Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 20:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Γαλλία: Διαδήλωση κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Νάντη . Διαδηλωτής έχει καλύψει το κεφάλι του μ’ έναν κάδο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Νάντη.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Διαδηλωτής έχει καλύψει το κεφάλι του μ’ έναν κάδο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Νάντη.

Μεγάλη πυρκαγιά στον Καναδά. Στα βόρεια του Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15-20 χλμ. από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής. Η ξαφνική αλλαγή της κατεύθυνσης της φωτιάς, ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, έξω από το Φορτ ΜακΜάρεϊ, προκαλώντας αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων στους γύρω δρόμους.
REUTERS / MARK BLINCH

Στα βόρεια του Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15-20 χλμ. από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής. Η ξαφνική αλλαγή της κατεύθυνσης της φωτιάς, ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, έξω από το Φορτ ΜακΜάρεϊ, προκαλώντας αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Ξύλο στην Εθνοσυνέλευση της Νότιας Αφρικής . Με τη βία απομάκρυνε η φρουρά του κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής τους βουλευτές των Μαχητών για Οικονομική Ελευθερία (EFF), ριζοσπαστικής αριστερής διάσπασης του κυβερνώντος κεντροαριστερού Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).
Οι βουλευτές του κόμματος του πάλαι ποτέ αρχηγού της νεολαίας του ANC, Τζούλιους Μαλέμα, αποβλήθηκαν λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.
Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι ήθελαν να σαμποτάρουν την ομιλία, καθώς θεωρούν ότι ο κ. Ζούμα δεν νομιμοποιείται να είναι πλέον πρόεδρος της χώρας, μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης με τις οποίες κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση δημοσίων πόρων.
REUTERS / MIKE HUTCHINGS

Με τη βία απομάκρυνε η φρουρά του κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής τους βουλευτές των Μαχητών για Οικονομική Ελευθερία (EFF), ριζοσπαστικής αριστερής διάσπασης του κυβερνώντος κεντροαριστερού Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

Οι βουλευτές του κόμματος του πάλαι ποτέ αρχηγού της νεολαίας του ANC, Τζούλιους Μαλέμα, αποβλήθηκαν λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι ήθελαν να σαμποτάρουν την ομιλία, καθώς θεωρούν ότι ο κ. Ζούμα δεν νομιμοποιείται να είναι πλέον πρόεδρος της χώρας, μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης με τις οποίες κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση δημοσίων πόρων.

Σκίουρος σε πάρκο της Βιέννης . Ένας σκίουρος μεταφέρει ένα καρύδι στο πάρκο Schoenbrunn Palace της Βιέννης.
EPA / LISI NIESNER

Ένας σκίουρος μεταφέρει ένα καρύδι στο πάρκο Schoenbrunn Palace της Βιέννης.

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας  για 15η φορά στην ιστορία της, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, στο ΟΑΚΑ των 310 προσκλήσεων (!), νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη φετινή ήττα σε τρεις αγώνες απέναντί της εντός των συνόρων.
INTIME SPORTS / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας  για 15η φορά στην ιστορία της, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, στο ΟΑΚΑ των 310 προσκλήσεων (!), νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη φετινή ήττα σε τρεις αγώνες απέναντί της εντός των συνόρων.

Εβδομάδα μόδας στο Σίδνεϊ . Ένα μοντέλο περπατά σε μία πρωτότυπη πασαρέλα κάτω από τη γέφυρα του Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.
REUTERS / JASON REED

Ένα μοντέλο περπατά σε μία πρωτότυπη πασαρέλα κάτω από τη γέφυρα του Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.

Μελβούρνη: Έφοδοι σε σπίτια ανδρών που ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Εφόδους σε σπίτια σε διάφορες συνοικίες της Μελβούρνης πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, στο πλαίσιο ερευνών σε βάρος πέντε ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
REUTERS / STRINGER

Εφόδους σε σπίτια σε διάφορες συνοικίες της Μελβούρνης πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, στο πλαίσιο ερευνών σε βάρος πέντε ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μαρμοζέτες κατασχέθηκαν από την αστυνομία της Ν. Κορέας. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Γκόγιανγκ, απεικονίζονται δύο μαρμοζέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν από Νοτιοκορεάτες λαθρέμπορους. Οι μαρμοζέτες είναι πολύ μικρές μαϊμούδες, με σχετικά μακριές ουρές, οι οποίες ζουν στην ανατολικο-κεντρική Βραζιλία.
EPA / GOYANG POLICE / HANDOUT

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Γκόγιανγκ, απεικονίζονται δύο μαρμοζέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν από Νοτιοκορεάτες λαθρέμπορους. Οι μαρμοζέτες είναι πολύ μικρές μαϊμούδες, με σχετικά μακριές ουρές, οι οποίες ζουν στην ανατολικο-κεντρική Βραζιλία.

Στο λιμάνι του Σαουθάμπτον η «Αρμονία των Θαλασσών». Η «Αρμονία των Θαλασσών», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, προσεγγίζει το λιμάνι του Σαουθάμπτον, κατά το παρθενικό του ταξίδι.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Η «Αρμονία των Θαλασσών», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, προσεγγίζει το λιμάνι του Σαουθάμπτον, κατά το παρθενικό του ταξίδι.

Παραγωγή ζωοτροφών στη Γερμανία. Ένας αγρότης θερίζει ένα χωράφι στο οποίο καλλιεργούνται ζωοτροφές, κοντά στο Treplin της Γερμανίας.
EPA / PATRICK PLEUL

Ένας αγρότης θερίζει ένα χωράφι στο οποίο καλλιεργούνται ζωοτροφές, κοντά στο Treplin της Γερμανίας.

Ανθισμένη ρίγανη στο Ναύπλιο . Μία πεταλούδα μαζεύει γύρη από ανθισμένη ρίγανη στην πόλη του Ναυπλίου. Η ελληνική ρίγανη είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που αφήνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία πεταλούδα μαζεύει γύρη από ανθισμένη ρίγανη στην πόλη του Ναυπλίου. Η ελληνική ρίγανη είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που αφήνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές.

Αναζητώντας δροσιά στο Αμριτσάρ. Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε δημόσια λουτρά, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Η πόλη είναι αντιμέτωπη μ’ ένα έντονο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 42 βαθμούς Κελσίου.
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε δημόσια λουτρά, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Η πόλη είναι αντιμέτωπη μ’ ένα έντονο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Εγκαίνια των εργασιών κατασκευής του TAP. Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP πραγματοποιείται σε μια κομβική χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την περιοχή ευρύτερα και συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια για τον αγωγό.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP πραγματοποιείται σε μια κομβική χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την περιοχή ευρύτερα και συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια για τον αγωγό.

Βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη . Κόσμος συγκεντρώνεται γύρω από το σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι. Σε δύο βομβιστικές επιθέσεις, νωρίτερα, στην ιρακινή πρωτεύουσα, είχαν χάσει τη ζωή τους 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 70.
REUTERS / KHALID AL-MOUSILY

Κόσμος συγκεντρώνεται γύρω από το σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι. Σε δύο βομβιστικές επιθέσεις, νωρίτερα, στην ιρακινή πρωτεύουσα, είχαν χάσει τη ζωή τους 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 70.