Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 21:47

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

Σε εκδήλωση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ο Κάμερον . Περίπου 40 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φουντώνει στη χώρα η μάχη των δύο αντίπαλων στρατοπέδων. Σε εκδηλώσεις υπέρ της παραμονής παρευρέθησαν σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον και η βουλευτής των Πρασίνων, Κάρολιν Λόυκας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Britain Stronger in Europe» (Η  Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη).
EPA / WILL OLIVER/POOL

Περίπου 40 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φουντώνει στη χώρα η μάχη των δύο αντίπαλων στρατοπέδων. Σε εκδηλώσεις υπέρ της παραμονής παρευρέθησαν σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον και η βουλευτής των Πρασίνων, Κάρολιν Λόυκας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Britain Stronger in Europe» (Η  Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη).

Στιγμιότυπο από τον γάμο της κόρης του Τούρκου προέδρου . Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεϊγέ, με τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, κατασκευή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία.
EPA / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/HANDOUT

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεϊγέ, με τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, κατασκευή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία.

Ο χάρτης της Ευρώπης σχεδιασμένος από μετανάστες. Ένας χάρτης της Ευρώπης έχει σχεδιαστεί από μετανάστες σε τοίχο εγκαταλελειμμένου κτηρίου στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.  
REUTERS / MARKO DJURICA

Ένας χάρτης της Ευρώπης έχει σχεδιαστεί από μετανάστες σε τοίχο εγκαταλελειμμένου κτηρίου στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.  

Παραίτηση του επικεφαλής Ελέγχου της FIFA. Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Eσωτερικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης της FIFA ανακοίνωσε ο Ντομένικο Σκάλα, διαμαρτυρόμενος για τις νέες ενισχυμένες εξουσίες του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Eσωτερικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης της FIFA ανακοίνωσε ο Ντομένικο Σκάλα, διαμαρτυρόμενος για τις νέες ενισχυμένες εξουσίες του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.

Κακοκαιρία στη Βαυαρία . Ένας ψαράς προσπαθεί να προστατευτεί από την κακοκαιρία στη λίμνη Schliersee της Γερμανίας.
EPA / UWE LEIN

Ένας ψαράς προσπαθεί να προστατευτεί από την κακοκαιρία στη λίμνη Schliersee της Γερμανίας.

Ρωσία: Πτώση με αλεξίπτωτο . Ένας σπουδαστής της σχολής δοκίμων Yermolov πραγματοποιεί πτώση με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος κοντά στο χωριό Novomaryevskaya της Ρωσίας.
REUTERS / EDUARD KORNIYENKO

Ένας σπουδαστής της σχολής δοκίμων Yermolov πραγματοποιεί πτώση με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος κοντά στο χωριό Novomaryevskaya της Ρωσίας.

Formula 1: Πρώτος στην εκκίνηση ο Χάμιλτον . Ο Λιούις Χάμιλτον θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης στο αυριανό Grand Prix της Formula 1, στην Ισπανία, που αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes ήταν ο γρηγορότερος στα σημερινά δοκιμαστικά, για πρώτη φορά μετά το Μπαχρέιν, αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στη γερμανική ομάδα, Νίκο Ρόσμπεργκ.
EPA / ALEJANDRO GARCIA

Ο Λιούις Χάμιλτον θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης στο αυριανό Grand Prix της Formula 1, στην Ισπανία, που αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes ήταν ο γρηγορότερος στα σημερινά δοκιμαστικά, για πρώτη φορά μετά το Μπαχρέιν, αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στη γερμανική ομάδα, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ομιλία Φ. Γεννηματά στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμπαράταξης προς όλη τη προοδευτική κοινωνία.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμπαράταξης προς όλη τη προοδευτική κοινωνία.

Πάπια στο Ναύπλιο. Μία πάπια κολυμπά σε λίμνη, στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία πάπια κολυμπά σε λίμνη, στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου.

10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ Αθήνας. Στιγμιότυπο από το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ της Αθήνας.
SOOC / Theodore Manolopoulos

Στιγμιότυπο από το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ της Αθήνας.