Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 22:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 5 Μαΐου 2016.

Σύροι πρόσφυγες στα σύνορα με την Ιορδανία. Πρόσφυγας από την Συρία κλαίει, καθώς περιμένει να περάσει στο έδαφος της Ιορδανίας.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Πρόσφυγας από την Συρία κλαίει, καθώς περιμένει να περάσει στο έδαφος της Ιορδανίας.

Προς αποχώρηση ο Νταβούτογλου . Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλείται στις 22 Μαΐου. Το γεγονός σημαίνει αυτόματα ότι ο κ. Νταβούτογλου θα αποχωρήσει και από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, αφού στο καταστατικό του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος αναφέρεται ότι ο πρόεδρός του γίνεται αυτοδίκαια και πρωθυπουργός, όταν το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι αντιθέσεις μεταξύ των κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου κυοφορούνταν για μήνες, με τελική πράξη τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο την Τετάρτη, χωρίς όμως τελικώς να υπάρξει συμβιβασμός.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλείται στις 22 Μαΐου. Το γεγονός σημαίνει αυτόματα ότι ο κ. Νταβούτογλου θα αποχωρήσει και από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, αφού στο καταστατικό του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος αναφέρεται ότι ο πρόεδρός του γίνεται αυτοδίκαια και πρωθυπουργός, όταν το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι αντιθέσεις μεταξύ των κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου κυοφορούνταν για μήνες, με τελική πράξη τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο την Τετάρτη, χωρίς όμως τελικώς να υπάρξει συμβιβασμός.

Πρόσφυγες στο Ελληνικό . Ένα προσφυγόπουλο στέκεται μπροστά από σκηνές, στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού. Σταθερά κοντά στις 54.000 παραμένει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Ένα προσφυγόπουλο στέκεται μπροστά από σκηνές, στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού. Σταθερά κοντά στις 54.000 παραμένει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Πρόβα για την παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης». Στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-35 διακρίνονται από την γυάλινη οροφή πολυκαταστήματος, στην Κόκκινη Πλατεία. Η πτήση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρόβας για την παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης» στις 9 Μαΐου.
REUTERS / GRIGORY DUKOR

Στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-35 διακρίνονται από την γυάλινη οροφή πολυκαταστήματος, στην Κόκκινη Πλατεία. Η πτήση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρόβας για την παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης» στις 9 Μαΐου.

Μπαλκόνι με πανοραμική θέα της Κουάλα Λουμπούρ. Τουρίστες απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της Κουάλα Λουμπούρ από το ειδικά διαμορφωμένο «μπαλκόνι» Skybox, στη Μαλαισία. Το Skybox βρίσκεται 421 μέτρα πάνω από το έδαφος και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Πύργου της Κουάλα Λουμπούρ.
EPA / AHMAD YUSNI

Τουρίστες απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της Κουάλα Λουμπούρ από το ειδικά διαμορφωμένο «μπαλκόνι» Skybox, στη Μαλαισία. Το Skybox βρίσκεται 421 μέτρα πάνω από το έδαφος και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Πύργου της Κουάλα Λουμπούρ.

Στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ. Ο πύργος «Juche» αντικατοπτρίζεται στον ποταμό Τεντόνγκ, στην Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο πύργος «Juche» αντικατοπτρίζεται στον ποταμό Τεντόνγκ, στην Πιονγιάνγκ.

Καθημερινή ζωή στη Μιανμάρ. Μια παρέα αντρών παίζει τσινλόν, σε δρόμο της πόλης Μουλμέιν, στη Μιανμάρ. Πρόκειται για παραδοσιακό άθλημα που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία στον χειρισμό της μπάλας με τον χορό. ​
EPA / LYNN BO BO

Μια παρέα αντρών παίζει τσινλόν, σε δρόμο της πόλης Μουλμέιν, στη Μιανμάρ. Πρόκειται για παραδοσιακό άθλημα που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία στον χειρισμό της μπάλας με τον χορό. ​

Ημέρα Star Wars στο Μεξικό. Ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε Stormtrooper, στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας Star Wars, μιλά σε ένα κοριτσάκι έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου, στο Μοντερέι του Μεξικού.
REUTERS / DANIEL BECERRIL

Ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε Stormtrooper, στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας Star Wars, μιλά σε ένα κοριτσάκι έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου, στο Μοντερέι του Μεξικού.

Καναδάς: 88.000 άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς. Περίπου 88.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ στον δυτικό Καναδά. Η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη. Οι φλόγες έχουν ήδη καταστρέψει πολλές γειτονιές, ενώ απειλούν να κάψουν χιλιάδες σπίτια στην πόλη Αλμπέρτα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά.
REUTERS / TOPHER SEGUIN

Περίπου 88.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ στον δυτικό Καναδά. Η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη. Οι φλόγες έχουν ήδη καταστρέψει πολλές γειτονιές, ενώ απειλούν να κάψουν χιλιάδες σπίτια στην πόλη Αλμπέρτα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά.

Σούρουπο στη Γάζα . Άποψη παραλιακού δρόμου στη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Άποψη παραλιακού δρόμου στη Λωρίδα της Γάζας.