Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 22:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016.

Απογευματινές βουτιές . Οικογένεια διασκεδάζει σε παραλία της νοτιανατιλικής Αττίκης.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικογένεια διασκεδάζει σε παραλία της νοτιανατιλικής Αττίκης.

Επίσκεψη Ομπάμα σε ναυτική βάση στην Ισπανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αντιδρά καθώς χαιρετά οικογένειες μελών του στρατού των ΗΠΑ, μετά την ομιλία του στη ναυτική βάση Ρότα, κοντά στην Καντίθ, στην Ισπανία.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αντιδρά καθώς χαιρετά οικογένειες μελών του στρατού των ΗΠΑ, μετά την ομιλία του στη ναυτική βάση Ρότα, κοντά στην Καντίθ, στην Ισπανία.

Ο Άντι Μάρεϊ κέρδισε το Wimbledon . Ο Άντι Μάρεϊ συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τον Μίλος Ράονιτς, που έπαιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης αλλά ήταν ανταγωνιστικός, όμως κατόρθωσε να νικήσει στις λεπτομέρειες τον 25χρονο Καναδό με 3-0 (6-4, 7-6, 7-6) και να πανηγυρίσει μπροστά στους συμπατριώτες του. Για τον Μάρεϊ ήταν ο δεύτερος τίτλος στο αγγλικό τουρνουά, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη του το 2013 και συνολικά τρίτος σε επίπεδο τουρνουά Majorsμ καθώς είχε προηγηθεί το US Open το 2012.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ο Άντι Μάρεϊ συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τον Μίλος Ράονιτς, που έπαιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης αλλά ήταν ανταγωνιστικός, όμως κατόρθωσε να νικήσει στις λεπτομέρειες τον 25χρονο Καναδό με 3-0 (6-4, 7-6, 7-6) και να πανηγυρίσει μπροστά στους συμπατριώτες του. Για τον Μάρεϊ ήταν ο δεύτερος τίτλος στο αγγλικό τουρνουά, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη του το 2013 και συνολικά τρίτος σε επίπεδο τουρνουά Majorsμ καθώς είχε προηγηθεί το US Open το 2012.

Βουτιές στο λιμάνι του Πειραιά. Προσφυγες και μετανάστες κολυμπάνε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αθήνα.
SOOC / Nikos Libertas

Προσφυγες και μετανάστες κολυμπάνε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αθήνα.

Φεστιβάλ Γιόγκα και Μουσικής στην Ουγγαρία. Ένα ζευγάρι με το μωρό τους παρευρίσκονται στο 2ο φεστιβάλ Γιόγκα και Μουσικής Σαμσάρα, στο Σιοφόκ, 102 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μουσική και events σε τρείς σκηνές, να παρακολουθήσουν εργαστήρια, διαλέξεις και συζητήσεις με εκπαιδευτές γιόγκα, θεραπευτές, ψυχολόγους και γιατρούς. Το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.
EPA / BALAZS MOHAI

Ένα ζευγάρι με το μωρό τους παρευρίσκονται στο 2ο φεστιβάλ Γιόγκα και Μουσικής Σαμσάρα, στο Σιοφόκ, 102 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μουσική και events σε τρείς σκηνές, να παρακολουθήσουν εργαστήρια, διαλέξεις και συζητήσεις με εκπαιδευτές γιόγκα, θεραπευτές, ψυχολόγους και γιατρούς. Το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.

Στη Μαδρίτη ο Ομπάμα υπό τη σκιά του Ντάλας. Η πρόσφατη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας ρίχνει τη σκιά της στο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ισπανία. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, δέχθηκε αλεπάλληλες ερωτήσεις για το αιματηρό περιστατικό και εν γένει την αναταραχή, που έχει ξεσπάσει, μετά το θάνατο δύο Αφροαμερικανικών στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα από αστυνομικά πυρά. Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, λόγω της ανησυχίας για ρατσιστική βία εκ μέρους στελεχών της, βλάπτει το κίνημα Black Lives Matter.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Η πρόσφατη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας ρίχνει τη σκιά της στο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ισπανία. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, δέχθηκε αλεπάλληλες ερωτήσεις για το αιματηρό περιστατικό και εν γένει την αναταραχή, που έχει ξεσπάσει, μετά το θάνατο δύο Αφροαμερικανικών στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα από αστυνομικά πυρά. Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, λόγω της ανησυχίας για ρατσιστική βία εκ μέρους στελεχών της, βλάπτει το κίνημα Black Lives Matter.

Καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Νεπαρτάκ στην Κίνα . Κόσμος έχει συγκεντρωθεί γύρω από το κατεστραμμένο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων οδόστρωμα στο Φουτζου, στην επαρχία Φουτσιάν, καθώς ο τυφώνας Νεπαρτάκ πλήττει την Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί γύρω από το κατεστραμμένο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων οδόστρωμα στο Φουτζου, στην επαρχία Φουτσιάν, καθώς ο τυφώνας Νεπαρτάκ πλήττει την Κίνα.

Formula 1: «Βασιλιάς» του Βρετανικού Grand Prix ο Χάμιλτον. Την τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε Grand Prix, που ταυτόχρονα ήταν τρίτη συνεχής (συνολικά τέταρτη) στο Σίλβερστοουν και 47η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον μπροστά στο κοινό του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε έναν ωραίο «περίπατο», αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ τρίτος ήταν ο εκπληκτικός 18χρονος Ολλανδός πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν.
REUTERS / Matthew Childs

Την τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε Grand Prix, που ταυτόχρονα ήταν τρίτη συνεχής (συνολικά τέταρτη) στο Σίλβερστοουν και 47η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον μπροστά στο κοινό του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε έναν ωραίο «περίπατο», αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ τρίτος ήταν ο εκπληκτικός 18χρονος Ολλανδός πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν.

Ομίχλη στη Σιβηρία. Ομίχλη στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στη Σιβηρία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ομίχλη στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στη Σιβηρία.

Καθημερινή ζωή στην Ιταλία. Στιγμιότυπο από δρόμο του Μπέργκαμο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην Ιταλία.
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από δρόμο του Μπέργκαμο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην Ιταλία.

Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στη Λουιζιάνα. Διαδηλωτής, διαμαρτυρόμενος για το θάνατο του Άλτον Στέρλινγκ, ενός πλανόδιου πωλητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού, έχει συληφθεί από τις αρχές κοντά στο αρχηγείο του αστυνομικού τμήματος του Μπατόν Ρουζ, στη Λουιζιάνα.
REUTERS / JONATHAN BACHMAN

Διαδηλωτής, διαμαρτυρόμενος για το θάνατο του Άλτον Στέρλινγκ, ενός πλανόδιου πωλητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού, έχει συληφθεί από τις αρχές κοντά στο αρχηγείο του αστυνομικού τμήματος του Μπατόν Ρουζ, στη Λουιζιάνα.

Χαλαρώνοντας στην παραλία της Σάμου με.. ιδιαίτερη παρέα. Όπως η Μύκονος έχει σύμβολό της τον Πελεκάνο τον Πέτρο, έτσι και η Σάμος έχει την δική της αγαπημένη-σύμβολο πια-την Αργυρώ. Πρόκειται για μια νεαρή φώκια Monachus Monachus,που μεγάλωσε σε παραλία της Σάμου και εξοικειώθηκε τόσο πολύ με τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες του νησιού,που κάνει μπάνιο και ξαπλώνει δίπλα τους. Η Αργυρώ παίζει στα ρηχά, κολυμπά όπου της κάνει κέφι και ξαπλώνει σε ξαπλώστρες και αυλές ανενόχλητη. Παρακολουθείται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που εντυπωσιάστηκαν από την συμπεριφορά της.
Eurokinissi / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Όπως η Μύκονος έχει σύμβολό της τον Πελεκάνο τον Πέτρο, έτσι και η Σάμος έχει την δική της αγαπημένη-σύμβολο πια-την Αργυρώ. Πρόκειται για μια νεαρή φώκια Monachus Monachus,που μεγάλωσε σε παραλία της Σάμου και εξοικειώθηκε τόσο πολύ με τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες του νησιού,που κάνει μπάνιο και ξαπλώνει δίπλα τους. Η Αργυρώ παίζει στα ρηχά, κολυμπά όπου της κάνει κέφι και ξαπλώνει σε ξαπλώστρες και αυλές ανενόχλητη. Παρακολουθείται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που εντυπωσιάστηκαν από την συμπεριφορά της.

Επεισόδια στα Εξάρχεια. Επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά στη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, με ομάδες αγνώστων να επιτίθενται σε διμοιρίες των ΜΑΤ, να καίνε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι αρχικά επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης. Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες που έκαναν χρήση χημικών.
 
SOOC / Giorgos Nikolaidis

Επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά στη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, με ομάδες αγνώστων να επιτίθενται σε διμοιρίες των ΜΑΤ, να καίνε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι αρχικά επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης. Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες που έκαναν χρήση χημικών.