Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 20:38

Φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2016.

Σερφάροντας στη Νότια Αφρική. O Αυστραλός σέρφερ Κόνερ Ο
EPA / KELLY CESTARI - WSL

O Αυστραλός σέρφερ Κόνερ Ο' Λίρι συμμετέχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό surf στη Νότια Αφρική.

Gay Pride στη Λίμα. H 15η παρέλαση Gay Pride πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού με βασικό αίτημα τον σεβασμό στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.
EPA / ERNESTO ARIAS

H 15η παρέλαση Gay Pride πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού με βασικό αίτημα τον σεβασμό στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Διακοπές στη Μάλαγα. Γεμάτη κόσμο παραλία στη Μάλαγα, νότια της Ισπανίας. Η σημερινή μέρα ήταν αρκετά ζεστή (και) στην Ισπανία γι
REUTERS / JON NAZCA

Γεμάτη κόσμο παραλία στη Μάλαγα, νότια της Ισπανίας. Η σημερινή μέρα ήταν αρκετά ζεστή (και) στην Ισπανία γι' αυτό και μεγάλο μέρος των κατοίκων και των τουριστών πέρασαν τη μέρα τους στη θάλασσσα.

Διαγωνισμός «Κουρέματος του Γρασιδιού» στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στη πόλη Kupres της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κουρέψει το περισσότερο γρασίδι με παραδοσιακά εργαλεία.
REUTERS / DADO RUVIC

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στη πόλη Kupres της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κουρέψει το περισσότερο γρασίδι με παραδοσιακά εργαλεία.

Κηδεύτηκε ο Ελί Βίζελ. Σε συναγωγή του Απερ Ιστ Σάιντ στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ελί Βίζελ. Σύμφωνα με πηγές της συναγωγής, η ταφή θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής. 
REUTERS / ANDREW KELLY

Σε συναγωγή του Απερ Ιστ Σάιντ στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ελί Βίζελ. Σύμφωνα με πηγές της συναγωγής, η ταφή θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής. 

103ος Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας. Στιγμιότυπο από το 2ο στάδιο του 103ου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας που ξεκίνησε το Σάββατο. Οι συμμετέχοντες βρίσκονται σήμερα Κυριακή μετά το 183ο χιλιόμετρο ανάμεσα στη πόλη Σαιντ-Λο και στη πόλη Σερμπούργκ. Ο αγώνας θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου.
REUTERS / JUAN MEDINA

Στιγμιότυπο από το 2ο στάδιο του 103ου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας που ξεκίνησε το Σάββατο. Οι συμμετέχοντες βρίσκονται σήμερα Κυριακή μετά το 183ο χιλιόμετρο ανάμεσα στη πόλη Σαιντ-Λο και στη πόλη Σερμπούργκ. Ο αγώνας θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου.

40 χρόνια ορειβασίας. Αναρριχητές εκπαιδεύονται σε τεχνικές για το σκαρφάλωμα και την ασφαλή αναρρίχηση στην σχολή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο οποίος φέτος συμπληρώνει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναρριχητές εκπαιδεύονται σε τεχνικές για το σκαρφάλωμα και την ασφαλή αναρρίχηση στην σχολή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο οποίος φέτος συμπληρώνει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ντάκα: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της επίθεσης. Άνθρωποι με κεριά παρακολουθούν την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της επίθεσης σε εστιατόριο της Ντάκα όπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος που ξεκινάει από τη Κυριακή.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Άνθρωποι με κεριά παρακολουθούν την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της επίθεσης σε εστιατόριο της Ντάκα όπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος που ξεκινάει από τη Κυριακή.

Λαμπερές δημιουργίες σε επίδειξη μόδας. Μοντέλο στην επίδειξη του Ιάπωνα σχεδιαστή Yuima Nakazato. Ο δημιουργός παρουσίασε την κολεξιόν του για τη περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016/2017.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Μοντέλο στην επίδειξη του Ιάπωνα σχεδιαστή Yuima Nakazato. Ο δημιουργός παρουσίασε την κολεξιόν του για τη περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016/2017.

Το Σινικό Τείχος επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Σινικό Τείχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Πεκίνο. Μετά την ξενάγησή του ο κ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, εκφράζοντας τον βαθύ θαυμασμό του για ένα από τα μεγάλα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των επιτευγμάτων του ανθρώπου.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Σινικό Τείχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Πεκίνο. Μετά την ξενάγησή του ο κ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, εκφράζοντας τον βαθύ θαυμασμό του για ένα από τα μεγάλα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των επιτευγμάτων του ανθρώπου.

 

Πλημμύρες στη Κίνα. Στάδιο γεμάτο νερό μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη Ετζόου της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Στάδιο γεμάτο νερό μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη Ετζόου της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον κόσμο. Τελείωσε σήμερα η κατασκευή του ραδιοτηλεσκοπίου Fast (Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope) στην επαρχία Γκινζού της Κίνας, καθώς προστέθηκε και το τελευταίο πάνελ από τα 4.450 τμήματα του κατόπτρου του. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος ώστε τον Σεπτέμβριο, όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί, να χρισθεί το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, “κυνηγώντας” σήματα από εξωγήινους πολιτισμούς, αλλά και νέες ανακαλύψεις για το σύμπαν.
REUTERS / CHINA DAILY

Τελείωσε σήμερα η κατασκευή του ραδιοτηλεσκοπίου Fast (Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope) στην επαρχία Γκινζού της Κίνας, καθώς προστέθηκε και το τελευταίο πάνελ από τα 4.450 τμήματα του κατόπτρου του. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος ώστε τον Σεπτέμβριο, όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί, να χρισθεί το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, “κυνηγώντας” σήματα από εξωγήινους πολιτισμούς, αλλά και νέες ανακαλύψεις για το σύμπαν.