Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 20:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Ανοιξιάτικο τοπίο στο Βέλγιο. Άποψη του δάσους της πόλης Χάλε, στο Βέλγιο. Το δάσος είναι γνωστό και ως «μπλε δάσος» λόγω του χρώματος που του προσδίδουν οι άγριες καμπανούλες που φυτρώνουν στην περιοχή.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Άποψη του δάσους της πόλης Χάλε, στο Βέλγιο. Το δάσος είναι γνωστό και ως «μπλε δάσος» λόγω του χρώματος που του προσδίδουν οι άγριες καμπανούλες που φυτρώνουν στην περιοχή.

Σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες. Σοκολατένια γλυκά σε ζαχαροπλαστείο της Αθήνας μας υπενθυμίζουν ότι το Πάσχα είναι πολύ κοντά.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοκολατένια γλυκά σε ζαχαροπλαστείο της Αθήνας μας υπενθυμίζουν ότι το Πάσχα είναι πολύ κοντά.

Βουτιές στην Ιρλανδία . Ένας άντρας βουτά στη θάλασσα, στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας. 
REUTERS / CLODAGH KILCOYNE

Ένας άντρας βουτά στη θάλασσα, στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας. 

Λάμα στη Γερμανία . Λάμα σε φάρμα, στο Καουφμπόρεν της Γερμανίας.
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

Λάμα σε φάρμα, στο Καουφμπόρεν της Γερμανίας.

Αγώνας ορειβατικού σκι στην Ελβετία. Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ορειβατικού σκι που διοργανώνει ο ελβετικός στρατός, περνούν μπροστά από το όρος Μάτερχορν. Η διαδρομή από το Ζερμάτ, μέχρι το σημείο του τερματισμού στο Βερμπιέ, έχει μήκος 53 χλμ.
EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ορειβατικού σκι που διοργανώνει ο ελβετικός στρατός, περνούν μπροστά από το όρος Μάτερχορν. Η διαδρομή από το Ζερμάτ, μέχρι το σημείο του τερματισμού στο Βερμπιέ, έχει μήκος 53 χλμ.

Σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων στη Mitsubishi. Ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors Corp, Τετσούρο Αϊκάβα (δεξιά) υποκλίνεται, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο. Ο πρόεδρο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ζήτησε «συγγνώμη» για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εταιρείας των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Mitsubishi παραποίησε τα στοιχεία εκπομπών ρύπων για περισσότερα από 625.000 οχήματα από τα μέσα του 2013. Στον απόηχο των αποκαλύψεων, η μετοχή της εταιρείας κατακρημνίστηκε κατά 15% χάνοντας κεφάλαια 1,2 δισ. δολαρίων.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors Corp, Τετσούρο Αϊκάβα (δεξιά) υποκλίνεται, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο. Ο πρόεδρο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ζήτησε «συγγνώμη» για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εταιρείας των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Mitsubishi παραποίησε τα στοιχεία εκπομπών ρύπων για περισσότερα από 625.000 οχήματα από τα μέσα του 2013. Στον απόηχο των αποκαλύψεων, η μετοχή της εταιρείας κατακρημνίστηκε κατά 15% χάνοντας κεφάλαια 1,2 δισ. δολαρίων.

Φόβοι για νέες κατολισθήσεις στην Ιαπωνία. Κάτοικοι της περιοχής Κουμαμότο κοιτούν ένα σπίτι, το οποίο έχει καταστραφεί από τον πρόσφατο σεισμό, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τα προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Ιαπωνία συνεχίζονται, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης ενισχύουν τους φόβους για νέες κατολισθήσεις. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 47.
EPA / JEON HEON-KYUN

Κάτοικοι της περιοχής Κουμαμότο κοιτούν ένα σπίτι, το οποίο έχει καταστραφεί από τον πρόσφατο σεισμό, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τα προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Ιαπωνία συνεχίζονται, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης ενισχύουν τους φόβους για νέες κατολισθήσεις. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 47.

