Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016.

Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιών στο Τόκιο. Φιγούρες από τους χαρακτήρες Storm Troopers και Kylo Ren (στο κέντρο) της ταινίας "Star Wars", στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών του Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Φιγούρες από τους χαρακτήρες Storm Troopers και Kylo Ren (στο κέντρο) της ταινίας "Star Wars", στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών του Τόκιο.

Αμμοθύελλα στην Ινδία. Γυναίκες περπατούν στις όχθες του ποταμού Γάγγη κατά τη διάρκεια αμμοθύελλας, στο Αλλαχαμπάντ στην Ινδία.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Γυναίκες περπατούν στις όχθες του ποταμού Γάγγη κατά τη διάρκεια αμμοθύελλας, στο Αλλαχαμπάντ στην Ινδία.

Αιματηρή επίθεση Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ. Ένα ζευγάρι αγκαλιάζεται έξω από ένα εστιατόριο, μετά την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν χθες δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ. Οι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ο ένας από αυτούς τραυματισμένος. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο άντρες, που ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, να βγάζουν ξαφνικά αυτόματα όπλα και να ανοίγουν πυρ.
REUTERS / BAZ RATNER

Ένα ζευγάρι αγκαλιάζεται έξω από ένα εστιατόριο, μετά την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν χθες δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ. Οι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ο ένας από αυτούς τραυματισμένος. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο άντρες, που ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, να βγάζουν ξαφνικά αυτόματα όπλα και να ανοίγουν πυρ.

Ραμαζάνι στην Ιερουσαλήμ. Ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη προσεύχεται μπροστά από το Θόλο του Βράχου, στο Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου.
REUTERS / AMMAR AWAD

Ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη προσεύχεται μπροστά από το Θόλο του Βράχου, στο Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου.

Dragon Boat Festival στο Χονγκ Κονγκ. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς του ετήσιου φεστιβάλ Tuen Ng, ή όπως είναι γνωστό Dragon Boat Festival, στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος πνίγηκε το 277 π.Χ., την ημέρα αυτή.
REUTERS / BOBBY YIP

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς του ετήσιου φεστιβάλ Tuen Ng, ή όπως είναι γνωστό Dragon Boat Festival, στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος πνίγηκε το 277 π.Χ., την ημέρα αυτή.

Αναβολή της δίκης για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Για τις 13 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναβλήθηκε -όπως αναμενόταν- λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο κάτοικοι της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Μετά την αναβολή αποχώρησαν και έκαναν μία ακόμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Για τις 13 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναβλήθηκε -όπως αναμενόταν- λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο κάτοικοι της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Μετά την αναβολή αποχώρησαν και έκαναν μία ακόμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Υψηλές θερμοκρασίες στη νότια Ισπανία. Δύο νέοι δροσίζονται σε ένα συντριβάνι στην Κόρδοβα, στη νότια Ισπανία. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
EPA / RAFA ALCAIDE

Δύο νέοι δροσίζονται σε ένα συντριβάνι στην Κόρδοβα, στη νότια Ισπανία. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μαϊμού στην Ινδία. Μία αλυσοδεμένη μαϊμού, που ακούει στο όνομα Μουσαφίρ, τρώει ένα γλυκό, σε ένα πεζοδρόμιο στην Καλκούτα.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Μία αλυσοδεμένη μαϊμού, που ακούει στο όνομα Μουσαφίρ, τρώει ένα γλυκό, σε ένα πεζοδρόμιο στην Καλκούτα.

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά από ένα φλεγόμενο κτήριο, στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή Μπαγντάντ αλ Τζαντίντα, στο Ιράκ. Περισσότεροι από 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη. Αρχικά ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε εμπορικό δρόμο στην Μπαγντάντ αλ Τζαντίντα (Νέα Βαγδάτη), μια περιοχή στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Παράλληλα επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο που ήταν επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου του στρατού στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης.
REUTERS / KHALID AL-MOUSILY

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά από ένα φλεγόμενο κτήριο, στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή Μπαγντάντ αλ Τζαντίντα, στο Ιράκ. Περισσότεροι από 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη. Αρχικά ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε εμπορικό δρόμο στην Μπαγντάντ αλ Τζαντίντα (Νέα Βαγδάτη), μια περιοχή στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Παράλληλα επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο που ήταν επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου του στρατού στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

Αρμονική συνύπαρξη . Μία τίγρης χασμουριέται δίπλα σε ένα μικρό γουρούνι, στο ζωολογικό κήπο Sriracha Tiger, στην επαρχία Τσονμπούρι, στην Ταϊλάνδη.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Μία τίγρης χασμουριέται δίπλα σε ένα μικρό γουρούνι, στο ζωολογικό κήπο Sriracha Tiger, στην επαρχία Τσονμπούρι, στην Ταϊλάνδη.

Διαβάζοντας το Κοράνι στην Ινδονησία. Νέοι διαβάζουν το Κοράνι, ενώ περιμένουν να σταματήσει η νηστεία, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στο τέμενος Ιστικλάλ στη Τζακάρτα.
REUTERS / BEAWIHARTA

Νέοι διαβάζουν το Κοράνι, ενώ περιμένουν να σταματήσει η νηστεία, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στο τέμενος Ιστικλάλ στη Τζακάρτα.