Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.

Το «τέλειο» ηλιοβασίλεμα του Μανχάταν. Φωτογραφία του φαινομένου «Μανχάτανχετζ», κατά το οποίο το φως του ήλιου που δύει διαχέεται παράλληλα με τη ρυμοτομία του Μανχάταν.
EPA / ALBA VIGARAY

Φωτογραφία του φαινομένου «Μανχάτανχετζ», κατά το οποίο το φως του ήλιου που δύει διαχέεται παράλληλα με τη ρυμοτομία του Μανχάταν.

Αγροτικές εργασίες στο Πακιστάν. Γυναίκες καλλιεργούν ρύζι σε φυτεία έξω από τη Λαχόρη.
REUTERS / CAREN FIROUZ

Γυναίκες καλλιεργούν ρύζι σε φυτεία έξω από τη Λαχόρη.

Άμστερνταμ: Ξεκινά η έκθεση «Στα όρια της Παράνοιας. Ο Βαν Γκογκ και η ασθένεια». Επισκέπτρια στο Μουσείο Βαν Γκογκ κοιτά τον πίνακα «Το Πορτρέτο του Δόκτορα Φέλιξ Ρέι» του Ολλανδού ζωγράφου. Στις 15 Ιουλίου είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Στα όρια της Παράνοιας. Ο Βαν Γκογκ και η ασθένεια» η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Επισκέπτρια στο Μουσείο Βαν Γκογκ κοιτά τον πίνακα «Το Πορτρέτο του Δόκτορα Φέλιξ Ρέι» του Ολλανδού ζωγράφου. Στις 15 Ιουλίου είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Στα όρια της Παράνοιας. Ο Βαν Γκογκ και η ασθένεια» η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Διαδήλωση εργαζομένων των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης. Διαμαρτυρία εργαζομένων των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, έξω από το υπουργείο Eργασίας, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζομένοι, που έφτασαν από την Καβάλα στην Αθήνα με λεωφορεία, κάνουν λόγο για «έγκλημα που συντελείται εις βάρος της εθνικής, της αγροτικής και τοπικής οικονομίας» κατηγορώντας την εργοδοσία και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.
SOOC / Nikos Libertas

Διαμαρτυρία εργαζομένων των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, έξω από το υπουργείο Eργασίας, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζομένοι, που έφτασαν από την Καβάλα στην Αθήνα με λεωφορεία, κάνουν λόγο για «έγκλημα που συντελείται εις βάρος της εθνικής, της αγροτικής και τοπικής οικονομίας» κατηγορώντας την εργοδοσία και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο γύρος του κόσμου σε... 13 ημέρες. Τον γύρο του κόσμο με αερόστατο ευελπιστεί να πραγματοποιήσει ένας 64χρονος Ρώσος, λάτρης της περιπέτειας. Ο Φέντορ Κονιούκοφ  ξεκίνησε το ταξίδι του τη Δευτέρα από τη δυτική Αυστραλία, φιλοδοξώντας να κάνει τον γύρο της Γης, όχι σε 80 ημέρες -όπως ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βέρν, Φιλέας Φογκ- αλλά σε λιγότερο από 13 ημέρες.
 
REUTERS / HANDOUT

Τον γύρο του κόσμο με αερόστατο ευελπιστεί να πραγματοποιήσει ένας 64χρονος Ρώσος, λάτρης της περιπέτειας. Ο Φέντορ Κονιούκοφ  ξεκίνησε το ταξίδι του τη Δευτέρα από τη δυτική Αυστραλία, φιλοδοξώντας να κάνει τον γύρο της Γης, όχι σε 80 ημέρες -όπως ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βέρν, Φιλέας Φογκ- αλλά σε λιγότερο από 13 ημέρες.

