Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 22:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 09 Μαΐου 2016.

Μικροί μοναχοί Σαολίν. Στιγμιότυπο από το πάρκο ψυχαγωγίας Everland, στη Γιόνγιν της Νότιας Κορέας, όπου μικροί ασκούμενοι μοναχοί Σαολίν κοιτούν τον Lebao, ένα από τα πάντα που φιλοξενούνται στο πάρκο. 
REUTERS / KIM HONG-JI

Στιγμιότυπο από το πάρκο ψυχαγωγίας Everland, στη Γιόνγιν της Νότιας Κορέας, όπου μικροί ασκούμενοι μοναχοί Σαολίν κοιτούν τον Lebao, ένα από τα πάντα που φιλοξενούνται στο πάρκο. 

Καβάλα: Πλεκτό κασκόλ 15 μέτρων για την Ημέρα της Ευρώπης. Πλεκτό κασκόλ, μήκους 15 μέτρων, κατασκευασμένο από τις σημαίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψωσαν μαθητές στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Καβάλας. Οι μητέρες τους έπλεξαν από μια σημαία των κρατών μελών της Ε.Ε. και στη συνέχεια τις ένωσαν σε ένα μεγάλο κασκόλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Με αυτό το τρόπο οι μαθητές, οι καθηγητές του σχολείου και η δημοτική αρχή θέλησαν να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Λωλίδης

Πλεκτό κασκόλ, μήκους 15 μέτρων, κατασκευασμένο από τις σημαίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψωσαν μαθητές στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Καβάλας. Οι μητέρες τους έπλεξαν από μια σημαία των κρατών μελών της Ε.Ε. και στη συνέχεια τις ένωσαν σε ένα μεγάλο κασκόλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Με αυτό το τρόπο οι μαθητές, οι καθηγητές του σχολείου και η δημοτική αρχή θέλησαν να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Φεστιβάλ για το Ξύπνημα της Άνοιξης στην Ισπανία. Η Ίνες και η φίλη της Νούρια είναι δύο από τα κορίτσια που διαλέχτηκαν για να ενσαρκώσουν τις «Μάγιας», τα παδιά δηλαδή που συμβολίζουν το ξύπνημα της Άνοιξης στην Ισπανία, στο φεστιβάλ των «Μάγιας». Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε Μάιο και μικρά κορίτσια διαλέγονται για να παίξουν αυτο το ρόλο. Υποχρέωση τους είναι να κάθονται σε βωμούς στολισμένους με λουλούδια, ντυμένες με παραδοσιακά κοστούμια ενώ οι περαστικοί μπορούν μόνο να τις κοιτάνε.
REUTERS / SUSANA VERA

Η Ίνες και η φίλη της Νούρια είναι δύο από τα κορίτσια που διαλέχτηκαν για να ενσαρκώσουν τις «Μάγιας», τα παδιά δηλαδή που συμβολίζουν το ξύπνημα της Άνοιξης στην Ισπανία, στο φεστιβάλ των «Μάγιας». Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε Μάιο και μικρά κορίτσια διαλέγονται για να παίξουν αυτο το ρόλο. Υποχρέωση τους είναι να κάθονται σε βωμούς στολισμένους με λουλούδια, ντυμένες με παραδοσιακά κοστούμια ενώ οι περαστικοί μπορούν μόνο να τις κοιτάνε.

Η διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο. Στιγμιότυπο από τη διάβαση του πλανήτη Ερμή μπροστά από τον ήλιο. Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είναι ορατό και από την Ελλάδα και θα διαρκέσει περίπου 7,5 ώρες, ωστόσο ο Ήλιος θα δύσει μια ώρα πριν τη λήξη του φαινομένου και έτσι δεν θα είναι δυνατό να παρατηρηθεί η έξοδος του Ερμή από τον ηλιακό δίσκο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2006, ενώ αναμένεται να ξανασυμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2019.
EPA / PETER KOMKA

Στιγμιότυπο από τη διάβαση του πλανήτη Ερμή μπροστά από τον ήλιο. Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είναι ορατό και από την Ελλάδα και θα διαρκέσει περίπου 7,5 ώρες, ωστόσο ο Ήλιος θα δύσει μια ώρα πριν τη λήξη του φαινομένου και έτσι δεν θα είναι δυνατό να παρατηρηθεί η έξοδος του Ερμή από τον ηλιακό δίσκο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2006, ενώ αναμένεται να ξανασυμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2019.

Αγιασμός αυτοκινήτων στο Ναύπλιο. Ο ιερέας του Ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου, π. Μάρκος Σούλτσε, ραίνει αμάξια, μηχανάκια και τους οδηγούς με Αγιασμό, κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των αυτοκινητιστών που γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο ιερέας του Ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου, π. Μάρκος Σούλτσε, ραίνει αμάξια, μηχανάκια και τους οδηγούς με Αγιασμό, κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των αυτοκινητιστών που γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.

