Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 21:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016.

Το δεύτερο εγγονάκι του υποδέχτηκε το ζεύγος Κλίντον. Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι και ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, κρατούν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο εγγόνι τους. H κόρη τους Τσέλσι έγινε μητέρα για δεύτερη φορά, φέρνοντας στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο θα πάρει το όνομα Άινταν Κλίντον Μεζβίνσκι. Η Σαρλότ, αδελφή του Άινταν και πρώτο παιδί της Τσέλσι και του συζύγου της, Μαρκ Μεζβίνσκι, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014.
REUTERS / HANDOUT

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι και ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, κρατούν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο εγγόνι τους. H κόρη τους Τσέλσι έγινε μητέρα για δεύτερη φορά, φέρνοντας στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο θα πάρει το όνομα Άινταν Κλίντον Μεζβίνσκι. Η Σαρλότ, αδελφή του Άινταν και πρώτο παιδί της Τσέλσι και του συζύγου της, Μαρκ Μεζβίνσκι, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014.

Κονσέρτο στους πάγους για την προστασία της Αρκτικής. Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Ludovico Einaudi, παίζει πιάνο, κατά τη διάρκεια κονσέρτου μπροστά από τον παγετώνα Wahlenbergbreen στη Νορβηγία. Η Greenpeace της Ισπανίας θέλοντας να κηρύξει την περιοχή ως προστατευόμενη διοργάνωσε ένα κονσέρτο αφιερωμένο στην προστασία της Αρκτικής, με τη συμμετοχή του διάσημου πιανίστα. Ο Einaudi συνέθεσε ένα κομμάτι για την περίσταση και το έπαιξε πάνω σε μία πλωτή πλατφόρμα, η οποία είχε τη μορφή παγόβουνου.
EPA / PEDRO ARMESTRE

Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Ludovico Einaudi, παίζει πιάνο, κατά τη διάρκεια κονσέρτου μπροστά από τον παγετώνα Wahlenbergbreen στη Νορβηγία. Η Greenpeace της Ισπανίας θέλοντας να κηρύξει την περιοχή ως προστατευόμενη διοργάνωσε ένα κονσέρτο αφιερωμένο στην προστασία της Αρκτικής, με τη συμμετοχή του διάσημου πιανίστα. Ο Einaudi συνέθεσε ένα κομμάτι για την περίσταση και το έπαιξε πάνω σε μία πλωτή πλατφόρμα, η οποία είχε τη μορφή παγόβουνου.

Η Βιρτζίνια Ράτζι έγινε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Ρώμης. Γυναίκα ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρώμης, τα ηνία του Δήμου. Πρόκειται για την 37χρονη, Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφια του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 67,3%.
EPA / ALESSANDRO DI MEO

Γυναίκα ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρώμης, τα ηνία του Δήμου. Πρόκειται για την 37χρονη, Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφια του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 67,3%.

Κολίμπρι στη Χιλή. Ένα κολιμπρί πλησιάζει μία ταϊστρα πουλιών, σε μία πλατεία στο Σαντιάγο της Χιλής .
REUTERS / RODRIGO GARRIDO

Ένα κολιμπρί πλησιάζει μία ταϊστρα πουλιών, σε μία πλατεία στο Σαντιάγο της Χιλής .

Καύσωνας στην Αθήνα. Άνδρας της Προεδρικής Φρουράς σκουπίζει τον ιδρώτα σε Εύζωνα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, λόγω του καύσωνα στην Αθήνα. Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν για τρίτη ημέρα στην Αττική, με τον υδράργυρο να παραμένει κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και η υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική.
SOOC / Alexandros Michailidis

Άνδρας της Προεδρικής Φρουράς σκουπίζει τον ιδρώτα σε Εύζωνα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, λόγω του καύσωνα στην Αθήνα. Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν για τρίτη ημέρα στην Αττική, με τον υδράργυρο να παραμένει κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και η υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική.