 

Σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Σε αεροφωτογραφία από το σημείο εμφανίζονται οι δύο αμαξοστοιχίες να έχουν συντριβεί στο μπροστινό τους μέρος από μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια φαίνονται εκατέρωθεν της μονής σιδηροδρομικής γραμμής.
EPA / ITALIAN FIRE BRIGADE / HANDOUT

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Σε αεροφωτογραφία από το σημείο εμφανίζονται οι δύο αμαξοστοιχίες να έχουν συντριβεί στο μπροστινό τους μέρος από μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια φαίνονται εκατέρωθεν της μονής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στα ερείπια της Μπούσρα αλ Χαρίρ. Φωτογραφία μακράς έκθεσης των ερειπίων ενός κτηρίου, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες Μπούσρα αλ Χαρίρ, στην επαρχία Ντεράα της Συρίας. ​
REUTERS / ALAA AL-FAQIR

Φωτογραφία μακράς έκθεσης των ερειπίων ενός κτηρίου, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες Μπούσρα αλ Χαρίρ, στην επαρχία Ντεράα της Συρίας. ​

Αναζωπύρωση των συγκρούσεων στο Ν. Σουδάν . Φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Παρασκευή και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, απεικονίζει πολίτες που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα. Οι μάχες ξέσπασαν την Πέμπτη, όταν ο στρατός που είναι πιστός στον πρόεδρο Σάλβα Κιρ σταμάτησε οχήματα των οπαδών του αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ και απαίτησε να τα ελέγξει. Οι συγκρούσεις αποτελούν συνέχεια της εμφύλιας διαμάχης, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013 στη νεότερη χώρα του πλανήτη, που ανεξαρτητοποιήθηκε από το Σουδάν το 2011.
EPA / ERIC KANALSTEIN / UNMISS / HANDOUT

Φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Παρασκευή και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, απεικονίζει πολίτες που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα. Οι μάχες ξέσπασαν την Πέμπτη, όταν ο στρατός που είναι πιστός στον πρόεδρο Σάλβα Κιρ σταμάτησε οχήματα των οπαδών του αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ και απαίτησε να τα ελέγξει. Οι συγκρούσεις αποτελούν συνέχεια της εμφύλιας διαμάχης, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013 στη νεότερη χώρα του πλανήτη, που ανεξαρτητοποιήθηκε από το Σουδάν το 2011.

Μια ανάσα από τον κρατήρα. Κόσμος στέκεται στον κρατήρα του όρους Μπρόμο, στην Ινδονησία, προκειμένου να παρακολουθήσει την ηφαιστειακή έκρηξη.
REUTERS / ANTARA FOTO

Κόσμος στέκεται στον κρατήρα του όρους Μπρόμο, στην Ινδονησία, προκειμένου να παρακολουθήσει την ηφαιστειακή έκρηξη.

Όταν η επαυξημένη πραγματικότητα συνάντησε τα... Pokemon. Η σαρωτική επιτυχία που σημειώνει το Pokemon Go, ένα παιχνίδι που συνδυάζει μια «μανία» μιας άλλης εποχής (τα Pokemon) με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας της Nintendo κατά 7,5 δισ. δολάρια. Το παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει το 20ετές franchise με την επαυξημένη πραγματικότητα, βάζει τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο αναζητώντας, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά Pokemon, που εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών τους.
REUTERS / MARK KAUZLARICH

Η σαρωτική επιτυχία που σημειώνει το Pokemon Go, ένα παιχνίδι που συνδυάζει μια «μανία» μιας άλλης εποχής (τα Pokemon) με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας της Nintendo κατά 7,5 δισ. δολάρια. Το παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει το 20ετές franchise με την επαυξημένη πραγματικότητα, βάζει τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο αναζητώντας, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά Pokemon, που εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών τους.

