Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 21:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Καθημερινή ζωή στη Σρι Λάνκα. Ένας άντρας μεταφέρει μπαλόνια, ψάχνοντας για πελάτες στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας άντρας μεταφέρει μπαλόνια, ψάχνοντας για πελάτες στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Βόλτα στην παραλία. Ένα ζευγάρι κάνει βόλτα στην παραλία του Durdle Door στο Ντόρσετ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένα ζευγάρι κάνει βόλτα στην παραλία του Durdle Door στο Ντόρσετ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Εβδομάδα Μόδας στην Τουρκία. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του τουρκικού οίκου Muslima Wear, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στην Κωνσταντινούπολη, στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Haydarpasa.
REUTERS / MURAD SEZER

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του τουρκικού οίκου Muslima Wear, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στην Κωνσταντινούπολη, στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Haydarpasa.

Πυρκαγιά σε χωματερή ελαστικών στο Τολέδο. Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί σε γιγάντια παράνομη χωματερή ελαστικών που βρίσκεται στο Τολέδο, περίπου 50 χλμ. μακριά από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χωματερή ελαστικών της χώρας, με αποτέλεσμα να υψώνεται στην περιοχή ένα πυκνό νέφος μαύρου τοξικού καπνού. Η χωματερή εμφανίσθηκε τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να επεκτείνεται. Κηρύχθηκε παράνομη το 2003, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμιά λύση για να φύγουν τα ελαστικά που έχουν συσσωρευθεί σε μια έκταση σχεδόν 100 στρεμμάτων.
EPA / ISMAEL HERRERO

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί σε γιγάντια παράνομη χωματερή ελαστικών που βρίσκεται στο Τολέδο, περίπου 50 χλμ. μακριά από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χωματερή ελαστικών της χώρας, με αποτέλεσμα να υψώνεται στην περιοχή ένα πυκνό νέφος μαύρου τοξικού καπνού. Η χωματερή εμφανίσθηκε τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να επεκτείνεται. Κηρύχθηκε παράνομη το 2003, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμιά λύση για να φύγουν τα ελαστικά που έχουν συσσωρευθεί σε μια έκταση σχεδόν 100 στρεμμάτων.

Παγκόσμια Έκθεση Οικολογικού Σχεδιασμού . Στιγμιότυπο από την Παγκόσμια Έκθεση Οικολογικού Σχεδιασμού στο Naju της Ν. Κορέας.
EPA / JEON HEON-KYUN

Στιγμιότυπο από την Παγκόσμια Έκθεση Οικολογικού Σχεδιασμού στο Naju της Ν. Κορέας.

Αγριομέλισσα στο Ναύπλιο. Μία αγριομέλισσα μαζεύει γύρη από λουλούδια σε τοποθεσία στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία αγριομέλισσα μαζεύει γύρη από λουλούδια σε τοποθεσία στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Το Θαύμα της Φάτιμα. Στιγμιότυπο από αγρυπνία που πραγματοποιείται προς τιμήν της Παναγίας, στη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν στο σημείο όπου, σύμφωνα με την καθολική εκκλησία, εμφανίστηκε η Παναγία στις 13 Μαΐου του 1917 σε τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος (10 ετών) και τα ξαδέλφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Στιγμιότυπο από αγρυπνία που πραγματοποιείται προς τιμήν της Παναγίας, στη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν στο σημείο όπου, σύμφωνα με την καθολική εκκλησία, εμφανίστηκε η Παναγία στις 13 Μαΐου του 1917 σε τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος (10 ετών) και τα ξαδέλφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ανεμόμυλος στη Γερμανία. Ένας ανεμόμυλος σε λιβάδι με φυτά ελαιοκράμβης, στο Wilhelmsaue της Γερμανίας. Ο συγκεκριμένος ανεμόμυλος χτίστηκε μεταξύ του 1883 και του 1884 και είναι ο παλαιότερος στην περιοχή.
EPA / PATRICK PLEUL

Ένας ανεμόμυλος σε λιβάδι με φυτά ελαιοκράμβης, στο Wilhelmsaue της Γερμανίας. Ο συγκεκριμένος ανεμόμυλος χτίστηκε μεταξύ του 1883 και του 1884 και είναι ο παλαιότερος στην περιοχή.

Παιχνίδια με το νερό. Ένα μικρό αγόρι δροσίζεται σε συντριβάνι στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Ένα μικρό αγόρι δροσίζεται σε συντριβάνι στο Νέο Δελχί.

Επεισόδια στο Παρίσι. Με σύννεφα δακρυγόνων γέμισε το κέντρο του Παρισίου μετά από ακόμα μία διαδήλωση εναντίον των νέων εργασιακών μέτρων που υποστηρίζει η γαλλική κυβέρνηση.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Με σύννεφα δακρυγόνων γέμισε το κέντρο του Παρισίου μετά από ακόμα μία διαδήλωση εναντίον των νέων εργασιακών μέτρων που υποστηρίζει η γαλλική κυβέρνηση.