Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 22:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ομπάμα: Τρομοκρατική ενέργεια, ενέργεια μίσους η επίθεση στο Ορλάντο. O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους». Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.
EPA / MICHAEL REYNOLDS

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους». Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Βουτιές στη Σρι Λάνκα. Νέοι κάνουν μπάνιο σε μία παραλία στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Νέοι κάνουν μπάνιο σε μία παραλία στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή σε λαϊκή αγορά στην Ιντλίμπ . Τουλάχιστον 21 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σφαγή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 αμάχους, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, σε μια λαϊκή αγορά του Ιντλίμπ», την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας την οποία ελέγχει το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Τουλάχιστον 21 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σφαγή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 αμάχους, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, σε μια λαϊκή αγορά του Ιντλίμπ», την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας την οποία ελέγχει το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση.

EURO 2016: Κροατία - Τουρκία 1-0. Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εναντίον της Τουρκίας, κάνοντας το 1-0 για την Κροατία, στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. «Ποδαρικό» με το... δεξί στο EURO 2016 έκανε η Κροατία, η οποία νίκησε δίκαια με 1-0 την Τουρκία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Το υπέροχο γκολ του Λούκα Μόντριτς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε έξω από την περιοχή μετά την απόκρουση των Τούρκων και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος με φοβερό σουτ έγραψε το 1-0 για τους Κροάτες στο 41΄.
REUTERS / John Sibley

Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εναντίον της Τουρκίας, κάνοντας το 1-0 για την Κροατία, στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. «Ποδαρικό» με το... δεξί στο EURO 2016 έκανε η Κροατία, η οποία νίκησε δίκαια με 1-0 την Τουρκία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Το υπέροχο γκολ του Λούκα Μόντριτς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε έξω από την περιοχή μετά την απόκρουση των Τούρκων και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος με φοβερό σουτ έγραψε το 1-0 για τους Κροάτες στο 41΄.

Σούρουπο στο Ναύπλιο. Δύση του ηλίου στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δύση του ηλίου στην πόλη του Ναυπλίου.

Φεστιβάλ Φωτιάς στο Κίεβο. Καλλιτέχνης εκτελεί ένα νούμερο με φωτιά, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Φωτιάς του Κιέβου, στην Ουκρανία.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Καλλιτέχνης εκτελεί ένα νούμερο με φωτιά, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Φωτιάς του Κιέβου, στην Ουκρανία.

Εορτασμοί για την 118η επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων. Δρομείς με πολύχρωμες περούκες, συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου «Colors of Freedom Run», στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην πόλη Ταγκουίγκ, στη Μανίλα. Σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για την 118η επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων από τον ισπανικό ζυγό το 1898.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Δρομείς με πολύχρωμες περούκες, συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου «Colors of Freedom Run», στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην πόλη Ταγκουίγκ, στη Μανίλα. Σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για την 118η επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων από τον ισπανικό ζυγό το 1898.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μιλάνο. Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το πρωί από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μιλάνο, εξαιτίας έκρηξης μετά από διαρροή φυσικού αερίου. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Ναβίλι, γύρω στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα), και πολλοί κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.
REUTERS / STRINGER

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το πρωί από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μιλάνο, εξαιτίας έκρηξης μετά από διαρροή φυσικού αερίου. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Ναβίλι, γύρω στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα), και πολλοί κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

«Βρώμικος» αγώνας δρόμου στην Ισπανία. Διαγωνιζόμενος βουτά στη λάσπη, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου "Mud Day Race", στη στρατιωτική βάση Ελ Γκολόσο, έξω από τη Μαδρίτη στην Ισπανία.
REUTERS / JUAN MEDINA

Διαγωνιζόμενος βουτά στη λάσπη, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου "Mud Day Race", στη στρατιωτική βάση Ελ Γκολόσο, έξω από τη Μαδρίτη στην Ισπανία.

Πολωνία: Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2016. Στιγμιότυπο από το σόου «Final Flow» στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Το εντυπωσιακό σόου έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Βρότσλαβ 2016.
EPA / MACIEJ KULCZYNSKI

Στιγμιότυπο από το σόου «Final Flow» στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Το εντυπωσιακό σόου έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Βρότσλαβ 2016.

Ορλάντο: Επίθεση ενόπλου σε γκέι μπαρ. Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων αγκαλιάζονται έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας του Ορλάντο. 50 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και ερευνούν αν ο δράστης έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.
REUTERS / STEVE NESIUS

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων αγκαλιάζονται έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας του Ορλάντο. 50 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και ερευνούν αν ο δράστης έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Σαγκάης από έκρηξη «αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών» . Μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης βομβών ελέγχει μία αποσκευή, κοντά στο σημείο της έκρηξης, στο διεθνές αεροδρόμιο Πουντόνγκ της Σαγκάης. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη «αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών» που σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Πουντόνγκ σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης του αεροδρομίου. Η έκρηξη, που σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua οφείλεται σε πυροτεχνήματα, σημειώθηκε κοντά στα ταμεία παράδοσης των αποσκευών του Τερματικού Σταθμού 2 λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα).
REUTERS / ALY SONG

Μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης βομβών ελέγχει μία αποσκευή, κοντά στο σημείο της έκρηξης, στο διεθνές αεροδρόμιο Πουντόνγκ της Σαγκάης. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη «αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών» που σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Πουντόνγκ σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης του αεροδρομίου. Η έκρηξη, που σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua οφείλεται σε πυροτεχνήματα, σημειώθηκε κοντά στα ταμεία παράδοσης των αποσκευών του Τερματικού Σταθμού 2 λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα).