Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 21:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση σε εργοστάσιο. Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε κρατικό εργοστάσιο υγραερίου στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Αρχικά έγινε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του εργοστασίου στο Τάτζι γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Μετά την επίθεση τουλάχιστον έξι επιτιθέμενοι που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά εισχώρησαν στο εργοστάσιο όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
REUTERS / THAIER AL-SUDANI

Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε κρατικό εργοστάσιο υγραερίου στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Αρχικά έγινε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του εργοστασίου στο Τάτζι γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Μετά την επίθεση τουλάχιστον έξι επιτιθέμενοι που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά εισχώρησαν στο εργοστάσιο όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αγγλία: Ματαίωση του αγώνα Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ λόγω «ύποπτου πακέτου». Δεν θα πέσει τελικά σήμερα η «αυλαία» στην Premier League, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Μπόρνμουθ δεν θα διεξαχθεί. Αιτία το «ύποπτο πακέτο» που βρέθηκε στη βόρεια πλευρά του «Ολντ Τράφορντ»
REUTERS / Andrew Yates

Δεν θα πέσει τελικά σήμερα η «αυλαία» στην Premier League, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Μπόρνμουθ δεν θα διεξαχθεί. Αιτία το «ύποπτο πακέτο» που βρέθηκε στη βόρεια πλευρά του «Ολντ Τράφορντ»

68η επέτειος της Νάκμπα. Ο 76χρονος Παλαιστίνιος πρόσφυγας Shaher al Khatib κρατά στα χέρια του κλειδιά, τα οποία συμβολίζουν την απώλεια του σπιτιού του, καθώς ποζάρει για να φωτογραφηθεί μπροστά από μία τοιχογραφία το Σάββατο, στη Ραμάλα, ενόψει της 68ης επετείου της  «Νάκμπα. Ως 800.000 Παλαιστίνιοι διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα χωριά τους στη διάρκεια του πολέμου ο οποίος ξέσπασε όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, στις 14 Μαΐου 1948, και τα γειτονικά αραβικά κράτη εισέβαλαν στο καινούριο κράτος. Οι Παλαιστίνιοι κάνουν τις εκδηλώσεις τους για τη Νάκμπα στις 15 Μαΐου, την ημέρα της εκπνοής της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη.
REUTERS / AMMAR AWAD

Ο 76χρονος Παλαιστίνιος πρόσφυγας Shaher al Khatib κρατά στα χέρια του κλειδιά, τα οποία συμβολίζουν την απώλεια του σπιτιού του, καθώς ποζάρει για να φωτογραφηθεί μπροστά από μία τοιχογραφία το Σάββατο, στη Ραμάλα, ενόψει της 68ης επετείου της  «Νάκμπα. Ως 800.000 Παλαιστίνιοι διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα χωριά τους στη διάρκεια του πολέμου ο οποίος ξέσπασε όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, στις 14 Μαΐου 1948, και τα γειτονικά αραβικά κράτη εισέβαλαν στο καινούριο κράτος. Οι Παλαιστίνιοι κάνουν τις εκδηλώσεις τους για τη Νάκμπα στις 15 Μαΐου, την ημέρα της εκπνοής της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη.

Νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision . Η Ουκρανία, με την ερμηνεία της Jamala  στο τραγούδι «1944», που σύμφωνα με την τραγουδίστρια αποτελεί μία εξιστόρηση τόσο των γεγονότων του 1944 όσο και της επαναπροσάρτησης στην Ρωσία το 2014, κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση. Τη νίκη της χώρας του στον διαγωνισμό χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το γεγονός ότι η Ρωσία –που θεωρείτο αδιαφιλονίκητο φαβορί- βρέθηκε τελικά στην τρίτη θέση προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων, την οποία και φρόντισαν να την εκφράσουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στα social media.
REUTERS / TT NEWS AGENCY

Η Ουκρανία, με την ερμηνεία της Jamala  στο τραγούδι «1944», που σύμφωνα με την τραγουδίστρια αποτελεί μία εξιστόρηση τόσο των γεγονότων του 1944 όσο και της επαναπροσάρτησης στην Ρωσία το 2014, κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση. Τη νίκη της χώρας του στον διαγωνισμό χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το γεγονός ότι η Ρωσία –που θεωρείτο αδιαφιλονίκητο φαβορί- βρέθηκε τελικά στην τρίτη θέση προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων, την οποία και φρόντισαν να την εκφράσουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στα social media.