Η ιστορία μιας φωτογραφίας - συμβόλου. Ο φωτογράφος Τζόναθαν Μπάκμαν βρέθηκε στο Μπατόν Ρουζ το Σάββατο, προκειμένου να καλύψει την πρώτη πορεία διαμαρτυρίας στην καριέρα του και κατάφερε να βγάλει τη φωτογραφία - σύμβολο των διαδηλώσεων του κινήματος «Black Lives Matter». Μια γυναίκα στέκεται ψύχραιμη στη μέση του δρόμου, με το μακρύ της φόρεμα να ανεμίζει, ενώ απέναντί της αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση ετοιμάζονται να τη συλλάβουν. «Το πρόσωπό της δεν είχε καμία έκφραση. Απλώς στεκόταν στο σημείο», λέει ο 31χρονος Μπάκμαν, στον οποίο ανατέθηκε από το Reuters η κάλυψη των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα, ύστερα από τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ από πυρά αστυνομικών. Ο θάνατος του Στέρλινγκ και η δολοφονία του Φιλάντο Καστίλε στη Μινεσότα, λίγες ημέρες αργότερα, επίσης από αστυνομικά πυρά, πυροδότησαν ένα κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας προς τις μειονότητες (κίνημα «Black Lives Matter»). «Ήξερα ότι το κάδρο μου ήταν καλό και ότι θα έλεγε μια ιστορία», σημειώνει ο Μπάκμαν σχολιάζοντας τη στιγμή που απαθανάτιζε την Ιέσια Έβανς, νοσοκόμα από την Πενσιλβάνια, λίγο πριν συλληφθεί. Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, μια 35χρονη γυναίκα με αυτό το όνομα είχε όντως συλληφθεί για παρεμπόδιση κυκλοφορίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. «Όταν επέστρεψα στο αυτοκίνητό μου και κοίταξα τη φωτογραφία, αντιλήφθηκα ότι η εικόνα θα αποκάλυπτε πολλά για τα όσα συνέβαιναν τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα στο Μπατόν Ρουζ», καταλήγει ο Μπάκμαν.
REUTERS / JONATHAN BACHMAN

Ο φωτογράφος Τζόναθαν Μπάκμαν βρέθηκε στο Μπατόν Ρουζ το Σάββατο, προκειμένου να καλύψει την πρώτη πορεία διαμαρτυρίας στην καριέρα του και κατάφερε να βγάλει τη φωτογραφία - σύμβολο των διαδηλώσεων του κινήματος «Black Lives Matter». Μια γυναίκα στέκεται ψύχραιμη στη μέση του δρόμου, με το μακρύ της φόρεμα να ανεμίζει, ενώ απέναντί της αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση ετοιμάζονται να τη συλλάβουν. «Το πρόσωπό της δεν είχε καμία έκφραση. Απλώς στεκόταν στο σημείο», λέει ο 31χρονος Μπάκμαν, στον οποίο ανατέθηκε από το Reuters η κάλυψη των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα, ύστερα από τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ από πυρά αστυνομικών. Ο θάνατος του Στέρλινγκ και η δολοφονία του Φιλάντο Καστίλε στη Μινεσότα, λίγες ημέρες αργότερα, επίσης από αστυνομικά πυρά, πυροδότησαν ένα κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας προς τις μειονότητες (κίνημα «Black Lives Matter»). «Ήξερα ότι το κάδρο μου ήταν καλό και ότι θα έλεγε μια ιστορία», σημειώνει ο Μπάκμαν σχολιάζοντας τη στιγμή που απαθανάτιζε την Ιέσια Έβανς, νοσοκόμα από την Πενσιλβάνια, λίγο πριν συλληφθεί. Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, μια 35χρονη γυναίκα με αυτό το όνομα είχε όντως συλληφθεί για παρεμπόδιση κυκλοφορίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. «Όταν επέστρεψα στο αυτοκίνητό μου και κοίταξα τη φωτογραφία, αντιλήφθηκα ότι η εικόνα θα αποκάλυπτε πολλά για τα όσα συνέβαιναν τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα στο Μπατόν Ρουζ», καταλήγει ο Μπάκμαν.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Ένα κοριτσάκι ταΐζει τα περιστέρια στο Μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένα κοριτσάκι ταΐζει τα περιστέρια στο Μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτοκρατορικοί ταμαρίνοι στην Ουγγαρία. Δίδυμοι αυτοκρατορικοί ταμαρίνοι έχουν γαντζωθεί πάνω στη μητέρα τους, στον ζωολογικό κήπο «Sosto» της Ουγγαρίας.
EPA / ATTILA BALAZS

Δίδυμοι αυτοκρατορικοί ταμαρίνοι έχουν γαντζωθεί πάνω στη μητέρα τους, στον ζωολογικό κήπο «Sosto» της Ουγγαρίας.