Το Βρετανικό κοινοβούλιο τίμησε τη μνήμη της Τζο Κοξ. Σταγόνες βροχής πάνω σε μία φωτογραφία της βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στη μέση του δρόμου, κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη της κωμόπολης Μπίρστολ, στο Λονδίνο. Σε μία σπάνια για τα βρετανικά πολιτικά δεδομένα κίνηση, το κοινοβούλιο συνήλθε εκτάκτως, παρά τη διακοπή των εργασιών, για να αποτίσει φόρο τιμής στη βουλευτή Τζο Κοξ. Παρόντες στη συνεδρίαση ο σύζυγος της Κοξ, Μπρένταν, τα δύο τους παιδιά, οι γονείς και η αδερφή της.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Σταγόνες βροχής πάνω σε μία φωτογραφία της βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στη μέση του δρόμου, κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη της κωμόπολης Μπίρστολ, στο Λονδίνο. Σε μία σπάνια για τα βρετανικά πολιτικά δεδομένα κίνηση, το κοινοβούλιο συνήλθε εκτάκτως, παρά τη διακοπή των εργασιών, για να αποτίσει φόρο τιμής στη βουλευτή Τζο Κοξ. Παρόντες στη συνεδρίαση ο σύζυγος της Κοξ, Μπρένταν, τα δύο τους παιδιά, οι γονείς και η αδερφή της.

Αγάπη για τα κλασσικά αυτοκίνητα στη Γάζα. Ο 36χρονος Μουνίρ Σίντι, συνοδευόμενος από τους δύο γιούς του, οδηγεί ένα αντίγραφο της Mercedes Gazelle του 1927, το οποίο ο ίδιος κατασκεύασε από την αρχή, σε ένα δρόμο στην πόλη της Γάζας. Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από μεταχειρισμένα οχήματα και εισάγοντας κάποια κομμάτια όπως κλειδαριές, μεντεσέδες και καλύμματα ακραξονίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σίντι πέρασε σχεδόν δύο χρόνια φτιάχνοντας το αριστούργημά του. Πλέον εκτίθεται στο συνεργείο που διατηρεί ως μηχανικός.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ο 36χρονος Μουνίρ Σίντι, συνοδευόμενος από τους δύο γιούς του, οδηγεί ένα αντίγραφο της Mercedes Gazelle του 1927, το οποίο ο ίδιος κατασκεύασε από την αρχή, σε ένα δρόμο στην πόλη της Γάζας. Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από μεταχειρισμένα οχήματα και εισάγοντας κάποια κομμάτια όπως κλειδαριές, μεντεσέδες και καλύμματα ακραξονίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σίντι πέρασε σχεδόν δύο χρόνια φτιάχνοντας το αριστούργημά του. Πλέον εκτίθεται στο συνεργείο που διατηρεί ως μηχανικός.

Απόδραση στην παραλία εν μέσω καύσωνα. Στιγμιότυπο από παραλία στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής.
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από παραλία στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής.

NBA: Πρωταθλητές οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Το Κλίβελαντ πανηγυρίζει για τον πρώτο τίτλο των Καβαλίερς στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ταυτόχρονα την κατάρριψη ενός μεγάλου ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τίτλο ενώ έχανε στη σειρά των τελικών με 1-3. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η... παρέα του νίκησαν 93-89 μέσα στην Oracle Arena του Όκλαντ το Γκόλντεν Στέιτ, στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι, δίνοντας και πάλι τη χαρά στην πόλη του Κλίβελαντ, που περίμενε κάποια ομάδας της να κερδίσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα από το 1964, όταν οι Μπράουνς είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο NFL. Για τον «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς, που έπεσε στο παρκέ με δάκρυα στα μάτια μετά την λήξη, δεν ήταν απλά το τρίτο πρωτάθλημα μετά από εκείνα με το Μαϊάμι (2012, 2013), αλλά πολύ περισσότερο η εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει επιστρέφοντας στη γενέτειρά του. 
REUTERS / Bob Donnan

