Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 22:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 23 Απριλίου 2016.

Στη Μ. Βρετανία ο Μπαράκ Ομπάμα. Να απορρίψουν το κάλεσμα να αποκοπούν από τον υπόλοιπο κόσμο κάλεσε τους Βρετανούς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη διενέργεια δημοψηφίσματος τον Ιούνιο στη Βρετανία, αλλά και σε ενδεχόμενο «Brexit».
EPA / WILL OLIVER

Να απορρίψουν το κάλεσμα να αποκοπούν από τον υπόλοιπο κόσμο κάλεσε τους Βρετανούς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη διενέργεια δημοψηφίσματος τον Ιούνιο στη Βρετανία, αλλά και σε ενδεχόμενο «Brexit».

Στο Γκαζιαντέπ η Άγκελα Μέρκελ και ο Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, Sare και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στον παιδικό σταθμό του προσφυγικού καταυλισμού στο Nizip, κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, Sare και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στον παιδικό σταθμό του προσφυγικού καταυλισμού στο Nizip, κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Στιγμιότυπο από τον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Ένας πρόσφυγας αγκαλιάζει ένα αγόρι στον αυτοσχέδιο προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Στους 53.817 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Επικράτεια εκ των οποίων 29,298 βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ένας πρόσφυγας αγκαλιάζει ένα αγόρι στον αυτοσχέδιο προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Στους 53.817 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Επικράτεια εκ των οποίων 29,298 βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα. Η λαμπαδηδρόμος Ελένη Δόικα, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, ανάβει το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα στην πλατεία Σπιανάδα Κέρκυρα. Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, η Κέρκυρα. Η Ιερή Φλόγα αφίχθη στο λιμάνι του νησιού το μεσημέρι και από ‘κει ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διαδρομή έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

Η λαμπαδηδρόμος Ελένη Δόικα, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, ανάβει το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα στην πλατεία Σπιανάδα Κέρκυρα. Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, η Κέρκυρα. Η Ιερή Φλόγα αφίχθη στο λιμάνι του νησιού το μεσημέρι και από ‘κει ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διαδρομή έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Διεθνής έκθεση τατουάζ στη Σαγκάη . Μία ειδικός της τέχνης του τατουάζ συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ τατουάζ, το οποίο πραγματοποιείται στη Σαγκάη.
REUTERS / ALY SONG

Μία ειδικός της τέχνης του τατουάζ συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ τατουάζ, το οποίο πραγματοποιείται στη Σαγκάη.

Ο «Spiderman» στο Αλμάτι . Ο Γάλλος αναρριχητής Alain Robert, γνωστός και ως «Spiderman», διακρίνεται μέσα από ένα παράθυρο, καθώς σκαρφαλώνει στον 162 μέτρων πύργο Esentai στο Αλμάτι του Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Ο Γάλλος αναρριχητής Alain Robert, γνωστός και ως «Spiderman», διακρίνεται μέσα από ένα παράθυρο, καθώς σκαρφαλώνει στον 162 μέτρων πύργο Esentai στο Αλμάτι του Καζακστάν.

Η Μόσχα «καλωσορίζει» την άνοιξη . Κόσμος περπατά δια μέσου μίας τεράστιας εγκατάστασης λουλουδιών στη ρωσική πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ «Άνοιξη στη Μόσχα», η πόλη διακοσμείται με έργα τέχνης και συνθέσεις λουλουδιών. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Κόσμος περπατά δια μέσου μίας τεράστιας εγκατάστασης λουλουδιών στη ρωσική πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ «Άνοιξη στη Μόσχα», η πόλη διακοσμείται με έργα τέχνης και συνθέσεις λουλουδιών. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Στιγμιότυπο από το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας . Στιγμιότυπο από το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά», επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στην ημερίδα «Ευρωπαϊκές Προκλήσεις το 2016»,  στο πλαίσιο του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά», επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στην ημερίδα «Ευρωπαϊκές Προκλήσεις το 2016»,  στο πλαίσιο του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο. Mε πασχαλινές και ανοιξιάτικες δημιουργίες, ξεκίνησαν οι πασχαλινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων. Στον Πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου ζωντάνεψε το παραδοσιακό έθιμο του Λαζάρου. Μικρά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στα σοκάκια της παλιάς πόλης, μοιράζοντας «Λαζαράκια» τα οποία έχουν φτιάξει τα παιδιά στο εργαστήρι «με ένα Καλειδοσκόπιο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Mε πασχαλινές και ανοιξιάτικες δημιουργίες, ξεκίνησαν οι πασχαλινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων. Στον Πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου ζωντάνεψε το παραδοσιακό έθιμο του Λαζάρου. Μικρά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στα σοκάκια της παλιάς πόλης, μοιράζοντας «Λαζαράκια» τα οποία έχουν φτιάξει τα παιδιά στο εργαστήρι «με ένα Καλειδοσκόπιο».

Τεχνητή λίμνη στην κεντρική πλατεία του Άργους. Με νερό γέμισε η τεχνητή λίμνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, που έχει δημιουργηθεί με το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Από το Σάββατο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Άργους θα μπορούν να απολαμβάνουν μια διαφορετική εικόνα της πόλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Με νερό γέμισε η τεχνητή λίμνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, που έχει δημιουργηθεί με το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Από το Σάββατο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Άργους θα μπορούν να απολαμβάνουν μια διαφορετική εικόνα της πόλης.