Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 19:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.

Καθημερινή ζωή στην Ινδονησία. Εργάτες ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους, μπροστά σε αφίσα νεόδμητου κτηρίου, που αναγράφει το μήνυμα: «Ζήσε, δούλεψε, χαλάρωσε πάνω απ
REUTERS / BEAWIHARTA

Εργάτες ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους, μπροστά σε αφίσα νεόδμητου κτηρίου, που αναγράφει το μήνυμα: «Ζήσε, δούλεψε, χαλάρωσε πάνω απ' όλα».

Σέλφι... στην πλημμύρα. Μια γυναίκα βγάζει σέλφι σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Μπιγιαγκάμα, στη Σρι Λάνκα. 
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Μια γυναίκα βγάζει σέλφι σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Μπιγιαγκάμα, στη Σρι Λάνκα. 

Αγελάδα στο Χένεφ. Αγελάδα σε λιβάδι του Χένεφ. Οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με την τιμολόγηση του γάλακτος.
EPA / OLIVER BERG

Αγελάδα σε λιβάδι του Χένεφ. Οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με την τιμολόγηση του γάλακτος.

Εβδομάδα μόδας στο Σίδνεϊ. Στιγμιότυπο από επίδειξη μόδας της εταιρείας «Romance Was Born», στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της αυστραλιανής πρωτεύουσας. 
REUTERS / JASON REED

Στιγμιότυπο από επίδειξη μόδας της εταιρείας «Romance Was Born», στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της αυστραλιανής πρωτεύουσας. 

Μια φωτεινή έκθεση στη Χιλή . Μια γυναίκα περνά μπροστά από την εικαστική εγκατάσταση «Burden» του Χιλιανού καλλιτέχνη Ιβάν Ναβάρο, στο Κέντρο Τεχνών του Σαντιάγο. Η έκθεση εξερευνά τις δυνατότητες αξιοποίησης του φωτός στην καλλιτεχνική δημιουργία. 
EPA / MARIO RUIZ

Μια γυναίκα περνά μπροστά από την εικαστική εγκατάσταση «Burden» του Χιλιανού καλλιτέχνη Ιβάν Ναβάρο, στο Κέντρο Τεχνών του Σαντιάγο. Η έκθεση εξερευνά τις δυνατότητες αξιοποίησης του φωτός στην καλλιτεχνική δημιουργία. 

Δεμένη με σχοινί . Η ηλικίας 15 μηνών Σιβάνι είναι δεμένη με σχοινί από τον αστράγαλο, ενώ οι γονείς της εργάζονται, στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Η μητέρα του κοριτσιού υποστηρίζει ότι δεν έχει άλλη επιλογή για να φυλάξει την κόρη της, όση ώρα αυτή και ο σύζυγός της εργάζονται σε εκσκαφές του εδάφους για την τοποθέτηση καλωδίων, κερδίζοντας 3,8 δολάρια την ημέρα ο καθένας. Περίπου 40 εκατομμύρια άτομα απασχολούνται στα έργα υποδομής των αναπτυσσόμενων ινδικών πόλεων. Σε αρκετές περιοχές της χώρας δεν αποτελούν σπάνιο θέαμα τα παιδιά που παίζουν στους δρόμους, καθώς οι γονείς τους μεταφέρουν τούβλα για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ή σκάβουν για τη δημιουργία νέων δρόμων.
REUTERS / AMIT DAVE

Η ηλικίας 15 μηνών Σιβάνι είναι δεμένη με σχοινί από τον αστράγαλο, ενώ οι γονείς της εργάζονται, στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Η μητέρα του κοριτσιού υποστηρίζει ότι δεν έχει άλλη επιλογή για να φυλάξει την κόρη της, όση ώρα αυτή και ο σύζυγός της εργάζονται σε εκσκαφές του εδάφους για την τοποθέτηση καλωδίων, κερδίζοντας 3,8 δολάρια την ημέρα ο καθένας. Περίπου 40 εκατομμύρια άτομα απασχολούνται στα έργα υποδομής των αναπτυσσόμενων ινδικών πόλεων. Σε αρκετές περιοχές της χώρας δεν αποτελούν σπάνιο θέαμα τα παιδιά που παίζουν στους δρόμους, καθώς οι γονείς τους μεταφέρουν τούβλα για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ή σκάβουν για τη δημιουργία νέων δρόμων.

Άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στον Υμηττό. Στιγμιότυπο από την άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» στον Υμηττό.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από την άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» στον Υμηττό.

Στις κάλπες οι φοιτητές . Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές, για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών που διεξάγονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές, για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών που διεξάγονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Επιθυμίες σε λευκό χαρτί . Λευκές αφίσες με μηνύματα παιδιών, εφήβων, μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Αθήνα έχουν γεμίσει το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για καλλιτεχνική παρέμβαση του Τιμ Έτσελς, ο οποίος θέλει μέσω του πρότζεκτ να ρίξει φως στις επιθυμίες ανθρώπων που συνήθως παραμένουν έξω από το δημόσιο διάλογο.
SOOC / Nick Paleologos
Λευκές αφίσες με μηνύματα παιδιών, εφήβων, μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Αθήνα έχουν γεμίσει το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για καλλιτεχνική παρέμβαση του Τιμ Έτσελς, ο οποίος θέλει μέσω του πρότζεκτ να ρίξει φως στις επιθυμίες ανθρώπων που συνήθως παραμένουν έξω από το δημόσιο διάλογο.
Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Ένα περιπολικό τυλίγεται στις φλόγες στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης, στο Παρίσι. Το σχέδιο, στο οποίο αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις Γάλλους, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, είχε ως αποτέλεσμα εβδομάδες συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενώ έχει αυξήσει και την ένταση στις τάξεις των αστυνομικών, η οποία βρισκόταν ήδη σε υψηλό επίπεδο λόγω των επιπλέον καθηκόντων τους στον τομέα της ασφάλειας μετά τις φονικές ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Γαλλία.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ένα περιπολικό τυλίγεται στις φλόγες στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης, στο Παρίσι. Το σχέδιο, στο οποίο αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις Γάλλους, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, είχε ως αποτέλεσμα εβδομάδες συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενώ έχει αυξήσει και την ένταση στις τάξεις των αστυνομικών, η οποία βρισκόταν ήδη σε υψηλό επίπεδο λόγω των επιπλέον καθηκόντων τους στον τομέα της ασφάλειας μετά τις φονικές ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Γαλλία.