Ένας μοναχικός φίλαθλος. Οπαδός των Νάσβιλ Πρέντετορς κάθεται στην άδεια εξέδρα του «Μπρίτζεστον Αρίνα», λίγο πριν την έναρξη αγώνα χόκεϊ, στο πλαίσιο των πλέι όφ του Στάνλεϊ Καπ.
USA Today Sports / Christopher Hanewinckel

Οπαδός των Νάσβιλ Πρέντετορς κάθεται στην άδεια εξέδρα του «Μπρίτζεστον Αρίνα», λίγο πριν την έναρξη αγώνα χόκεϊ, στο πλαίσιο των πλέι όφ του Στάνλεϊ Καπ.

Παρατηρώντας έναν ουρακοτάγκο . Ένα παιδάκι κοιτά την «Nonja», τον 39χρονο θηλυκό ουρακοτάγκο του ζωολογικού κήπου Σενμπρούν, στη Βιέννη.
EPA / CHRISTIAN BRUNA

Ένα παιδάκι κοιτά την «Nonja», τον 39χρονο θηλυκό ουρακοτάγκο του ζωολογικού κήπου Σενμπρούν, στη Βιέννη.

Σόου με σαπουνόφουσκες στην Αγία Πετρούπολη . Ένας άντρας παρουσιάζει σόου με σαπουνόφουσκες, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
EPA / ANATOLY MALTSEV

Ένας άντρας παρουσιάζει σόου με σαπουνόφουσκες, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ταξίδι προς την Κέρκυρα παρέα με δελφίνια . Δελφίνια ακολουθούν το πλοίο από την Ηγουμενίτσα προς την Κέρκυρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Δελφίνια ακολουθούν το πλοίο από την Ηγουμενίτσα προς την Κέρκυρα.

Μικροένταση στην Ειδομένη. Μια γυναίκα τρέχει κρατώντας ένα ραβδί, κατά τη διάρκεια μικροσυμπλοκής που ξέσπασε σε ουρά διανομής τροφίμων, στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων της Ειδομένης.
REUTERS / STOYAN NENOV

Μια γυναίκα τρέχει κρατώντας ένα ραβδί, κατά τη διάρκεια μικροσυμπλοκής που ξέσπασε σε ουρά διανομής τροφίμων, στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων της Ειδομένης.

Βαφή υφασμάτων στο Κάιρο. Ένας άντρας καπνίζει μπροστά από τη μηχανή που χρησιμοποιείται για τη βαφή υφασμάτων, στο Κάιρο. 
EPA / MOHAMED HOSSAM

Ένας άντρας καπνίζει μπροστά από τη μηχανή που χρησιμοποιείται για τη βαφή υφασμάτων, στο Κάιρο. 

Τα 90α της γενέθλια γιορτάζει την Πέμπτη η βασίλισσα Ελισάβετ Β
REUTERS / PETER NICHOLLS

Γιγαντιαίες πήλινες προτομές, που… με λίγη φαντασία μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι απεικονίζουν την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, έχουν τοποθετηθεί μπροστά σε κτήριο, στη Μεγάλη Βρετανία. Την Πέμπτη η βασίλισσα θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά της. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα τρία τέταρτα των Βρετανών παραμένουν προσηλωμένοι στη μοναρχία.

Το νέο της κόμμα παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σήμερα ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την παρουσίαση του νέου της κόμματος στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά οδό. Όπως εξήγησε αναφερόμενη στο σήμα του κόμματος, τα έξι τρίγωνα ιστία στο καραβάκι παραπέμπουν σε έξι «Δ», στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
 
SOOC / Nikos Libertas

«Σήμερα ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την παρουσίαση του νέου της κόμματος στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά οδό. Όπως εξήγησε αναφερόμενη στο σήμα του κόμματος, τα έξι τρίγωνα ιστία στο καραβάκι παραπέμπουν σε έξι «Δ», στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.