Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 20:02

Οι φωτογραφίες της ημερας, Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.

Ζεστή ημέρα στη Σιβηρία. Ο Μπουγιάν, μία αρσενική καφέ αρκούδα, τινάζεται, καθώς ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου Royev Ruchey του ρίχνει νερό για να δροσιστεί, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στα περίχωρα του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους 33 βαθμούς κελσίου.
 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο Μπουγιάν, μία αρσενική καφέ αρκούδα, τινάζεται, καθώς ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου Royev Ruchey του ρίχνει νερό για να δροσιστεί, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στα περίχωρα του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους 33 βαθμούς κελσίου.

 

Συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του Ορλάντο. Κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης για να τιμήσει τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο club Pulse του Ορλάντο. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν κεριά και σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου θέλοντας να δείξουν έτσι την αντίθεση τους στο μίσος και στη μισαλλοδοξία.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης για να τιμήσει τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο club Pulse του Ορλάντο. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν κεριά και σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου θέλοντας να δείξουν έτσι την αντίθεση τους στο μίσος και στη μισαλλοδοξία.

Προβάδισμα του Brexit δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στιγμιότυπο από δρόμο στο Φέιλσγουορθ, στη βόρεια Αγγλία. Στο 55% έπεσαν οι πιθανότητες της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρίτη το πρωί. Νωρίτερα το πρωί, οι πιθανότητες βρίσκονταν στο 59%, από 78% την περασμένη εβδομάδα, βάσει των στοιχημάτων στο Betfair. Οι πιθανότητες μίας ψήφου υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μειώθηκαν εξαιτίας τριών πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δίνουν ευρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο του Brexit.
REUTERS / PHIL NOBLE

Στιγμιότυπο από δρόμο στο Φέιλσγουορθ, στη βόρεια Αγγλία. Στο 55% έπεσαν οι πιθανότητες της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρίτη το πρωί. Νωρίτερα το πρωί, οι πιθανότητες βρίσκονταν στο 59%, από 78% την περασμένη εβδομάδα, βάσει των στοιχημάτων στο Betfair. Οι πιθανότητες μίας ψήφου υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μειώθηκαν εξαιτίας τριών πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δίνουν ευρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο του Brexit.

Καθημερινή ζωή στη Σρι Λάνκα. Πλανόδιος πωλητής μπαλονιών ξεκουράζεται σε ένα πάρκο στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Πλανόδιος πωλητής μπαλονιών ξεκουράζεται σε ένα πάρκο στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Αποκαλυπτήρια της νέας Tate Modern στο Λονδίνο. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Mirror and glass» του Yayoi Kusama, στη νέα πτέρυγα της Tate Modern στο Λονδίνο. Η νέα πτέρυγα της Tate Modern θα ανοίξει για το κοινό την Παρασκευή 17 Ιουνίου του 2016. Το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron και αξιολογείται ως το «πιο σημαντικό νέο πολιτιστικό κτίριο που έχει ανοίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 20 χρόνια». Στη νέα πτέρυγα της Tate Modern υπάρχει  60% περισσότερος χώρος για εκθέσεις.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Mirror and glass» του Yayoi Kusama, στη νέα πτέρυγα της Tate Modern στο Λονδίνο. Η νέα πτέρυγα της Tate Modern θα ανοίξει για το κοινό την Παρασκευή 17 Ιουνίου του 2016. Το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron και αξιολογείται ως το «πιο σημαντικό νέο πολιτιστικό κτίριο που έχει ανοίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 20 χρόνια». Στη νέα πτέρυγα της Tate Modern υπάρχει  60% περισσότερος χώρος για εκθέσεις.

Εορτασμός των γενεθλίων του Ντόναλντ Τραμπ στην Ινδία. Μέλη της δεξιάς ομάδας Hindu Sena, γιορτάζουν τα γενέθλια του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Μέλη της δεξιάς ομάδας Hindu Sena, γιορτάζουν τα γενέθλια του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Διανομή τροφίμων σε άπορους στη Θεσσαλονίκη. Διανομή τροφίμων σε άπορους από το δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Η διανομή ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, για τους 2.500 δικαιούχους.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διανομή τροφίμων σε άπορους από το δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Η διανομή ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, για τους 2.500 δικαιούχους.

Προσευχές για το Ραμαζάνι στην Ινδία. Ένας άντρας στην είσοδο ενός τεμένους, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού στη Σριναγκάρ, στην Ινδία.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένας άντρας στην είσοδο ενός τεμένους, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού στη Σριναγκάρ, στην Ινδία.

Εκκεντρικές εμφανίσεις στις ιπποδρομίες του Άσκοτ. Ένας άντρας βοηθάει το μοντέλο Αννέκα Σβένσκα να προσαρμόσει το περίτεχνο καπέλο της, λίγο πριν την έναρξη των ιπποδρομιών του Άσκοτ. Οι λάτρεις του ιπποδρόμου παρευρίσκονται στο Άσκοτ του Μπερκσάιρ, για να παρακολουθήσουν τους περίφημους αγώνες. Οι ιπποδρομίες που φέρουν το όνομα Royal Αscot, είναι ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός στη Μεγάλη Βρετανία και συνδέονται στενά με την βασιλική οικογένεια.
REUTERS / Toby Melville

Ένας άντρας βοηθάει το μοντέλο Αννέκα Σβένσκα να προσαρμόσει το περίτεχνο καπέλο της, λίγο πριν την έναρξη των ιπποδρομιών του Άσκοτ. Οι λάτρεις του ιπποδρόμου παρευρίσκονται στο Άσκοτ του Μπερκσάιρ, για να παρακολουθήσουν τους περίφημους αγώνες. Οι ιπποδρομίες που φέρουν το όνομα Royal Αscot, είναι ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός στη Μεγάλη Βρετανία και συνδέονται στενά με την βασιλική οικογένεια.

Φοιτητική εστία στην Κίνα. Κρεμασμένα ρούχα σε φοιτητική εστία στο Τζιάν, στην επαρχία Τσιανγκσί στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Κρεμασμένα ρούχα σε φοιτητική εστία στο Τζιάν, στην επαρχία Τσιανγκσί στην Κίνα.

Αναζητώντας δροσιά στο Αφγανιστάν. Ένας άντρας δροσίζεται σε ένα καταρράκτη στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ένας άντρας δροσίζεται σε ένα καταρράκτη στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Διπλή δολοφονία στο Παρίσι. Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του θύματος, στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Στη συνέχεια ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού βρέθηκε νεκρή. Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που βρήκαν τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού σώο. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ι.Κ., μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.
REUTERS / REUTERS TV

Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του θύματος, στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Στη συνέχεια ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού βρέθηκε νεκρή. Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που βρήκαν τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού σώο. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ι.Κ., μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

Παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στιγμιότυπο από την παραλία Leme στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / RICARDO MORAES

Στιγμιότυπο από την παραλία Leme στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τουρίστες στο Παρίσι. Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες κοντά στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες κοντά στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.