Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 19:27

Φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο . Ιστιοπλοϊκό πλέει στα ανοιχτά, κοντά σε παραλία της Αττικής.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ιστιοπλοϊκό πλέει στα ανοιχτά, κοντά σε παραλία της Αττικής.

Μια μέρα στο Μουσείο. Νεαρός επισκέπτης του Μουσείου Ακρόπολης διακρίνεται να περνά δίπλα από την προτομή ενός οπλίτη.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Νεαρός επισκέπτης του Μουσείου Ακρόπολης διακρίνεται να περνά δίπλα από την προτομή ενός οπλίτη.

Θεαματικός νυχτερινός ουρανός. Ο Γαλαξίας (milkyway) διακρίνεται από την παραλία της περιοχής Ασπροβάλτας.
EUROKINISSI/MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Γαλαξίας (milkyway) διακρίνεται από την παραλία της περιοχής Ασπροβάλτας.

Έκθεση με την γκαρνταρόμπα της βασίλισσας Ελισάβετ. Συλλογή ενδυμάτων που επέλεξε για τις εξόδους της η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ παρουσιάζεται στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο σειράς εκθέσεων με αφορμή τα 90α γενέθλιά της.
Στην έκθεση με τίτλο «Μια βασίλισσα υπό τις επιταγές της μόδας: στυλ 90 ετών από την γκαρνταρόμπα της βασίλισσας» παρουσιάζονται σύνολα που επέλεξε να φορέσει σε εκδηλώσεις όπως βασιλικοί γάμοι, καθώς επίσης και σε επίσημες επισκέψεις σε άλλα κράτη.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Συλλογή ενδυμάτων που επέλεξε για τις εξόδους της η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ παρουσιάζεται στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο σειράς εκθέσεων με αφορμή τα 90α γενέθλιά της.

Στην έκθεση με τίτλο «Μια βασίλισσα υπό τις επιταγές της μόδας: στυλ 90 ετών από την γκαρνταρόμπα της βασίλισσας» παρουσιάζονται σύνολα που επέλεξε να φορέσει σε εκδηλώσεις όπως βασιλικοί γάμοι, καθώς επίσης και σε επίσημες επισκέψεις σε άλλα κράτη.

Θρησκευτική τελετή στη Νικαράγουα. Ένα κορίτσι ντυμένο σαν άγγελος, λαμβάνει μέρος σε θρησκευτική τελετή, στο Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στη Μανάγκουα, στη Νικαράγουα.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Ένα κορίτσι ντυμένο σαν άγγελος, λαμβάνει μέρος σε θρησκευτική τελετή, στο Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στη Μανάγκουα, στη Νικαράγουα.

Έκρηξη αγνώστου αντικειμένου στο Σέντραλ Παρκ. Ένας νεαρός άνδρας τραυματίσθηκε σοβαρά στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη έπειτα από την  αντικειμένου το οποίο πάτησε. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι ο νεαρός ακρωτηριάσθηκε «μερικώς» και ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση». Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο του Σέντραλ Παρκ που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τη συναγωγή όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επικήδεια τελετή του Ελί Βίζελ.
REUTERS / ANDREW KELLY

Ένας νεαρός άνδρας τραυματίσθηκε σοβαρά στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη έπειτα από την  αντικειμένου το οποίο πάτησε. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι ο νεαρός ακρωτηριάσθηκε «μερικώς» και ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση». Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο του Σέντραλ Παρκ που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τη συναγωγή όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επικήδεια τελετή του Ελί Βίζελ.

Ο Manu Chao στο υπουργείο Εργασίας. Ο Γάλλος μουσικός Manu Chao δίνει μια ακουστική συναυλία και συζητά με τους εργάτες των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου, έξω απο το υπουργείο εργασίας, στην Αθήνα, στις 3 Ιουλίου.
SOOC / Giorgos Zachos

Ο Γάλλος μουσικός Manu Chao δίνει μια ακουστική συναυλία και συζητά με τους εργάτες των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου, έξω απο το υπουργείο εργασίας, στην Αθήνα, στις 3 Ιουλίου.

Φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας στη βόρεια Ισπανία. Κόσμος παρελαύνει, ντυμένος με στολές των Storm troopers και του Darth Vader από τις ταινίες Star Wars, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας Metropoli στο Χιχόν στη βόρεια Ισπανία.
REUTERS / ELOY ALONSO

Κόσμος παρελαύνει, ντυμένος με στολές των Storm troopers και του Darth Vader από τις ταινίες Star Wars, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας Metropoli στο Χιχόν στη βόρεια Ισπανία.

Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα των επιθέσεων στη Βαγδάτη. Ένας άντρας ανάβει ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων, στο σημείο της φονικής επίθεσης στην εμπορική συνοικία Καράντα, στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, που σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Καράντα της ιρακινής πρωτεύουσας, τηρείται από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
REUTERS / KHALID AL-MOUSILY

Ένας άντρας ανάβει ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων, στο σημείο της φονικής επίθεσης στην εμπορική συνοικία Καράντα, στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, που σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Καράντα της ιρακινής πρωτεύουσας, τηρείται από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Υποδοχή Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Τιέν Αν Μεν. Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε το επίσημο σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα. Παρουσία του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ, πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας και ο Λι Κετσιάνγκ επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε το επίσημο σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα. Παρουσία του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ, πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας και ο Λι Κετσιάνγκ επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

Παραιτείται από ηγέτης του UKIP ο Φάρατζ. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον «θρίαμβό» του, δηλαδή την πραγματοποίηση του προγραμματικού στόχου του κόμματος για αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι ποτέ δεν αποσκοπούσε στο να γίνει πολιτικός καριέρας και ότι, μετά την εκπλήρωση του βασικού στόχου ο οποίος τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά, δηλαδή του Brexit από την Ε.Ε., είναι λογικό να αποχωρήσει.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον «θρίαμβό» του, δηλαδή την πραγματοποίηση του προγραμματικού στόχου του κόμματος για αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι ποτέ δεν αποσκοπούσε στο να γίνει πολιτικός καριέρας και ότι, μετά την εκπλήρωση του βασικού στόχου ο οποίος τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά, δηλαδή του Brexit από την Ε.Ε., είναι λογικό να αποχωρήσει.

Προετοιμασία για το Ιντ αλ-Φιτρ στο Αφγανιστάν. Ένας άντρας φτιάχνει γλυκά, σε ένα μικρό παραδοσιακό εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ιντ αλ-Φιτρ στην Καμπούλ. Το Ιντ αλ-Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Ένας άντρας φτιάχνει γλυκά, σε ένα μικρό παραδοσιακό εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ιντ αλ-Φιτρ στην Καμπούλ. Το Ιντ αλ-Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Έντονες βροχοπτώσεις στην Ινδία. Ένα αγόρι στέκεται στα νερά ενός υπερχειλισμένου φράγματος, στη λίμνη Powai, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στη Μουμπάι, στην Ινδία.
REUTERS / SHAILESH ANDRADE

Ένα αγόρι στέκεται στα νερά ενός υπερχειλισμένου φράγματος, στη λίμνη Powai, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στη Μουμπάι, στην Ινδία.

Πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Ένας άντρας παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα από το Atlantic Beach, στη Νέα Υόρκη, κατά διάρκεια εορτασμών για την 4η Ιουλίου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Ένας άντρας παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα από το Atlantic Beach, στη Νέα Υόρκη, κατά διάρκεια εορτασμών για την 4η Ιουλίου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.