Multimedia

Δεύτε λάβετε... διακοπές

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 12:34

Ο φωτογράφος του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Φωτογραφιών (EPA) Jim Lo Scalzo πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στα σημεία σταθμούς του χριστιανικού τουρισμού στις ΗΠΑ.

Στο Κονέκτικατ, ένας ατσάλινος σταυρός του βιβλικού θεματικού πάρκου «Άγιοι Τόποι», που έκλεισε το 1984, έχει πια πέσει και καλυφθεί από γκράφιτι. Τη δεκαετία του ‘60 οι «Άγιοι Τόποι» προσείλκυαν πάνω από 40.000 επισκέπτες ετησίως.

Στο Κεντάκι, ένα τεράστιο ομοίωμα της κιβωτού του Νώε, έμπνευση του οπαδού του δημιουργισμού, Κεν Χαμ, ο οποίος άντλησε τα 100 εκατ. δολ. που χρειάζονταν για το έργο, εκμεταλλευόμενος κρατικά φορολογικά κίνητρα και από ομόλογα υψηλού κινδύνου.  Ο Χαμ πιστεύει ότι το σύμπαν είναι ηλικίας 6.000 ετών, ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι συνυπήρχαν στη Γη και ότι οι τυραννόσαυροι ήταν φυτοφάγα ζώα που ζούσαν στον Κήπο της Εδέμ. Το 2007 ίδρυσε με την ομάδα του το Μουσείο της Δημιουργίας στο ο Πίτερσμπουργκ του Κεντάκι, προκειμένου να διαδώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου, αντικρούοντας την εξελικτική θεωρία.

Στην Αϊόβα, ένα ομοίωμα του Ιησού «περπατά» στο νερό δίπλα στον Αγ. Πέτρο.

Στο Μέριλαντ, η αναπαράσταση του «Δρόμου του Σταυρού» και ο σκελετός ενός ακόμη ομοιώματος της κιβωτού του Νώε, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς απαιτούνται επιπλέον 50 εκατ. δολ. ​για την ολοκλήρωση του έργου (εκτός των 450.000 δολ. που συγκεντρώθηκαν ήδη από δωρεές πιστών).

Στη Φλόριντα, η παράσταση «Η Ιστορία του Ιησού» με τη συμμετοχή πάνω από 200 εθελοντών και 100 ζώων και το χριστιανικό θεματικό πάρκο «Εμπειρία Αγίων Τόπων», το οποίο περιλαμβάνει πολυάριθμα αντίγραφα βιβλικών τοποθεσιών.

Στην Πενσιλβάνια, το θέατρο «Εικόνας και Ήχου», το οποίο ειδικεύεται στις θρησκευτικές παραστάσεις.

Τέλος, στην Ουάσιγκτον, το Μουσείο της Βίβλου αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τον Νοέμβριο του 2017. Το αξίας 400 εκατ. δολ. έργο χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της εταιρείας Hobby Lobby, Ντέιβιντ Γκριν.