Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 19:27

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2016.

«Caravaggio Experience» στη Ρώμη . Ένας επισκέπτης φωτογραφίζει μία βίντεο-εγκατάσταση με τίτλο «Caravaggio Experience» του καλλιτέχνη Stefano Fake η οποία φιλοξενείται στο Παλάτσο ντέλε Εσποζιτσιόνι, στην ιταλική πρωτεύουσα.
REUTERS / TONY GENTILE

Ένας επισκέπτης φωτογραφίζει μία βίντεο-εγκατάσταση με τίτλο «Caravaggio Experience» του καλλιτέχνη Stefano Fake η οποία φιλοξενείται στο Παλάτσο ντέλε Εσποζιτσιόνι, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Λίβανος: Ανθοκομική έκθεση στη Βύβλο . Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, απεικονίζεται ένα κορίτσι στην είσοδο της ετήσιας ανθοκομικής έκθεσης της Βύβλου, βόρεια της Βηρυτού.
EPA / WAEL HAMZEH

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, απεικονίζεται ένα κορίτσι στην είσοδο της ετήσιας ανθοκομικής έκθεσης της Βύβλου, βόρεια της Βηρυτού.

Επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία. Μετανάστες οδηγούνται από αξιωματικό της FRONTEX σε ειδικά ναυλωμένο σκάφος που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Δικελί. 160 μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο απελάθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας για την προσφυγική κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε..
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετανάστες οδηγούνται από αξιωματικό της FRONTEX σε ειδικά ναυλωμένο σκάφος που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Δικελί. 160 μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο απελάθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας για την προσφυγική κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε..

Μονομερή κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε το Μπακού . Σπίτι που έχει υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, στη διαφιλονικούμενη περιοχή Ναγκόρνο - Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα «μονομερή» κατάπαυση του πυρός, ύστερα από τις σφοδρότατες μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή από το τέλος του πολέμου πριν από 22 χρόνια και οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 30 άτομα. Το Μπακού προειδοποίησε πάντως ότι, αν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν «τις προκλήσεις τους», το Αζερμπαϊτζάν «θα απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμενίους εδάφη».
REUTERS / STRINGER

Σπίτι που έχει υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, στη διαφιλονικούμενη περιοχή Ναγκόρνο - Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα «μονομερή» κατάπαυση του πυρός, ύστερα από τις σφοδρότατες μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή από το τέλος του πολέμου πριν από 22 χρόνια και οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 30 άτομα. Το Μπακού προειδοποίησε πάντως ότι, αν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν «τις προκλήσεις τους», το Αζερμπαϊτζάν «θα απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμενίους εδάφη».

Ανοιξιάτικο πρωινό στη Σεούλ . Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο κοντά στο πάρκο Han River της Σεούλ, κατά τη διάρκεια μίας ανοιξιάτικης ημέρας με καθαρό ουρανό.
EPA / YONHAP

Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο κοντά στο πάρκο Han River της Σεούλ, κατά τη διάρκεια μίας ανοιξιάτικης ημέρας με καθαρό ουρανό.

Στιγμιότυπο από την Κίνα. Ένας σκύλος διακρίνεται μπροστά από ένα αντίγραφο του κεφαλιού της  Σφίγγας, σ’ ένα θεματικό πάρκο το οποίο χρησιμοποιείται και ως τοποθεσία για την παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και παραστάσεων κινούμενων σχεδίων κοντά στην πόλη Σιτζιαζουάγκ της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας σκύλος διακρίνεται μπροστά από ένα αντίγραφο του κεφαλιού της  Σφίγγας, σ’ ένα θεματικό πάρκο το οποίο χρησιμοποιείται και ως τοποθεσία για την παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και παραστάσεων κινούμενων σχεδίων κοντά στην πόλη Σιτζιαζουάγκ της Κίνας.

Βαρκάδα με φόντο τις ανθισμένες κερασιές. Ένα ζευγάρι απολαμβάνει μία βόλτα με βάρκα, φωτογραφίζοντας τις ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο.
REUTERS / ISSEI KATO

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει μία βόλτα με βάρκα, φωτογραφίζοντας τις ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο.

Στιγμιότυπο από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό . Μία γυναίκα πρόσφυγας απλώνει τα ρούχα της πίσω από τον φράκτη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό. Έφτασε σήμερα το πρωί στο Δικελί της δυτικής Τουρκίας το πρώτο επιβατηγό πλοίο που μεταφέρει μετανάστες από την Ελλάδα βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Το πλοίο Nezli Jale που αναχώρησε από τη Λέσβο έδεσε στο Δικελί μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μία γυναίκα πρόσφυγας απλώνει τα ρούχα της πίσω από τον φράκτη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό. Έφτασε σήμερα το πρωί στο Δικελί της δυτικής Τουρκίας το πρώτο επιβατηγό πλοίο που μεταφέρει μετανάστες από την Ελλάδα βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Το πλοίο Nezli Jale που αναχώρησε από τη Λέσβο έδεσε στο Δικελί μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές

Καταστροφές από τις πλημμύρες στο Πακιστάν . Ένας καταστηματάρχης προσπαθεί να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τα υπάρχοντά του, την ώρα που κάτοικοι της Νόουσερα επιχειρούν να διασχίσουν μία πλημμυρισμένη γέφυρα, στον απόηχο των έντονων βροχοπτώσεων στα περίχωρα της Πεσαβάρ.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Ένας καταστηματάρχης προσπαθεί να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τα υπάρχοντά του, την ώρα που κάτοικοι της Νόουσερα επιχειρούν να διασχίσουν μία πλημμυρισμένη γέφυρα, στον απόηχο των έντονων βροχοπτώσεων στα περίχωρα της Πεσαβάρ.

Νανόγλαρος στον υδροβιότοπο της Ν. Κίου . Ένα αρκετά σπάνιο πουλί, ο νανόγλαρος «επισκέπτεται» τον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα αρκετά σπάνιο πουλί, ο νανόγλαρος «επισκέπτεται» τον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου.