Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 20:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Νάπολη: Πίτσα μήκους δύο χιλιομέτρων . Γενική άποψη της ναπολιτάνικης πίτσας, η οποία παρασκευάστηκε για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης πίτσας του κόσμου. Η πίτσα μαργαρίτα, μήκους 2 χιλιομέτρων βρίσκεται στην προκυμαία της Νάπολης.
EPA / CIRO FUSCO

Γενική άποψη της ναπολιτάνικης πίτσας, η οποία παρασκευάστηκε για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης πίτσας του κόσμου. Η πίτσα μαργαρίτα, μήκους 2 χιλιομέτρων βρίσκεται στην προκυμαία της Νάπολης.

12ο Athens Digital Art Festival. Στιγμιότυπο από το 12ο Athens Digital Art Festival. Με τη θεματική Digital Pop, το Φεστιβάλ φέτος επιδιώκει να καταγράψει τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή, διερευνώντας τις σύγχρονες τάσεις και συνήθειες που διαμορφώνονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Η  12η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από το 12ο Athens Digital Art Festival. Με τη θεματική Digital Pop, το Φεστιβάλ φέτος επιδιώκει να καταγράψει τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή, διερευνώντας τις σύγχρονες τάσεις και συνήθειες που διαμορφώνονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Η  12η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.

Αγνοείται αεροσκάφος της Egyptair. Μία δημοσιογράφος μιλά στο τηλέφωνο από τα γραφεία της Egyptair στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο και στο οποίο επιβαίνουν 66 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Μία δημοσιογράφος μιλά στο τηλέφωνο από τα γραφεία της Egyptair στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο και στο οποίο επιβαίνουν 66 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Ο πόλεμος των post-it στη Νέα Υόρκη . Ένας άνδρας κάνει skateboard δίπλα στην οδό Hudson του Μανχάταν, όπου διαφημιστικές εταιρείες και πρακτορεία έχουν ξεκινήσει έναν πρωτότυπο «πόλεμο» μεταξύ τους, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «πόλεμος των Post-it». Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, οι εργαζόμενοι στις διαφημιστικές εταιρείες της Canal street δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες στα παράθυρα των κτηρίων, χρησιμοποιώντας χαρτάκια post-it.
REUTERS / MIKE SEGAR

Ένας άνδρας κάνει skateboard δίπλα στην οδό Hudson του Μανχάταν, όπου διαφημιστικές εταιρείες και πρακτορεία έχουν ξεκινήσει έναν πρωτότυπο «πόλεμο» μεταξύ τους, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «πόλεμος των Post-it». Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, οι εργαζόμενοι στις διαφημιστικές εταιρείες της Canal street δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες στα παράθυρα των κτηρίων, χρησιμοποιώντας χαρτάκια post-it.

Στιγμιότυπο από την προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς. Ένας άνδρας ντυμένος και βαμμένος με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίες περιμένει την έναρξη της προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς στο Vallejo της Καλιφόρνια.
REUTERS / STEPHEN LAM

Ένας άνδρας ντυμένος και βαμμένος με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίες περιμένει την έναρξη της προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς στο Vallejo της Καλιφόρνια.

Σρι Λάνκα: Στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών . Άνδρες της στρατιωτικής ομάδας διάσωσης της Σρι Λάνκα εργάζονται σε περιοχή, η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Άνδρες της στρατιωτικής ομάδας διάσωσης της Σρι Λάνκα εργάζονται σε περιοχή, η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Στο Ευρωπαϊκό κέντρο Αστροναυτών η Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό κέντρο Αστροναυτών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), στην Κολωνία.
EPA / SASCHA SCHUERMANN / POOL

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό κέντρο Αστροναυτών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), στην Κολωνία.

Βουτιά στον αργολικό κόλπο . Στιγμιότυπο από τον αργολικό κόλπο εν μέσω θαλασσοταραχής.
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στιγμιότυπο από τον αργολικό κόλπο εν μέσω θαλασσοταραχής.

Ινδία: Προετοιμασίες για τον εορτασμό των γενεθλίων του Βούδα. Βουδιστές μοναχοί καθαρίζουν το άγαλμα του Βούδα ενόψει της επετείου της γέννησής του, στην πόλη Μποπάλ της Ινδίας. Οι βουδιστές σε όλον τον κόσμο θα γιορτάσουν τη συμπλήρωση των 2.560 ετών από τη γέννηση του Βούδα στις 21 Μαΐου.
EPA / SANJEEV GUPTA

Βουδιστές μοναχοί καθαρίζουν το άγαλμα του Βούδα ενόψει της επετείου της γέννησής του, στην πόλη Μποπάλ της Ινδίας. Οι βουδιστές σε όλον τον κόσμο θα γιορτάσουν τη συμπλήρωση των 2.560 ετών από τη γέννηση του Βούδα στις 21 Μαΐου.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας. Τον δρόμο για την προεδρία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και για την πρωθυπουργία της Τουρκίας πήρε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Τον δρόμο για την προεδρία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και για την πρωθυπουργία της Τουρκίας πήρε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης.

Παπαρούνα στο Μόναχο. Σταγόνες βροχής διακρίνονται πάνω σε μία παπαρούνα στο Μόναχο.
EPA / SVEN HOPPE

Σταγόνες βροχής διακρίνονται πάνω σε μία παπαρούνα στο Μόναχο.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Συγκέντρωση για τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Πόντιοι με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την 19η Μαΐου του 1919.
NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση για τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Πόντιοι με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την 19η Μαΐου του 1919.