Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 20:23

Φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και φονικές πλημμύρες στην Κίνα. Ένας άντρας σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς διασχίζει το πλημμυρισμένο αγρόκτημα, λίγο πριν αναχωρήσει για ασφαλέστερη περιοχή, στο Λιουάν, στην επαρχία Ανχουέι, στην Κίνα. Τα γουρούνια της φάρμας δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, λόγω μέτρων πρόληψης επιδημίας. Από ισχυρές βροχοπτώσεις και φονικές πλημμύρες πλήττεται η Κίνα, όπου τουλάχιστον 180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό, ενώ προειδοποιεί πως ακολουθεί δεκαήμερο με ισχυρές βροχοπτώσεις.  Οι αρχές εκτιμούν πως ενάμιση εκατομμύριο πολίτες έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Τουλάχιστον εννέα χιλιάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ η οικονομική καταστροφή αγγίζει τα 50 δισ. γουάν.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς διασχίζει το πλημμυρισμένο αγρόκτημα, λίγο πριν αναχωρήσει για ασφαλέστερη περιοχή, στο Λιουάν, στην επαρχία Ανχουέι, στην Κίνα. Τα γουρούνια της φάρμας δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, λόγω μέτρων πρόληψης επιδημίας. Από ισχυρές βροχοπτώσεις και φονικές πλημμύρες πλήττεται η Κίνα, όπου τουλάχιστον 180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό, ενώ προειδοποιεί πως ακολουθεί δεκαήμερο με ισχυρές βροχοπτώσεις.  Οι αρχές εκτιμούν πως ενάμιση εκατομμύριο πολίτες έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Τουλάχιστον εννέα χιλιάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ η οικονομική καταστροφή αγγίζει τα 50 δισ. γουάν.

Ένα ποδήλατο για τον Πρωθυπουργό. Ένα ποδήλατο χάρισε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η σχέση Ελλάδας - Κίνας είναι όπως το ποδήλατο: η μια ρόδα η οικονομία και η άλλη ο πολιτισμός και η παιδεία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Ένα ποδήλατο χάρισε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η σχέση Ελλάδας - Κίνας είναι όπως το ποδήλατο: η μια ρόδα η οικονομία και η άλλη ο πολιτισμός και η παιδεία.

Το Juno μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Δία. Φωτογραφία που δείχνει την τελευταία εικόνα που τραβήχτηκε από το JunoCam στο ρομποτικό σκάφος της NASA, λίγο πριν την εισαγωγή σε τροχιά γύρω από τον Δία. Το Juno (Ήρα), μετά από ένα πενταετές ταξίδι, ενεργοποίησε τις μηχανές του για να επιβραδύνει όσο χρειαζόταν και στις 06:53 ώρα Ελλάδος αφέθηκε στη βαρυτική «αγκαλιά» του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος,  εισερχόμενο έτσι σε τροχιά γύρω του.  Από τη στιγμή που θα λάβει την τελική τροχιακή του θέση για την έναρξη της 20μηνης ερευνητικής αποστολής του θα εκτελεί αυγοειδείς περιστροφές. Η καθεμία από τις περιστροφές αυτές, θα έχει διάρκεια 14 ημερών, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο Δίας διαθέτει σκληρό πυρήνα κάτω από τη νεφελώδη ατμόσφαιρά του.
REUTERS / NASA

Φωτογραφία που δείχνει την τελευταία εικόνα που τραβήχτηκε από το JunoCam στο ρομποτικό σκάφος της NASA, λίγο πριν την εισαγωγή σε τροχιά γύρω από τον Δία. Το Juno (Ήρα), μετά από ένα πενταετές ταξίδι, ενεργοποίησε τις μηχανές του για να επιβραδύνει όσο χρειαζόταν και στις 06:53 ώρα Ελλάδος αφέθηκε στη βαρυτική «αγκαλιά» του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος,  εισερχόμενο έτσι σε τροχιά γύρω του.  Από τη στιγμή που θα λάβει την τελική τροχιακή του θέση για την έναρξη της 20μηνης ερευνητικής αποστολής του θα εκτελεί αυγοειδείς περιστροφές. Η καθεμία από τις περιστροφές αυτές, θα έχει διάρκεια 14 ημερών, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο Δίας διαθέτει σκληρό πυρήνα κάτω από τη νεφελώδη ατμόσφαιρά του.

Καθημερινή ζωή στην Αϊτή. Παιδιά κάνουν μπάνιο στην ακτή του Cite Soleil στο Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή.
REUTERS / ANDRES MARTINEZ CASARES

Παιδιά κάνουν μπάνιο στην ακτή του Cite Soleil στο Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή.