Κύμα καύσωνα «χτυπά» την Ιερουσαλήμ . Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας. Σύμφωνα με την ισραηλινή μετεωρολογική υπηρεσία, ένα έντονο κύμα καύσωνα έπληξε τη χώρα.
EPA / ABIR SULTAN

Κόσμος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας. Σύμφωνα με την ισραηλινή μετεωρολογική υπηρεσία, ένα έντονο κύμα καύσωνα έπληξε τη χώρα.

Ανθισμένο χωράφι στο Καζακστάν. Μία γυναίκα διασχίζει ένα ανθισμένο χωράφι έξω από το Αλμάτι του Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Μία γυναίκα διασχίζει ένα ανθισμένο χωράφι έξω από το Αλμάτι του Καζακστάν.

Italian Open: Στη Σ. Γουίλιαμς ο τίτλος στη Ρώμη. Η Σερίνα Γουίλιαμς κατάκτησε τον πρώτο τίτλο για το 2016 και συνολικά τέταρτο στο Italian Open, επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά της «αιώνιας πόλης» με 2-0 (7-6, 6-4) της Μάντισον Κις. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο Αμερικανίδες ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο Foro Italico, όμως η εμπειρία υπερίσχυσε τελικώς του ενθουσιασμού και η 34χρονη αθλήτρια πρόσθεσε τον 13ο τίτλο της σε «χωμάτινο» τουρνουά και συνολικά 70ό στη μυθική καριέρα της.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Η Σερίνα Γουίλιαμς κατάκτησε τον πρώτο τίτλο για το 2016 και συνολικά τέταρτο στο Italian Open, επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά της «αιώνιας πόλης» με 2-0 (7-6, 6-4) της Μάντισον Κις. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο Αμερικανίδες ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο Foro Italico, όμως η εμπειρία υπερίσχυσε τελικώς του ενθουσιασμού και η 34χρονη αθλήτρια πρόσθεσε τον 13ο τίτλο της σε «χωμάτινο» τουρνουά και συνολικά 70ό στη μυθική καριέρα της.

Formula 1: Νίκη Φερστάπεν στην Καταλονία. Ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε σήμερα ιστορία, καθώς έγινε σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο νεότερος πιλότος που κατακτά νίκη στη Formula 1, κι ενώ είχε προαχθεί πριν από λίγες ημέρες στη Red Bull από τη θυγατρική Toro Rosso, στη θέση του Ντανίιλ Κβίατ. Με τη νίκη στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν κατέρριψε το ρεκόρ που ανήκε στον Φέτελ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα 21 ετών και 73 ημερών το 2008, στη Μόντσα της Ιταλίας. 
EPA / ALEJANDRO GARCIA

Ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε σήμερα ιστορία, καθώς έγινε σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο νεότερος πιλότος που κατακτά νίκη στη Formula 1, κι ενώ είχε προαχθεί πριν από λίγες ημέρες στη Red Bull από τη θυγατρική Toro Rosso, στη θέση του Ντανίιλ Κβίατ. Με τη νίκη στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν κατέρριψε το ρεκόρ που ανήκε στον Φέτελ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα 21 ετών και 73 ημερών το 2008, στη Μόντσα της Ιταλίας. 

36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Στιγμιότυπο από την 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά την διάρκεια της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από την 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά την διάρκεια της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή.

Ρούπελ 1941 - Η Αναβίωση. Αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών, αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν έγινε την Κυριακή στο οχυρό Ιστίμπεη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ρούπελ 1941- Η Αναβίωση». Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν υπό τον τίτλο ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ, στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ, το διήμερο 14-15 Μαΐου, από το Δήμο Σιντικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών, αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν έγινε την Κυριακή στο οχυρό Ιστίμπεη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ρούπελ 1941- Η Αναβίωση». Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν υπό τον τίτλο ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ, στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ, το διήμερο 14-15 Μαΐου, από το Δήμο Σιντικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.