Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Ηλιοβασίλεμα στο Νορντέρνεϊ. Ο ήλιος δύει στην παραλία του Νορντέρνεϊ στη Γερμανία.
EPA / HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH

Ο ήλιος δύει στην παραλία του Νορντέρνεϊ στη Γερμανία.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Ινδονησία. Οι νέοι υπουργοί της Ινδονησίας ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, κατά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Τζακάρτα. Σε δεύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και αύξησης της πολιτικής υποστήριξης προς την κυβέρνησή του.
REUTERS / ANTARA FOTO

Οι νέοι υπουργοί της Ινδονησίας ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, κατά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Τζακάρτα. Σε δεύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και αύξησης της πολιτικής υποστήριξης προς την κυβέρνησή του.

Ανάσα δροσιάς για μία τίγρη στο ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι. Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι, απεικονίζεται μία τίγρη Βεγγάλης την ώρα που απολαμβάνει ένα παγωμένο γλύκισμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.  
EPA / TAIPEI ZOO

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι, απεικονίζεται μία τίγρη Βεγγάλης την ώρα που απολαμβάνει ένα παγωμένο γλύκισμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.  

Αναβολή από την Υπηρεσία Ασύλου πήραν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Αναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, για τη διαδικασία των συνεντεύξεων των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους. Οι στρατιωτικοί, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την αναβολή, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα. Οι συνεντεύξεις ορίστηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, για τη διαδικασία των συνεντεύξεων των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους. Οι στρατιωτικοί, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την αναβολή, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα. Οι συνεντεύξεις ορίστηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου.

Φεστιβάλ κηπουρικής στη Σιγκαπούρη. Μία γυναίκα στέκεται κάτω από μία κληματαριά προκειμένου να φωτογραφίσει μία εγκατάσταση στο φεστιβάλ κηπουρικής της Σιγκαπούρης. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιουλίου.
EPA / WALLACE WOON

Μία γυναίκα στέκεται κάτω από μία κληματαριά προκειμένου να φωτογραφίσει μία εγκατάσταση στο φεστιβάλ κηπουρικής της Σιγκαπούρης. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιουλίου.

Εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στη Θεσσαλονίκη. Το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα. Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση τριών κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγες αγγίζουν τις 100 και οι συλλήψεις τις 70. Στα κτήρια δεν βρέθηκαν πρόσφυγες παρά μόνο δύο οικογένειες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα. Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση τριών κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγες αγγίζουν τις 100 και οι συλλήψεις τις 70. Στα κτήρια δεν βρέθηκαν πρόσφυγες παρά μόνο δύο οικογένειες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας.

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε διπλή επίθεση στην πόλη Καμισλί. Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες είναι ο απολογισμός διπλής επίθεσης που συγκλόνισε σήμερα την πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Maydeen του Λιβάνου, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί «αυτόνομη διοίκηση».
REUTERS / RODI SAID

Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες είναι ο απολογισμός διπλής επίθεσης που συγκλόνισε σήμερα την πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Maydeen του Λιβάνου, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί «αυτόνομη διοίκηση».

Στη Χίλαρι Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών. Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές εξασφάλισε χθες επίσημα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποτελεί την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
REUTERS / MARK KAUZLARICH

Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές εξασφάλισε χθες επίσημα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποτελεί την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Rancho San Carlos της Καλιφόρνια.
REUTERS / NOAH BERGER

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Rancho San Carlos της Καλιφόρνια.

Ροδόπη: Κηδεύτηκε τη Τετάρτη ο Χουσεΐν Ναϊτσίκ. Σε κλίμα βαριάς θλίψης κηδεύτηκε στον Άρατο Ροδόπης ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός έξω από εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας. Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.
INTIME NEWS / INTIMEnews

Σε κλίμα βαριάς θλίψης κηδεύτηκε στον Άρατο Ροδόπης ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός έξω από εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας. Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.