Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 19:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 10 Μαΐου 2016.

Συγκομιδή τσαγιού στην Ινδία. Εργάτριες σε φυτεία τσαγιού μεταφέρουν σακιά με φύλλα τσαγιού στα περίχωρα της Αγκαρτάλα στην Ινδία.
REUTERS / JAYANTA DEY

Εργάτριες σε φυτεία τσαγιού μεταφέρουν σακιά με φύλλα τσαγιού στα περίχωρα της Αγκαρτάλα στην Ινδία.

Ανθισμένο τοπίο στην Αργολίδα. Στιγμιότυπο από ανθισμένο αγριολούλουδο στις Μυκήνες.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από ανθισμένο αγριολούλουδο στις Μυκήνες.

Αλ. Τσίπρας: H απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις πολύμηνες διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους και έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν αποτελεί νέο μνημόνιο. Κατά τον κ. Τσίπρα, η απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις πολύμηνες διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης, αφού «κλείνει το πακέτο της αξιολόγησης χωρίς τη νομοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων». 
SOOC / Menelaos Myrillas

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους και έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν αποτελεί νέο μνημόνιο. Κατά τον κ. Τσίπρα, η απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις πολύμηνες διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης, αφού «κλείνει το πακέτο της αξιολόγησης χωρίς τη νομοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων». 

Μαζική γαμήλια τελετή στο Πακιστάν. Μέλλουσες νύφες παρευρίσκονται σε μαζική γαμήλια τελετή στο Καράτσι, στο Πακιστάν. Συνολικά 135 ζευγάρια παντρεύτηκαν ομαδικά στην τελετή που διοργάνωσε ο οργανισμός πρόνοιας Al-Ghousia.
EPA / SHAHZAIB AKBER

Μέλλουσες νύφες παρευρίσκονται σε μαζική γαμήλια τελετή στο Καράτσι, στο Πακιστάν. Συνολικά 135 ζευγάρια παντρεύτηκαν ομαδικά στην τελετή που διοργάνωσε ο οργανισμός πρόνοιας Al-Ghousia.

Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στην Ειδομένη. Ένταση επικράτησε στην Ειδομένη, όταν συγκρούστηκαν Αφγανοί μετανάστες με πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής, πετώντας πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Η Αστυνομία παρενέβη κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας πρόσφυγας, τον οποίο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέπεμψαν στο Πολυιατρείο Πολυκάστρου για ράμματα.
REUTERS / MARKO DJURICA

Ένταση επικράτησε στην Ειδομένη, όταν συγκρούστηκαν Αφγανοί μετανάστες με πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής, πετώντας πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Η Αστυνομία παρενέβη κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας πρόσφυγας, τον οποίο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέπεμψαν στο Πολυιατρείο Πολυκάστρου για ράμματα.

Ηλιοβασίλεμα στη Γάζα. Ένα αγόρι παίζει με ένα άλογο, σε μία παραλία στην πόλη της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένα αγόρι παίζει με ένα άλογο, σε μία παραλία στην πόλη της Γάζας.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Εργάτες μιλούν σε ασύρματα τηλέφωνα, σε ένα σοκάκι στην Καλκούτα, στην Ινδία.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Εργάτες μιλούν σε ασύρματα τηλέφωνα, σε ένα σοκάκι στην Καλκούτα, στην Ινδία.

Πρεμιέρα της ταινίας X-Men Apocalypse, στο Λονδίνο. Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ποζάρει στους φωτογράφους, στην πρεμιέρα της ταινίας X-Men Apocalypse, στο Λονδίνο.
REUTERS / HANNAH MCKAY

Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ποζάρει στους φωτογράφους, στην πρεμιέρα της ταινίας X-Men Apocalypse, στο Λονδίνο.

Κένυα: Μαθήματα στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό του κόσμου. Κορίτσια από τη Σομαλία, παρακολουθούν μαθήματα Κορανίου στη σχολή Liban, στον καταυλισμό προσφύγων Ifo στο Νταντάαμπ, κοντά στα σύνορα της Κένυας με την Σομαλία, στην Γκαρίσα στην Κένυα. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το προσφυγικό συγκρότημα Νταντάαμπ είναι επίσημα ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός του κόσμου, φιλοξενώντας περισσότερους από 380.000 Σομαλούς πρόσφυγες.
REUTERS / THOMAS MUKOYA

Κορίτσια από τη Σομαλία, παρακολουθούν μαθήματα Κορανίου στη σχολή Liban, στον καταυλισμό προσφύγων Ifo στο Νταντάαμπ, κοντά στα σύνορα της Κένυας με την Σομαλία, στην Γκαρίσα στην Κένυα. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το προσφυγικό συγκρότημα Νταντάαμπ είναι επίσημα ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός του κόσμου, φιλοξενώντας περισσότερους από 380.000 Σομαλούς πρόσφυγες.

Eπίθεση με μαχαίρι σε σταθμό κοντά στο Μόναχο. Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο. Η αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι την ώρα της επίθεσης ο δράστης φώναξε «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος), μια φράση που χρησιμοποιείται ευρέως από τζιχαντιστές. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση είχε «εκ των προτέρων ισλαμιστικό κίνητρο». Η επίθεση σημειώθηκε στον σταθμό Γκάρχινγκ, σε απόσταση 50 χλμ από το Μόναχο και σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης Ανγκέλικα Όμπερμάιρ ο δράστης είναι Γερμανός υπήκοος.
 