Ξεπέρασαν τους 210 οι νεκροί από την επίθεση στη Βαγδάτη. Ένας άντρας άγκαλιάζει τα παιδιά του και κλαίει, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Καράντα την Κυριακή, στη Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τηρείται τριήμερο εθνικό πένθος. Η επίθεση ήταν η πλέον αιματηρή που έπληξε την Ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και ένα χρόνο και μία από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα.
REUTERS / ALAA AL-MARJANI

Ένας άντρας άγκαλιάζει τα παιδιά του και κλαίει, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Καράντα την Κυριακή, στη Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τηρείται τριήμερο εθνικό πένθος. Η επίθεση ήταν η πλέον αιματηρή που έπληξε την Ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και ένα χρόνο και μία από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

Πανηγυρική υποδοχή της Εθνικής Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ. To αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της Εθνικής Ισλανδίας έφτασε στο αεροδρόμιο του Κέφλαβικ. Πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν υδάτινη αψίδα θριάμβου για την ομάδα που έκλεψε την παράσταση στο EURO 2016.  Παίκτες και τεχνικό επιτελείο γνώρισαν την αποθέωση στους δρόμους της πρωτεύουσας.  Η πορεία μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης γέμισε χαρά και υπερηφάνεια τους περίπου 330.000 Ισλανδούς, ενώ κέρδισαν το χειροκρότημα, την υποστήριξη και τη συμπάθεια εκατομμυρίων φιλάθλων κάθε εθνικότητας.
REUTERS / STRINGER

To αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της Εθνικής Ισλανδίας έφτασε στο αεροδρόμιο του Κέφλαβικ. Πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν υδάτινη αψίδα θριάμβου για την ομάδα που έκλεψε την παράσταση στο EURO 2016.  Παίκτες και τεχνικό επιτελείο γνώρισαν την αποθέωση στους δρόμους της πρωτεύουσας.  Η πορεία μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης γέμισε χαρά και υπερηφάνεια τους περίπου 330.000 Ισλανδούς, ενώ κέρδισαν το χειροκρότημα, την υποστήριξη και τη συμπάθεια εκατομμυρίων φιλάθλων κάθε εθνικότητας.

Σόου φωτισμού στην Κίνα. Τουρίστες διασχίζουν μία εγκατάσταση με λαμπάκια στο Ζανγκτζιάκου, στην επαρχία Χεμπέι, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Τουρίστες διασχίζουν μία εγκατάσταση με λαμπάκια στο Ζανγκτζιάκου, στην επαρχία Χεμπέι, στην Κίνα.

Κανό σε λίμνη του Καναδά. Ένας άντρας μεταφέρει ένα κανό στην όχθη μίας λίμνης στο πάρκο Αλγκόνκιν, στον Καναδά.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ένας άντρας μεταφέρει ένα κανό στην όχθη μίας λίμνης στο πάρκο Αλγκόνκιν, στον Καναδά.

Βουτιές στο ποτάμι. Ένα αγόρι κάνει μπάνιο στις όχθες ενός ποταμού στη Γιαμού, στην Ινδία.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Ένα αγόρι κάνει μπάνιο στις όχθες ενός ποταμού στη Γιαμού, στην Ινδία.

Στρατιωτικές ασκήσεις στο Ισραήλ. Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές πηδούν από αεροπλάνο της πολεμικής Ισραηλινής Αεροπορίας C-130J Super Hercules, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην αεροπορική βάση Palmachim, κοντά στο Τελ Αβίβ.
REUTERS / AMIR COHEN

Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές πηδούν από αεροπλάνο της πολεμικής Ισραηλινής Αεροπορίας C-130J Super Hercules, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην αεροπορική βάση Palmachim, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Καθημερινή ζωή στη Σρι Λάνκα. Δύο γυναίκες αγναντεύουν τη θάλασσα, σε μία γέφυρα στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Δύο γυναίκες αγναντεύουν τη θάλασσα, σε μία γέφυρα στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης της «Πλεύσης Ελευθερίας» στον Άρειο Πάγο. Κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» στον Άρειο Πάγο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» στον Άρειο Πάγο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σαουδική Αραβία: Βομβιστική επίθεση στο «Τέμενος του Προφήτη» στη Μεδίνα. Τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, όταν ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στο «Τέμενος του Προφήτη» στη Μεδίνα. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ιερό τόπο για το Ισλάμ μετά το «Μεγάλο Τέμενος» στη Μέκκα.
REUTERS / STRINGER

Τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, όταν ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στο «Τέμενος του Προφήτη» στη Μεδίνα. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ιερό τόπο για το Ισλάμ μετά το «Μεγάλο Τέμενος» στη Μέκκα.

ΗΠΑ: Εορτασμοί για την 4η Ιουλίου. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Εθνικό πάρκο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 4η Ιουλίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Εθνικό πάρκο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 4η Ιουλίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία υψηλής ραπτικής των Αυστραλών σχεδιαστών Ταμάρα Ραλφ και Μάικλ Ρούσο, από τη συλλογή  Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016/2017, για τον Βρετανικό οίκο μόδας Ralph & Russo στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία υψηλής ραπτικής των Αυστραλών σχεδιαστών Ταμάρα Ραλφ και Μάικλ Ρούσο, από τη συλλογή  Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016/2017, για τον Βρετανικό οίκο μόδας Ralph & Russo στο Παρίσι.

Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, με αφορμή τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με τους πρωθυπουργούς Σερβίας, Βοσνίας, Αλβανίας, Μαυροβουνίου και FYROM που ανησυχούν για την ενταξιακή πορεία των χωρών τους, μετά το Brexit. Σε δηλώσεις του, ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να καθησυχάσει τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, με αφορμή τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με τους πρωθυπουργούς Σερβίας, Βοσνίας, Αλβανίας, Μαυροβουνίου και FYROM που ανησυχούν για την ενταξιακή πορεία των χωρών τους, μετά το Brexit. Σε δηλώσεις του, ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να καθησυχάσει τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών.