Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 20:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Περίπατος ανάμεσα στα λουλούδια. Περίπατος ανάμεσα σε λουλούδια, στο πάρκο Guri, ανατολικά της Σεούλ.
EPA / YONHAP

Περίπατος ανάμεσα σε λουλούδια, στο πάρκο Guri, ανατολικά της Σεούλ.

Νέα άφιξη στον ζωολογικό κήπο της Λειψίας. Ένα κοάλα τρώει φύλλα ευκάλυπτου σε δέντρο του ζωολογικού κήπου της Λειψίας, στη Γερμανία. Το κοάλα, που ακούει στο όνομα Oobi-Oobie έφτασε στον ζωολογικό κήπο πριν από μερικές ημέρες, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ειδικού χώρου που θα το φιλοξενεί.
EPA / JAN WOITAS

Ένα κοάλα τρώει φύλλα ευκάλυπτου σε δέντρο του ζωολογικού κήπου της Λειψίας, στη Γερμανία. Το κοάλα, που ακούει στο όνομα Oobi-Oobie έφτασε στον ζωολογικό κήπο πριν από μερικές ημέρες, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ειδικού χώρου που θα το φιλοξενεί.

«Βροχή Αναμνήσεων». Το έργο «Βροχή Αναμνήσεων» της Γιαπωνέζας Chiharu Shiota στα πλαίσια της έκθεσης έργων της με τίτλο «Το Κλειδί στο Χέρι» που φιλοξενείται στο μουσείο Kmetty, στο Szentendre της Ουγγαρίας. Το συγκεκριμένο έργο έχει κατασκευαστεί από 15.000 κλειδιά, τα οποία δώρισαν στην καλλιτέχνιδα οι πολίτες της Ουγγαρίας και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, αφού στην πρόσφατη Μπιενάλε της Βενετίας όπου παρουσιάστηκε, προσέλκυσε περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.
EPA / ATTILA KOVACS

Το έργο «Βροχή Αναμνήσεων» της Γιαπωνέζας Chiharu Shiota στα πλαίσια της έκθεσης έργων της με τίτλο «Το Κλειδί στο Χέρι» που φιλοξενείται στο μουσείο Kmetty, στο Szentendre της Ουγγαρίας. Το συγκεκριμένο έργο έχει κατασκευαστεί από 15.000 κλειδιά, τα οποία δώρισαν στην καλλιτέχνιδα οι πολίτες της Ουγγαρίας και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, αφού στην πρόσφατη Μπιενάλε της Βενετίας όπου παρουσιάστηκε, προσέλκυσε περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Ανοιξιάτικο σκηνικό στη Γερμανία. Αεροφωτογραφία στην οποία διακρίνεται ένας μοτοσυκλετιστής να οδηγεί σε δρόμο που πλαισιώνεται από λιβάδι με κανόλες, λίγο έξω από το Nienstedt της Γερμανίας.
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Αεροφωτογραφία στην οποία διακρίνεται ένας μοτοσυκλετιστής να οδηγεί σε δρόμο που πλαισιώνεται από λιβάδι με κανόλες, λίγο έξω από το Nienstedt της Γερμανίας.

Καρακάξα στο Αιγάλεω. Μια καρακάξα σε κλίμα στο Αιγάλεω.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μια καρακάξα σε κλίμα στο Αιγάλεω.

Καλλιτέχνης του δρόμου στη Μουμπάι. Ο 28χρονος Altaf Ahmed προετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει υπαίθρια παράσταση στο κέντρο της Μουμπάι.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Ο 28χρονος Altaf Ahmed προετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει υπαίθρια παράσταση στο κέντρο της Μουμπάι.

Πρόσφυγες στην Ειδομένη. Μια οικογένεια προσφύγων επιστρέφει στον καταυλισμό της Ειδομένης μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια που πραγματοποίησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
REUTERS / MARKO DJURICA

Μια οικογένεια προσφύγων επιστρέφει στον καταυλισμό της Ειδομένης μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια που πραγματοποίησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Βουλή. Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Βουλή στις 12 Μαΐου, 2016.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Βουλή στις 12 Μαΐου, 2016.

Κύμα καύσωνα στην Ινδία. Ένας ελέφαντας δροσίζεται στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί. Σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην περιοχή θα ξεπεράσει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου.
EPA / HARISH TYAGI

Ένας ελέφαντας δροσίζεται στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί. Σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην περιοχή θα ξεπεράσει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Βραζιλία: Μαραθώνια η συνεδρίαση στη Γερουσία για το μέλλον της Ρουσέφ. Μια γυναίκα συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, στο Σάο Πάολο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πλειοψηφία στη Γερουσία τάχθηκε υπέρ της έναρξης της δίκης για την καθαίρεση της και την απομάκρυνσή της από την προεδρία για διάστημα 6 μηνών. Η Ντίλμα Ρουσέφ κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του κεντρικού προϋπολογισμού της χώρας και η επίσημη ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της αναμένεται να διεξαχθεί εντός των προσεχών ωρών.
REUTERS / ROOSEVELT CASSIO

Μια γυναίκα συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, στο Σάο Πάολο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πλειοψηφία στη Γερουσία τάχθηκε υπέρ της έναρξης της δίκης για την καθαίρεση της και την απομάκρυνσή της από την προεδρία για διάστημα 6 μηνών. Η Ντίλμα Ρουσέφ κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του κεντρικού προϋπολογισμού της χώρας και η επίσημη ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της αναμένεται να διεξαχθεί εντός των προσεχών ωρών.

Επεισόδια σε πορεία διαμαρτυρίας στο Σαντιάγο. Ένας μαθητής κρατά μια σημαία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Σαντιάγκο για τις επερχόμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Χιλής.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Ένας μαθητής κρατά μια σημαία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Σαντιάγκο για τις επερχόμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Χιλής.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Λονδίνο. Στιγμιότυπο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Στη φωτογραφία οι αθλήτριες Olivia Federici και Katie Clark από τη Μ. Βρετανία.
REUTERS / STAFF

Στιγμιότυπο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Στη φωτογραφία οι αθλήτριες Olivia Federici και Katie Clark από τη Μ. Βρετανία.