Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 21:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 8 Μαϊου 2016.

Συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και διερωτήθηκε τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προτείνει ως εναλλακτική τις «περικοπές δαπανών», για να προσθέσει ότι εννοεί περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως και απολύσεις.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και διερωτήθηκε τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προτείνει ως εναλλακτική τις «περικοπές δαπανών», για να προσθέσει ότι εννοεί περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως και απολύσεις.

Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο ασφαλιστικό. Ένταση προκλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, καθίσματα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλευρά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Οι αρχές προχώρησαν σε μία προσαγωγή.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση προκλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, καθίσματα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλευρά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Οι αρχές προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή. Επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό σημειώθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας για περίπου μία ώρα. Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης έδωσε εντολή για απομάκρυνση του Λαγού από την αίθουσα μετά από αντιπαράθεσή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.
 
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό σημειώθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας για περίπου μία ώρα. Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης έδωσε εντολή για απομάκρυνση του Λαγού από την αίθουσα μετά από αντιπαράθεσή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

 

Επαναπατρίσθηκαν οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία. Επαναπατρίσθηκαν την Κυριακή οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι, οι οποίο εκρατούντο όμηροι εδώ και δέκα μήνες από την Αλ Κάιντα στη Συρία και απελευθερώθηκαν μετά από διακριτικές και μακροχρόνιες διαδικασίες. Οι Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ (στο κέντρο), Ανχελ Σάστρε και Αντόνιο Παμπλιέγα (αριστερά), οι οποίοι είχαν απαχθεί στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας στις 13 ιουλίου 2015, έφθασαν σήμερα στην αεροπορική βάση του Τορεχόν κοντά στη Μαδρίτη με κυβερνητικό αεροσκάφος προερχόμενο από την Τουρκία. Οι τρεις έμπειροι δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από ενόπλους καθώς μετακινούνταν με μίνιμπας στο Χαλέπι. Από ισπανικές κυβερνητικές πηγές έγινε γνωστό ότι κρατήθηκαν από την αρχή από το Μέτωπο Αλ Νόσρα.
REUTERS / HANDOUT

Επαναπατρίσθηκαν την Κυριακή οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι, οι οποίο εκρατούντο όμηροι εδώ και δέκα μήνες από την Αλ Κάιντα στη Συρία και απελευθερώθηκαν μετά από διακριτικές και μακροχρόνιες διαδικασίες. Οι Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ (στο κέντρο), Ανχελ Σάστρε και Αντόνιο Παμπλιέγα (αριστερά), οι οποίοι είχαν απαχθεί στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας στις 13 ιουλίου 2015, έφθασαν σήμερα στην αεροπορική βάση του Τορεχόν κοντά στη Μαδρίτη με κυβερνητικό αεροσκάφος προερχόμενο από την Τουρκία. Οι τρεις έμπειροι δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από ενόπλους καθώς μετακινούνταν με μίνιμπας στο Χαλέπι. Από ισπανικές κυβερνητικές πηγές έγινε γνωστό ότι κρατήθηκαν από την αρχή από το Μέτωπο Αλ Νόσρα.

Κίνα: Κατολίσθηση σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Δραματικές προσπάθειες κάνουν μέλη σωστικών συνεργείων στην επαρχία Φουγιάν της ανατολικής Κίνας, που αγωνίζονται να εντοπίσουν τουλάχιστον 41 εργάτες που αγνοούνται μετά από κατολίσθηση σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Δραματικές προσπάθειες κάνουν μέλη σωστικών συνεργείων στην επαρχία Φουγιάν της ανατολικής Κίνας, που αγωνίζονται να εντοπίσουν τουλάχιστον 41 εργάτες που αγνοούνται μετά από κατολίσθηση σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Λουλούδια για τη Γιορτή της Μητέρας. Ένα μικρό κορίτσι κάθεται ανάμεσα σε λουλούδια, σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας.
Alexandros Michailidis

Ένα μικρό κορίτσι κάθεται ανάμεσα σε λουλούδια, σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας.

Ισραήλ: Εκδήλωση για την Ημέρα της Νίκης. Ένα παιδί παίζει με ένα πολυβόλο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επερχόμενη Ημέρα της Νίκης, που σηματοδοτεί την επέτειο της νίκης των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, στην πόλη της Ασντόντ, στο Ισραήλ.
REUTERS / AMIR COHEN

Ένα παιδί παίζει με ένα πολυβόλο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επερχόμενη Ημέρα της Νίκης, που σηματοδοτεί την επέτειο της νίκης των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, στην πόλη της Ασντόντ, στο Ισραήλ.

Αποθέωση για την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο αρχηγός της Λέστερ, Γουές Μόργκαν και ο Κλαούντιο Ρανιέρι σηκώνουν την κούπα με τους οπαδούς να παραληρούν στις εξέδρες. Η Λέστερ σήκωσε την κούπα της πρωταθλήτριας Αγγλίας στο «King Power Stadium». Από την περασμένη Δευτέρα οι «αλεπούδες» είχαν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League και χθες πανηγύρισαν μπροστά στο κοινό τους μετά το 3-1 επί της Έβερτον στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής. 
REUTERS / Andrew Boyers

Ο αρχηγός της Λέστερ, Γουές Μόργκαν και ο Κλαούντιο Ρανιέρι σηκώνουν την κούπα με τους οπαδούς να παραληρούν στις εξέδρες. Η Λέστερ σήκωσε την κούπα της πρωταθλήτριας Αγγλίας στο «King Power Stadium». Από την περασμένη Δευτέρα οι «αλεπούδες» είχαν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League και χθες πανηγύρισαν μπροστά στο κοινό τους μετά το 3-1 επί της Έβερτον στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής. 

Ακροβατώντας ανάμεσα στα σύννεφα. Ένας άντρας περπατά πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στην Ταϊτζού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας άντρας περπατά πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στην Ταϊτζού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ στην Κίνα.

Καναδάς: Πυρκαγιά με φόντο το Βόρειο Σέλας. Πυρκαγιά καίει δασική περιοχή με φόντο τα χρωματιστά φώτα του Βόρειου Σέλαος, κοντά στο Φορτ Μακ Μάρεϊ, στην Αλμπέρτα, στον Καναδά. Οι δασικές πυρκαγιές που κατακαίγουν τον δυτικό Καναδά διπλασιαστήκαν σε έκταση το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει απρόβλεπτη και επικίνδυνη. Τα μεσάνυχτα οι φωτιές, που συνεχίζουν να προχωρούν, θα έχουν κάψει περισσότερα από 200.000 εκτάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
REUTERS / MARK BLINCH

Πυρκαγιά καίει δασική περιοχή με φόντο τα χρωματιστά φώτα του Βόρειου Σέλαος, κοντά στο Φορτ Μακ Μάρεϊ, στην Αλμπέρτα, στον Καναδά. Οι δασικές πυρκαγιές που κατακαίγουν τον δυτικό Καναδά διπλασιαστήκαν σε έκταση το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει απρόβλεπτη και επικίνδυνη. Τα μεσάνυχτα οι φωτιές, που συνεχίζουν να προχωρούν, θα έχουν κάψει περισσότερα από 200.000 εκτάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Διαδηλώσεις κατά ασφαλιστικού και φορολογικού. Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας, στην Αθήνα, στις 8 Μαϊου 2016.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας, στην Αθήνα, στις 8 Μαϊου 2016.