REUTERS / MICHAELA REHLE

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο. Η αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι την ώρα της επίθεσης ο δράστης φώναξε «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος), μια φράση που χρησιμοποιείται ευρέως από τζιχαντιστές. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση είχε «εκ των προτέρων ισλαμιστικό κίνητρο». Η επίθεση σημειώθηκε στον σταθμό Γκάρχινγκ, σε απόσταση 50 χλμ από το Μόναχο και σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης Ανγκέλικα Όμπερμάιρ ο δράστης είναι Γερμανός υπήκοος.

 

Παρέλαση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εργατικού Κόμματος της Β. Κορέας. Κόσμος ζητωκραυγάζει καθώς βλέπει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ , μία ημέρα την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος. Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση του Εργατικού Κόμματος σε διάστημα 36 ετών. Ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης, με στόχο την αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κόσμος ζητωκραυγάζει καθώς βλέπει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ , μία ημέρα την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος. Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση του Εργατικού Κόμματος σε διάστημα 36 ετών. Ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης, με στόχο την αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας.

Στον απόηχο των εκλογών στις Φιλιππίνες. Κυβερνητικός υπάλληλος κουβαλά αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού, μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων θα πρέπει να θεωρείται ο δήμαρχος της πόλης Νταβάο, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων προηγείται άνετα των έτερων διεκδικητών του προεδρικού θώκου. Ο πρώην δικαστικός λειτουργός που ο λόγος του έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις αναδεικνύεται νικητής της αναμέτρησης.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Κυβερνητικός υπάλληλος κουβαλά αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού, μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων θα πρέπει να θεωρείται ο δήμαρχος της πόλης Νταβάο, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων προηγείται άνετα των έτερων διεκδικητών του προεδρικού θώκου. Ο πρώην δικαστικός λειτουργός που ο λόγος του έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις αναδεικνύεται νικητής της αναμέτρησης.

Βραζιλία: Ακυρώθηκε η πρόταση καθαίρεσης της προέδρου Ρούσεφ. Άνδρες ασφαλείας κάνουν περιπολία έξω από τη Γερουσία της Βραζιλίας, στη Μπραζίλια. Εμπλοκή στη διαδικασία παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη δημιουργεί η ακύρωση της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή, κάτω σώμα του Κογκρέσου. Έτσι η ψηφοφορία στη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου, αναβάλλεται και πιθανόν να χρειαστεί η Βουλή να ξαναψηφίσει για το ίδιο θέμα. Η ακύρωση έγινε από τον νέο προσωρινό πρόεδρο της Βουλής, μετά την αποπομπή του εκλεγμένου προέδρου της, Εντουάρντο Κούνια, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, λόγω εμπλοκής του επίσης σε σκάνδαλο διαφθοράς.
EPA / FERNANDO BIZERRA JR.

Άνδρες ασφαλείας κάνουν περιπολία έξω από τη Γερουσία της Βραζιλίας, στη Μπραζίλια. Εμπλοκή στη διαδικασία παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη δημιουργεί η ακύρωση της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή, κάτω σώμα του Κογκρέσου. Έτσι η ψηφοφορία στη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου, αναβάλλεται και πιθανόν να χρειαστεί η Βουλή να ξαναψηφίσει για το ίδιο θέμα. Η ακύρωση έγινε από τον νέο προσωρινό πρόεδρο της Βουλής, μετά την αποπομπή του εκλεγμένου προέδρου της, Εντουάρντο Κούνια, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, λόγω εμπλοκής του επίσης σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Aποτίμηση και καταγραφή των καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα στον Καναδά.  Η διαδικασία της αποτίμησης και καταγραφής των καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα στο Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, η πυρκαγιά έκαψε 2.400 σπίτια και κτήρια, ήτοι περίπου το 10% των χτισμάτων της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι περίπου το 90% των οικοδομικών κτισμάτων στην πόλη διασώθηκαν μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, η οποία έκαιγε στην περιοχή για περίπου δύο εβδομάδες.
REUTERS / CHRIS WATTIE

 Η διαδικασία της αποτίμησης και καταγραφής των καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα στο Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, η πυρκαγιά έκαψε 2.400 σπίτια και κτήρια, ήτοι περίπου το 10% των χτισμάτων της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι περίπου το 90% των οικοδομικών κτισμάτων στην πόλη διασώθηκαν μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, η οποία έκαιγε στην περιοχή για περίπου δύο εβδομάδες.

Πέντε από τις Νήσους του Σολομώντος εξαφανίστηκαν κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυστραλοί επιστήμονες αποκάλυψαν πρόσφατα ότι πέντε από τις Νήσους του Σολομώντος έχουν εξαφανιστεί κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εξετάζοντας δορυφορικές εικόνες και συλλέγοντας ιστορικά στοιχεία από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα νησιά αυτά έχουν εξαφανιστεί ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Οι Νήσοι Σολομώντος περιλαμβάνουν 922 νησιά, με σχεδόν 600.000 ανθρώπους να ζουν εκεί. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την περιοχή ως ιδιαίτερα ευάλωτη στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
REUTERS / HANDOUT

Αυστραλοί επιστήμονες αποκάλυψαν πρόσφατα ότι πέντε από τις Νήσους του Σολομώντος έχουν εξαφανιστεί κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εξετάζοντας δορυφορικές εικόνες και συλλέγοντας ιστορικά στοιχεία από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα νησιά αυτά έχουν εξαφανιστεί ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Οι Νήσοι Σολομώντος περιλαμβάνουν 922 νησιά, με σχεδόν 600.000 ανθρώπους να ζουν εκεί. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την περιοχή ως ιδιαίτερα ευάλωτη στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια. Νέοι έχουν ανάψει φωτιά και κάθονται στην παραλία της Ενσινίτας, στην Καλιφόρνια.
REUTERS / MIKE BLAKE

Νέοι έχουν ανάψει φωτιά και κάθονται στην παραλία της Ενσινίτας, στην Καλιφόρνια.