεννιέται το συγκεκριμένο είδος, σύμφωνα με τον οργανισμό Wildlife Conservation Society.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2016. Eθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με ενυπωσιακά γυαλιά. Η τελετή έναρξης των Αγώνων έχει οριστεί για τις 5 Αυγούστου και το Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Eθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με ενυπωσιακά γυαλιά. Η τελετή έναρξης των Αγώνων έχει οριστεί για τις 5 Αυγούστου και το Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στιγμιότυπο από το Αχμενταμπάντ. Εργάτες απομακρύνουν τις σκαλωσιές από ένα αντίγραφο του πλανήτη Γη, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.
REUTERS / AMIT DAVE

Εργάτες απομακρύνουν τις σκαλωσιές από ένα αντίγραφο του πλανήτη Γη, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Άουσβιτς . Ο Πάπας Φραγκίσκος περνά την πύλη εισόδου του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Πολωνία.
REUTERS / POOL

Ο Πάπας Φραγκίσκος περνά την πύλη εισόδου του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Πολωνία.

Αψηφώντας τον κίνδυνο. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Ιουλίου, απεικονίζονται τα υποκείμενα ενός πειράματος να περπατούν στον εξωτερικό διάδρομο ενός ουρανοξύστη, στη Σαγκάη. Ο επενδυμένος με γυαλί διάδρομος, βρίσκεται σε ύψος 340 μέτρων και δεν διαθέτει προστατευτικό φράχτη. Οι τουρίστες που θέλουν να βιώσουν μία ριψοκίνδυνη εμπειρία μπορούν να επισκεφτούν το κτήριο και να περπατήσουν στον εν λόγω διάδρομο χρησιμοποιώντας σχοινιά ασφαλείας.
EPA / XI LI

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Ιουλίου, απεικονίζονται τα υποκείμενα ενός πειράματος να περπατούν στον εξωτερικό διάδρομο ενός ουρανοξύστη, στη Σαγκάη. Ο επενδυμένος με γυαλί διάδρομος, βρίσκεται σε ύψος 340 μέτρων και δεν διαθέτει προστατευτικό φράχτη. Οι τουρίστες που θέλουν να βιώσουν μία ριψοκίνδυνη εμπειρία μπορούν να επισκεφτούν το κτήριο και να περπατήσουν στον εν λόγω διάδρομο χρησιμοποιώντας σχοινιά ασφαλείας.

Καλιφόρνια: Στον απόηχο της πυρκαγιάς . Η φωτιά σιγοκαίει ακόμα σε πλαγιά της περιοχής Κάρμελ στην Καλιφόρνια, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.
REUTERS / MICHAEL FIALA

Η φωτιά σιγοκαίει ακόμα σε πλαγιά της περιοχής Κάρμελ στην Καλιφόρνια, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον . Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ, απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα, τόνισε η Χίλαρι Κλίντον στην ομιλία της στο κεντρικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φιλαδέλφεια, αποδεχόμενη επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
REUTERS / JIM YOUNG

Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ, απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα, τόνισε η Χίλαρι Κλίντον στην ομιλία της στο κεντρικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φιλαδέλφεια, αποδεχόμενη επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Γενέθλια για 13χρονο ουρακοτάγκο στη Μελβούρνη . Ένας ουρακοτάγκος Σουμάτρας, που ακούει στο όνομα Menyaru, τρώει cupcakes λαχανικών προκειμένου να γιορτάσει τα 13α γενέθλιά του στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης.
EPA / TRACEY NEARMY

Ένας ουρακοτάγκος Σουμάτρας, που ακούει στο όνομα Menyaru, τρώει cupcakes λαχανικών προκειμένου να γιορτάσει τα 13α γενέθλιά του στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης.

Παρουσία του Πρωθυπουργού τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στην Πάρο. «Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στην νησιωτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη για την επιστροφή στα νησιά κοινωνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στην νησιωτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη για την επιστροφή στα νησιά κοινωνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Χελιδόνια στα Τρίκαλα. Χελιδόνι ταΐζει τα μικρά του που κάθονται πάνω σε καλώδιο στην πόλη των Τρικάλων.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Χελιδόνι ταΐζει τα μικρά του που κάθονται πάνω σε καλώδιο στην πόλη των Τρικάλων.

Δύση του ήλιου στο Χονγκ Κονγκ. Δύση του ήλιου στο Χονγκ Κονγκ.
EPA / JEROME FAVRE

Δύση του ήλιου στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα ανακοίνωσε τη ρήξη με την Αλ Κάιντα . Τη διακοπή κάθε δεσμού με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα Άμπου Μοχάμαντ αλ Γκολάνι με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera. Στην σπάνια αυτή δημόσια εμφάνισή του ο Γκολάνι είπε ότι αποφασίστηκε επίσης η μετονομασία της οργάνωσής του σε Τζαμπχάτ Φάταχ Αλ Σαμ ("Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας"). Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης, που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολυθούν επιθέσεις στους Σύρους, πρόσθεσε.
REUTERS / REUTERS TV

Τη διακοπή κάθε δεσμού με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα Άμπου Μοχάμαντ αλ Γκολάνι με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera. Στην σπάνια αυτή δημόσια εμφάνισή του ο Γκολάνι είπε ότι αποφασίστηκε επίσης η μετονομασία της οργάνωσής του σε Τζαμπχάτ Φάταχ Αλ Σαμ ("Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας"). Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης, που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολυθούν επιθέσεις στους Σύρους, πρόσθεσε.