Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 22:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 3 Μαΐου 2016.

Συρία: Συναντήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (αριστερά) και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Μόσχα. Οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, του Γάλλου ομολόγου του Ζαν-Μαρκ Ερό, του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και του συντονιστή της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (αριστερά) και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Μόσχα. Οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, του Γάλλου ομολόγου του Ζαν-Μαρκ Ερό, του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και του συντονιστή της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ.

Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη ενώ ακόμη 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
EPA / SANA HANDOUT

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη ενώ ακόμη 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Βραζιλία η Ολυμπιακή Φλόγα. Ο πρώην μαραθωνοδρόμος Βαντερλέι ντε Λίμα συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Μπραζίλια. Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε σήμερα το μεσημέρι αεροπορικώς στη Μπραζίλια από τη Γενεύη, πρώτο βήμα μιας διαδρομής που θα ακολουθήσει σε όλη τη Βραζιλία μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις αρχές Αυγούστου.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρώην μαραθωνοδρόμος Βαντερλέι ντε Λίμα συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Μπραζίλια. Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε σήμερα το μεσημέρι αεροπορικώς στη Μπραζίλια από τη Γενεύη, πρώτο βήμα μιας διαδρομής που θα ακολουθήσει σε όλη τη Βραζιλία μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις αρχές Αυγούστου.

Ψάχνοντας σε χωματερή του Αμπιτζάν. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, απεικονίζεται μία γυναίκα με το παιδί της να μεταφέρει ανακυκλώσιμα υλικά σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. Η φτώχεια είναι ένα μείζον πρόβλημα στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων της χώρας ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα.
EPA / LEGNAN KOULA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, απεικονίζεται μία γυναίκα με το παιδί της να μεταφέρει ανακυκλώσιμα υλικά σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. Η φτώχεια είναι ένα μείζον πρόβλημα στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων της χώρας ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα.

Νεαρός ιπποπόταμος σε ζωολογικό κήπο του Αννόβερο . Ένας νεαρός ιπποπόταμος που ακούει στο όνομα Champ κολυμπά δίπλα στη μητέρα του Cherry σε εγκατάσταση του ζωολογικού κήπου του Αννόβερο. Ο ιπποπόταμος είναι 16 ημερών και ζυγίζει περίπου 35 κιλά.
EPA / HOLGER HOLLEMANN

Ένας νεαρός ιπποπόταμος που ακούει στο όνομα Champ κολυμπά δίπλα στη μητέρα του Cherry σε εγκατάσταση του ζωολογικού κήπου του Αννόβερο. Ο ιπποπόταμος είναι 16 ημερών και ζυγίζει περίπου 35 κιλά.

Περιπολίες Κινέζων αστυνομικών σε Ρώμη και Μιλάνο. Τέσσερις Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους από την Τρίτη και έως την 13η Μαΐου, στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου, με στόχο να κάνουν τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μαζικά αυτήν την περίοδο να αισθάνονται ασφαλείς.
EPA / MASSIMO PERCOSSI

Τέσσερις Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους από την Τρίτη και έως την 13η Μαΐου, στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου, με στόχο να κάνουν τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μαζικά αυτήν την περίοδο να αισθάνονται ασφαλείς.

«Το Παρατηρητήριο του Φωτός» στο Παρίσι. Το εξωτερικό τμήμα του κτηρίου «Fondation Louis Vuitton» στο Παρίσι φιλοξενεί την καλλιτεχνική εγκατάσταση «Το Παρατηρητήριο του Φωτός» του Γάλλου καλλιτέχνη Daniel Buren. Το κτήριο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και αποτελείται από 3.600 κομμάτια γυαλιού έχει καλυφτεί από χρωματιστά φίλτρα για τους σκοπούς του εν λόγω, in situ έργου τέχνης.
EPA / JEREMY LEMPIN

Το εξωτερικό τμήμα του κτηρίου «Fondation Louis Vuitton» στο Παρίσι φιλοξενεί την καλλιτεχνική εγκατάσταση «Το Παρατηρητήριο του Φωτός» του Γάλλου καλλιτέχνη Daniel Buren. Το κτήριο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και αποτελείται από 3.600 κομμάτια γυαλιού έχει καλυφτεί από χρωματιστά φίλτρα για τους σκοπούς του εν λόγω, in situ έργου τέχνης.

Ανοιξιάτικο σκηνικό στην Πράγα . Γενική άποψη της πλατείας Krizovnicke κοντά στη μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ζεστό, ανοιξιάτικο καιρό, με θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου κατά τις προσεχείς ημέρες.
EPA / FILIP SINGER

Γενική άποψη της πλατείας Krizovnicke κοντά στη μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ζεστό, ανοιξιάτικο καιρό, με θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου κατά τις προσεχείς ημέρες.

Ισραήλ: Kitesurf στη Μεσόγειο. Κόσμος κάνει kitesurf στο Τελ Αβίβ.
REUTERS / BAZ RATNER

Κόσμος κάνει kitesurf στο Τελ Αβίβ.

Στιγμιότυπο από τη μαρίνα του Φλοίσβου. Στιγμιότυπο από τη μαρίνα του Φλοίσβου.
INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στιγμιότυπο από τη μαρίνα του Φλοίσβου.

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη . Άποψη της πόλης της Θεσσαλονίκης μετά την απογευματινή βροχόπτωση.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άποψη της πόλης της Θεσσαλονίκης μετά την απογευματινή βροχόπτωση.