Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 19:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

Ηλιοθεραπεία στο Κότμπους. Ένας λαιμούριος απολαμβάνει τον ήλιο σε ζωολογικό κήπο του Κότμπους, στη Γερμανία.
EPA / PATRICK PLEUL

Ένας λαιμούριος απολαμβάνει τον ήλιο σε ζωολογικό κήπο του Κότμπους, στη Γερμανία.

Ένα διαφορετικό πεζοδρόμιο στη Σαγκάη. Ένας άνδρας περπατά σε πεζοδρόμιο πάνω στο οποίο έχουν σχεδιαστεί τρισδιάστατα σχέδια, στη Σαγκάη.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άνδρας περπατά σε πεζοδρόμιο πάνω στο οποίο έχουν σχεδιαστεί τρισδιάστατα σχέδια, στη Σαγκάη.

Βραζιλία: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Ντίλμα Ρούσεφ. Άνδρας που συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / RICARDO MORAES

Άνδρας που συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Μια γυναίκα μεταφέρει ένα καλάθι με τσάι σε δρόμο των προαστίων της Σριναγκάρ.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Μια γυναίκα μεταφέρει ένα καλάθι με τσάι σε δρόμο των προαστίων της Σριναγκάρ.

Ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο. Μία παλιά BMW ISETTA στο Ναύπλιο, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016. Μπορεί κάποιος σήμερα βλέποντας αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο, βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, να γελάει για το μικροσκοπικό του μέγεθος και το παλιομοδίτικο ντιζάιν, αλλά στην εποχή κατασκευής του, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έτρεξαν να το αγοράσουν, μεταξύ αυτών αστέρες του Χόλυγουντ, μέχρι πολιτικοί και ζάπλουτοι κροίσοι. Πρόκειται για το θρυλικό BMW ISETTA 300 κατασκευής του 1958 στην Γερμανία, το οποίο μετά από περιπετειώδης περιπλάνηση κατέληξε σε κατάσταση αποσύνθεσης, στα χέρια του Ναυπλιώτη Κώστα Δημούλη , ο οποίος το ανακατασκεύασε με πολύ κόπο και μεράκι, ενώ σε βόλτα που το έκανε στην πόλη του Ναυπλίου, τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών αλλά και το ενδιαφέρον από τους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων. Tο μικροσκοπικό αμάξι κατασκευάστηκε το 1952 και χαρακτηρίστηκε σαν το ομορφότερο και πιο φημισμένο microcar του κόσμου. Η επίσημη εμφάνιση του έγινε στο σαλόνι του Τορίνο ένα χρόνο αργότερα, αλλά η μεγάλη επιτυχία έμελλε να έρθει το 1955, όταν απέκτησε και η BMW τα δικαιώματα της κατασκευής του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία παλιά BMW ISETTA στο Ναύπλιο, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016. Μπορεί κάποιος σήμερα βλέποντας αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο, βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, να γελάει για το μικροσκοπικό του μέγεθος και το παλιομοδίτικο ντιζάιν, αλλά στην εποχή κατασκευής του, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έτρεξαν να το αγοράσουν, μεταξύ αυτών αστέρες του Χόλυγουντ, μέχρι πολιτικοί και ζάπλουτοι κροίσοι. Πρόκειται για το θρυλικό BMW ISETTA 300 κατασκευής του 1958 στην Γερμανία, το οποίο μετά από περιπετειώδης περιπλάνηση κατέληξε σε κατάσταση αποσύνθεσης, στα χέρια του Ναυπλιώτη Κώστα Δημούλη , ο οποίος το ανακατασκεύασε με πολύ κόπο και μεράκι, ενώ σε βόλτα που το έκανε στην πόλη του Ναυπλίου, τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών αλλά και το ενδιαφέρον από τους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων. Tο μικροσκοπικό αμάξι κατασκευάστηκε το 1952 και χαρακτηρίστηκε σαν το ομορφότερο και πιο φημισμένο microcar του κόσμου. Η επίσημη εμφάνιση του έγινε στο σαλόνι του Τορίνο ένα χρόνο αργότερα, αλλά η μεγάλη επιτυχία έμελλε να έρθει το 1955, όταν απέκτησε και η BMW τα δικαιώματα της κατασκευής του.

Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν μετά από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη.
REUTERS / WISSM AL-OKILI

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν μετά από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη.

Γάμος στη Σκόπελο. Στιγμιότυπο από γάμο στον Αμάραντο Σκοπέλου.
Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

Στιγμιότυπο από γάμο στον Αμάραντο Σκοπέλου.

Συγκομιδή χαμομηλιού στο Κιλκίς. Στιγμιότυπο από τη συγκομιδή του χαμομηλιού στο Χειμαδιό του νομού Κιλκίς.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συγκομιδή του χαμομηλιού στο Χειμαδιό του νομού Κιλκίς.

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

Θρησκευτικό φεστιβάλ στο Μποπάλ. Στιγμιότυπο από το θρησκευτικό φεστιβάλ Simhastha Kumbh Mela στο χωριό Ujjain, λίγο έξω από το Μποπάλ της Ινδίας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε 12 χρόνια και σύμφωνα με τον ινδουισμό, στη διάρκειά του οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους στα ιερά ποτάμια της Ινδίας.
EPA / SANJEEV GUPTA

Στιγμιότυπο από το θρησκευτικό φεστιβάλ Simhastha Kumbh Mela στο χωριό Ujjain, λίγο έξω από το Μποπάλ της Ινδίας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε 12 χρόνια και σύμφωνα με τον ινδουισμό, στη διάρκειά του οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους στα ιερά ποτάμια της Ινδίας.

Στρατιωτικές ασκήσεις στη Γεωργία. Στιγμιότυπο από στρατιωτικές ασκήσεις στην στρατιωτική βάση Vaziani, κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Στιγμιότυπο από στρατιωτικές ασκήσεις στην στρατιωτική βάση Vaziani, κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.