Το Κλίβελαντ πανηγυρίζει για τον πρώτο τίτλο των Καβαλίερς στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ταυτόχρονα την κατάρριψη ενός μεγάλου ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τίτλο ενώ έχανε στη σειρά των τελικών με 1-3. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η... παρέα του νίκησαν 93-89 μέσα στην Oracle Arena του Όκλαντ το Γκόλντεν Στέιτ, στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι, δίνοντας και πάλι τη χαρά στην πόλη του Κλίβελαντ, που περίμενε κάποια ομάδας της να κερδίσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα από το 1964, όταν οι Μπράουνς είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο NFL. Για τον «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς, που έπεσε στο παρκέ με δάκρυα στα μάτια μετά την λήξη, δεν ήταν απλά το τρίτο πρωτάθλημα μετά από εκείνα με το Μαϊάμι (2012, 2013), αλλά πολύ περισσότερο η εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει επιστρέφοντας στη γενέτειρά του. 

Εκκεντρικές κομμώσεις για κατοικίδια στην Ταϊβάν. Μία γάτα με περίτεχνο κούρεμα στη γούνα της, κάθεται δίπλα σε ένα σκύλο, σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, στην Ταϊνάν, στην Ταϊβάν.
REUTERS / TYRONE SIU

Μία γάτα με περίτεχνο κούρεμα στη γούνα της, κάθεται δίπλα σε ένα σκύλο, σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, στην Ταϊνάν, στην Ταϊβάν.

Γιόγκα στο Πεκίνο. Γυναίκες κάνουν γιόγκα σε ένα τουριστικό αξιοθέατο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, στα περίχωρα του Πεκίνου, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Γυναίκες κάνουν γιόγκα σε ένα τουριστικό αξιοθέατο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, στα περίχωρα του Πεκίνου, στην Κίνα.

Ισραήλ: Αναμονή για την πρωινή προσευχή. Μία γυναίκα κοιτά το κινητό της τηλέφωνο, πριν την έναρξη της πρωινής προσευχής, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στην Παλιά Πόλη της βόρειας ισραηλινής πόλης της Άκρας.
REUTERS / AMMAR AWAD

Μία γυναίκα κοιτά το κινητό της τηλέφωνο, πριν την έναρξη της πρωινής προσευχής, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στην Παλιά Πόλη της βόρειας ισραηλινής πόλης της Άκρας.

Μεξικό: Έξι νεκροί σε διαδήλωση εκπαιδευτικών. Αστυνομικός περνά μπροστά από ένα φορτηγό που έχει πιάσει φωτιά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκπαιδευτικών στην Πολιτεία Οαχάκα, στο Μεξικό. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και εκπαιδευτικών στο Μεξικό. Οι εκπαιδευτικοί είχαν αποκλείσει σε μία σειρά δρόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον εκπαιδευτικό κλάδο. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο.
REUTERS / STRINGER

Αστυνομικός περνά μπροστά από ένα φορτηγό που έχει πιάσει φωτιά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκπαιδευτικών στην Πολιτεία Οαχάκα, στο Μεξικό. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και εκπαιδευτικών στο Μεξικό. Οι εκπαιδευτικοί είχαν αποκλείσει σε μία σειρά δρόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον εκπαιδευτικό κλάδο. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

50.000 πολίτες τίμησαν τα θύματα του Ορλάντο. Μία γυναίκα κλαίει, κατά τη διάρκεια ολονυχτίας στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο Ορλάντο, στη Φλόριντα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ορλάντο, κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα, σ’ ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ της πόλης.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Μία γυναίκα κλαίει, κατά τη διάρκεια ολονυχτίας στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο Ορλάντο, στη Φλόριντα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ορλάντο, κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα, σ’ ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ της πόλης.