Διασχίζοντας τον ποταμό Γιαμούνα . Στιγμιότυπο από τον ποταμό Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Στιγμιότυπο από τον ποταμό Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.

Μόσχα: Παρέλαση για την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας . Στιγμιοτυπο από την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα για την 71η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β
REUTERS / GRIGORY DUKOR

Στιγμιοτυπο από την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα για την 71η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: www.lifo.gr
Η Ρωσία γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια σήμερα την 71η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, σε έναν εορτασμό που ενώνει τους Ρώσους πέραν των πολιτικών διχονοιών τους και υμνεί το ρωσικό μεγαλείο. Πηγή: www.lifo.gr
Η Ρωσία γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια σήμερα την 71η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, σε έναν εορτασμό που ενώνει τους Ρώσους πέραν των πολιτικών διχονοιών τους και υμνεί το ρωσικό μεγαλείο. Πηγή: www.lifo.gr
Παραιτήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν «από όλα τα αξιώματα τα οποία κατέχει». Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, βασική αιτία της αποχώρησής του είναι η πρόσφατη επιτυχία της Άκρας Δεξιάς, ο υποψήφιος της οποίας κατέλαβε την πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές.
 
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν «από όλα τα αξιώματα τα οποία κατέχει». Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, βασική αιτία της αποχώρησής του είναι η πρόσφατη επιτυχία της Άκρας Δεξιάς, ο υποψήφιος της οποίας κατέλαβε την πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές.

 

Ξενάγηση προσφύγων στον βράχο της Ακρόπολης. Εκατό πρόσφυγες από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς σήμερα το πρωί στον βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεθνής ευαισθητοποίηση σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εκατό πρόσφυγες από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς σήμερα το πρωί στον βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεθνής ευαισθητοποίηση σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

Αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης στο Λονδίνο. Στιγμιότυπο από τους ευρωπαϊκούς αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγονται στο Λονδίνο. Στη φωτογραφία η Ρωσίδα Natalia Ishchenko.
REUTERS / STAFF

Στιγμιότυπο από τους ευρωπαϊκούς αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγονται στο Λονδίνο. Στη φωτογραφία η Ρωσίδα Natalia Ishchenko.

Καθημερινότητα στην Ειδομένη. Κουτάβι μέσα σε τρένο που βρίσκεται στον καταυλισμό προσφύγων, στην Ειδομένη.
REUTERS / MARKO DJURICA

Κουτάβι μέσα σε τρένο που βρίσκεται στον καταυλισμό προσφύγων, στην Ειδομένη.

Έκθεση σκαφών αναψυχής στο Ναύπλιο. Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Ναυπλίου όπου το Σάββατο 7 Μαΐου ξεκίνησε η έκθεση σκαφών αναψυχής «3ο Mediterranean Yacht Show», που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Η φετινή έκθεση φιλοξενεί έναν πολυπληθή στόλο επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, μεγαλύτερο από κάθε άλλη ανάλογη διοργάνωση και αναμένεται να την επισκεφθούν σημαντικοί εκπρόσωποι και παράγοντες του yachting παγκοσμίως, για να επιθεωρήσουν και να θαυμάσουν τα πολυτελή σκάφη αναψυχής που θα φιλοξενούνται στο λιμάνι έως τις 10 Μαΐου.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Ναυπλίου όπου το Σάββατο 7 Μαΐου ξεκίνησε η έκθεση σκαφών αναψυχής «3ο Mediterranean Yacht Show», που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Η φετινή έκθεση φιλοξενεί έναν πολυπληθή στόλο επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, μεγαλύτερο από κάθε άλλη ανάλογη διοργάνωση και αναμένεται να την επισκεφθούν σημαντικοί εκπρόσωποι και παράγοντες του yachting παγκοσμίως, για να επιθεωρήσουν και να θαυμάσουν τα πολυτελή σκάφη αναψυχής που θα φιλοξενούνται στο λιμάνι έως τις 10 Μαΐου.

Παραδοσιακή τελετή στη Μπανγκόκ. Στιγμιότυπο από παραδοσιακή τελετή για την ευλογία της καλλιέργειας που πραγματοποιείται ετησίως στη Μπανγκόκ.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Στιγμιότυπο από παραδοσιακή τελετή για την ευλογία της καλλιέργειας που πραγματοποιείται ετησίως στη Μπανγκόκ.

Κρίσιμο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα. Μια από τις πιο «περίπλοκες» αλλά και πιο κρίσιμες συνεδριάσεις Eurogroup ξεκίνησε στις 16:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στη φωτογραφία, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ), ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ (Δ).
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Μια από τις πιο «περίπλοκες» αλλά και πιο κρίσιμες συνεδριάσεις Eurogroup ξεκίνησε στις 16:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στη φωτογραφία, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ), ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ (Δ).